Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
witte tent met grijs en geel accentkleur

Een babykamer in okergeel? Voor je baby wil je natuurlijk het allerbeste. Daarom richt je het kamertje voor jouw baby met zorg in. Deze ruimte is de plek waar de kleine de indrukken van de dag verwerkt, energie opdoet voor de volgende dag én helemaal tot rust komt. Welke kleur jij kiest voor de babykamer, hangt kortweg van twee factoren af; je smaak en de wensen die jij hebt voor de babykamer.

Tegenwoordig is okergeel helemaal terug van weggeweest en heel populair voor de babykamer. Hier laten wij je zien welke voordelen de kleur okergeel heeft in deze ruimte. Een babykamer okergeel is vrolijk, zonnig, energiek, creatief en warm. Kortom, lees gauw verder, vind heel veel babykamer inspiratie en ontdek alles over de babykamer in okergeel.

Het effect van okergeel in de babykamer

Er zijn allerlei tinten geel. Het palet loopt uiteen van lichtgeel, eigeel, kanariegeel en pastelgeel tot donkergeel, mosterdgeel en currygeel. Hier bespreken we de warme en trendy kleur okergeel. Namelijk okergeel is warm en aards en kan met allerlei kleuren worden gecombineerd. Geel is een kleur die vrolijk maakt, het zou zelfs helpen bij neerslachtigheid. want de kleur geel doet denken aan de zon, het licht en warmte. Het is een energieke kleur die de creativiteit en fantasie een boost geeft.

Okergeel is wat subtieler en minder fel dan gewoon geel. Ook is het wat rustiger en minder krachtig en energiek. Een fijne optie voor toepassing in de babykamer waar je vooral op zoek bent naar rust. Okergeel wordt altijd gecombineerd met andere kleuren. Meestal zijn dat basiskleuren als wit, grijs, taupe en beige, maar ook groen kan prachtig zijn in combinatie met okergeel.

We zien okergeel in diverse interieurstijlen; van landelijk of Scandi tot retro. Tot slot is okergeel mooi is babykamers voor jongens, meisjes en ook voor mensen die nog niet weten wat het geslacht van hun baby is!

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel babykamer items kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor okergele decoraties.

3x Kleuren combinaties met okergeel in de babykamer

  1. Contrast

    Kies voor contrast door warm okergeel te combineren met blauw of groen. Okergeel is een warme kleur, terwijl blauw en groen koele kleuren zijn. Deze combinatie heeft een stijlvolle klassieke uitwerking.
  2. Zacht

    De combinatie van okergeel met groen en oudroze of poederroze, is prachtig in een babykamer voor meisjes. Oudroze geeft de look wat zachtheid.
  3. Strak

    Mix okergeel met zwart, wit en grijs voor een moderne look. Okergeel geeft de strakke, monochrome look hier een speelse en warme noot, terwijl de grijze tinten er voor zorgen dat de geletinten niet te fel overkomen.

Okergele babykamer in 3 stijlen

Okergeel kan worden toegepast in veel verschillende woonstijlen. Je kunt dus heel goed zelf nagaan welke interieurstijl je graag in de babykamer zou terugzien en hier vervolgens okergeel aan toevoegen. Hier vind je 3 voorbeelden van stijlen met okergeel.

Stijl 1: Scandinavisch

Binnen de Scandinavische stijl is okergeel een prachtige accentkleur. Okergeel wordt in deze stijl vaak gecombineerd met grijs en wit, eventueel met zwarte details. Deze Noord-Europese look is rustig, waardoor okergeel hier voor een stijlvol vleugje kleur kan zorgen. Denk maar eens aan een muur of deel van de muur in okergeel, gecombineerd met muren in wit en een wit houten vloer.

Vind je okergeel wel erg opvallend? Dan kun je ook kiezen voor enkele toefjes geel in een verder moderne ruimte.

Stijl 2: Retro

In retro interieurs zien we veel tweedehands vondsten. Een vintage houten stoel, een mooie speelse muurdecoratie en een stel decoratieve items gevonden op een rommelmarkt. Deze vintage parels worden gecombineerd met nieuwe items die ook dat vintage sfeertje uitstralen. Warme kleuren en materialen als hout en rotan zijn in de retro stijl onmisbaar. Okergeel wordt hier vaak gecombineerd met allerlei leuke opvallende kleuren.

Stijl 3: Industrieel

Industrieel is misschien niet de eerste stijl waaraan je denkt bij het inrichten van je babykamer. Toch is het wel een stijl waarmee je veel kanten op kan. Combineer een stoere houten commode met een stalen ledikant. Combineer de krachtige en strakke elementen met warme kleuren als okergeel en materialen als hout en rotan. Laat de onbehandeld houten vloer voor wat hij is en leg er een zacht vloerkleed op voor extra sfeer en warmte.

Subtiele toepassing van okergeel in de babykamer

Vind je okergeel wel erg mooi, maar misschien toch ook een beetje heftig? Ga dan voor okergele accessoires en decoratie. Op die manier kun je de basis subtiel en eenvoudig houden in wit en hout bijvoorbeeld. Door okergele kussentjes, knuffels, wanddecoratie of een hoes voor een verschoonkussen te kiezen, geef je de ruimte een speelse en warme twist. Een okergeel nachtlampje of mobiel, een dekentje of vloerkleedje kunnen ook goeie opties zijn.

Okergeel in de babykamer? Van muren en meubels tot deco

Of je nu een grote of kleine babykamer gaat inrichten; okergeel kan altijd. Je kunt natuurlijk meteen de wanden in de babykamer schilderen in okergeel, of kiezen voor een behang in die kleur. Je kunt het ook kleiner aanpakken. Schilder een tweedehands houten wiegje okergeel of leg een zacht okergeel kussen in die antieke schommelstoel die je van je oma hebt gekregen.

Nóg laagdrempeliger wordt de toepassing van okergeel, door te gaan voor een rustige basis die je aanvult met accessoires en decoratieve items in okergeel.

Ga je een babykamer in okergeel inrichten? We hopen dat ons artikel je heeft kunnen inspireren! Okergeel is een prachtige warme kleur die de babykamer een bijzondere touch kan geven. Lees ook onze andere artikelen over het inrichten van de babykamer. Hier vind je veel informatie over verschillende kleuren, maar ook tips voor de indeling van je commode en het inrichten van een kleine babykamer.

Shop je meteen een complete babykamer? Of stel je zelf de babykamer samen? Bij Westwing vind je alles voor de kamer van jouw kleine. Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal!