Close-up muur in meisjeskamer met pandaklok

Is er een baby op komst? Wat geweldig! Het is fijn als de kleine zich snel thuis kan voelen in huis en zeker in zijn eigen kamertje. Een van de belangrijkste dingen die je doet om je baby zijn eigen plekje te geven, is een babykamer inrichten. Kies een stijl voor de babykamer die bij de rest van het interieur past en combineer kleuren en materialen die je mooi vindt. Om het je makkelijk te maken, kun je ook kiezen voor een complete babykamer. Ideaal voor mensen die liever niet allerlei kleine winkeltjes en markten afstruinen. Hier vind je heel veel babykamer inspiratie en een complete babykamer checklist.

5x Must-haves in een complete babykamer

In een complete en rustgevende babykamer vind je in elk geval een passende commode, kledingkast en ledikant of wieg. Die meubels vormen de basis van elke babykamer. Welke meubels je kiest hangt natuurlijk af van hoe groot of klein jouw babykamer is. Ook hangt het af van jouw stijl en smaak. Daarnaast kun je voor warmte en gezelligheid zorgen met accessoires, babykamer decoratie en muurdecoratie.

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel babykamer items kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de babykamer.

  1. Wieg of ledikant – Het belangrijkste in de babykamer is het wiegje of ledikant. Dit is het centrum van de babykamer en staat daarom vaak in het midden.
  2. Commode – Met een commode zorg je voor een veilige verzorging van de baby. Op een commode verschoon en verzorg je je baby en kleed je hem of haar aan. Met een zacht aankleedkussen met kussenhoes en een praktische indeling van de commode kun je altijd snel en comfortabel te werk gaan.
  3. Kledingkast – Om alle rompertjes, maillots, shirts, broeken en truitjes kwijt te kunnen, kies je het beste voor een ruime kledingkast. Hiermee creëer je orde en overzicht. Heel belangrijk in de babykamer!
  4. Opbergruimte – Hoe kleiner de baby, hoe meer spullen je nodig lijkt te hebben. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte in de babykamer. Creëer overzicht voor alle knuffels, speelgoed en dekens. Daarom zijn planken, rekken, opbergdozen, kisten of manden onmisbaar in de babykamer!
  5. Decoratie – met decoratie en accessoires wordt de babykamer pas écht knus, warm en gezellig.

Complete babykamer: compleet verzorgd

Begin je met het inrichten van de babykamer, dan zijn er best veel dingen waar je rekening mee moet houden. Voor een pasgeboren baby wil je de ruimte zo optimaal en veilig mogelijk maken. Alles hoort in de babykamer te kloppen en als één geheel bij elkaar te passen. Daarom zijn er complete babykamers te koop met bij elkaar horende commode, kledingkast en ledikant.

Omdat alle meubelen in een complete babykamer qua stijl bij elkaar passen, creëer je meer rust en harmonie. En dat is misschien wel het belangrijkste voor je pasgeboren baby!

Een harmonieuze, complete babykamer

Om echt een complete babykamer te maken is het aan te raden de babymeubels op elkaar af te stemmen, waardoor er een harmonieuze en serene sfeer ontstaat. Beperk ook de kleuren in de babykamer tot twee of drie tinten om ervoor te zorgen dat de baby niet een teveel aan prikkels krijgt en de ruimte rust uitstraalt.

Wit is eigenlijk de beste keuze voor de basis. In een witte babykamer staan gekleurde decoraties erg leuk en springen dan op een goede manier in het oog. Ook erg goed voor de baby om alles te gaan herkennen. Combineer de witte basis met grijs en met bijvoorbeeld groen of okergeel als accentkleur.

5x stijlen voor de complete babykamer

1. Nostalgische babykamer

Maak de babykamer romantisch nostalgisch met familie-erfstukken. Bijvoorbeeld een ledikant waar je oma nog in heeft geslapen of een teddybeer die al generaties lang mee gaat. Ook oude doosjes om prullaria in te bewaren zijn erg leuk voor een nostalgische sfeer met vintage look. Bovendien brengt deze stijl liefdevolle herinneringen naar boven.

2. Moderne babykamer

Met een moderne basis en een of enkele hippe accentkleuren en mooie muurtekeningen of stickers creëer je een trendy look.

3. Scandinavische babykamer

Een Scandinavische stijl zet je neer door voor een moderne basis te gaan met strakke meubels. Hiervoor kun je heel goed voor een complete babykamer kiezen die je aanvult met losse accessoires en decoratie. Kies voor een lichte basis en items van natuurlijk hout en rotan, zachte schapenvachtjes en trendy decoratieve items. Als accentkleuren kun je denken aan mintgroen of oudroze.

4. Landelijke babykamer

Als je een landelijke babykamer mooi vindt, dan kies je voor licht houten meubels van hout en accessoires met sierlijke ornamenten. Houd het kleurenpalet licht in roze en wit bijvoorbeeld. Zo is de romantische, landelijke babykamer compleet.

5. Retro babykamer

Kies je voor een retro babykamer? Ga dan voor leuk behang, blauwe tinten en meubels van oud hout. Hiermee hou je de sfeer stoer.

Voordelen van de complete babykamer

Kiezen voor een complete babykamer kent veel voordelen. Je bespaart jezelf diverse ritten door de stad of zoektochten op het internet naar de beste meubels en bovendien zorg je ervoor dat de meubels perfect op elkaar afgestemd zijn. Veel mensen kiezen voor een hoogglans witte babykamer of een houtkleurige babykamer. Deze babykamers zijn rustig en in balans.

Ook de grijze babykamer is populair en nét wat stoerder dan een witte. Het fijne aan het kiezen voor een complete babykamer is dat de winkel waar je de spullen koopt, ze vaak nog komt bezorgen ook! Dat scheelt weer een grote klus en je kunt weer een vinkje zetten op je to-do-lijst. Je voorbereiden op de komst van een baby vraagt al om genoeg geregel en voorbereiding, dus is het fijn om hiermee gauw klaar te zijn. Door de keuze van accessoires maak je de complete babykamer vervolgens persoonlijk.

Of je nu een babykamer voor een jongen of een babykamer voor een meisje gaat inrichten, op zoek bent naar inspiratie voor een kleine babykamer of tips zoekt voor het inrichten van een complete babykamer, bij ons vind je veel inspiratie, tips & tricks én een heleboel meubels en accessoires.

Registreer je bij Westwing en mis geen enkele deal om een droomkamer voor jouw kleine schat te creëren!