Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Landelijke meubels voor de kinderkamer

Houd je van de klassiek-moderne landelijke stijl? Begrijpelijk. Deze brengt een vriendelijke en gezellige sfeer in de kamers van je huis. Ook voor de babykamer is de landelijke stijl met lichte meubelen, meestal van massief hout, en rustiek-romantische elementen perfect. Er hoeft dus geen stilistische breuk met de rest van het interieur te zijn, zo creëer je een harmonieus totaalbeeld in alle ruimtes. En veel meubels uit de landelijke babykamer kun je gewoon meenemen naar de kinderkamer. Als je de babykamer in de landelijke stijl wilt inrichten, draait alles om de juiste combinatie van babymeubilair, accessoires en muurverf. Wij vertellen je hoe je het beste een landelijke babykamer kunt creëren.

Dit mag niet ontbreken binnen de landelijke stijl:

  • De klassieke landelijke ladekast in nostalgische stijl: Je kunt deze ook gebruiken als commode. Slim, want de ladekast kan later ook gewoon in de kinderkamer gebruikt worden.
  • Veel hout: De beste keuze voor alle meubelstukken is licht of wit gelakt hout voor een harmonieus totaalbeeld.
  • Een natuurlijk gekleurd vloerkleed: De landelijke stijl belichaamt vooral gezelligheid – daar mag een vloerkleed niet ontbreken. Het maakt ook het kruipen op de vloer aangenamer en veiliger voor jouw baby.

Pastelkleuren en natuurlijke materialen voor de landelijke babykamer

Zachte pasteltinten zoals beige, lichtroze, lichtgroen, lichtgeel en lichtblauw passen heel goed bij de landelijke babykamer. Behang met bloemen of dieren past prachtig bij de romantische, landelijke stijl. Posters of stickers met eenvoudige, kleurrijke motieven zijn ook een leuke manier om kleur in de babykamer te brengen. Zo worden de zintuigen van jouw baby al vroeg geprikkeld en wordt zijn ontwikkeling op een speelse manier gestimuleerd. Zorg ervoor dat de materialen in de babykamer vrij zijn van schadelijke stoffen. Dit geldt zowel voor houten meubilair als voor dekens en kussens. Natuurlijke materialen die jouw kind zonder gevaar in zijn of haar mond zou kunnen stoppen, zijn hier de beste keuze.


Dat hangt ervan af. Er zijn ook natuurlijke materialen die gemakkelijk kunnen worden afgenomen en gewassen, die als ongevoelig worden beschouwd. Let in het bijzonder op de wasbaarheid van speelkleden en natuurlijk het beddengoed en bedlinnen. Voor het vloerkleed kunt je bijvoorbeeld kiezen voor een ongevoelig jutemodel of een katoenen loper.

Een goede sfeer met een vleugje nostalgie

Het mooie van de landelijke stijl is dat deze een zekere romantiek en nostalgie met zich meebrengt, zonder dat het over de top is. Dit past perfect bij de babykamer, want hier willen we een sfeer van comfort creëren die rust en veiligheid uitstraalt. Lichte meubels en accessoires in shabby chic stijl zijn zeer geschikt om een vriendelijke, uitnodigende landelijke babykamer te creëren. Niet alleen voelt de baby zich hier op zijn gemak, maar ouders kunnen hier ook ontspannen en genieten van de sfeer.

Babykamer met wiegje, vloerkleed met patroon en veel decoratie voor een gezellige sfeer

Meubilair voor een landelijke babykamer van romantisch tot rustiek

In de babykamer moeten de meubels niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Gelukkig is het mogelijk om beide eigenschappen in meubels te vinden! De eerste kamer voor de baby hoeft niet groot te zijn, maar sommige functionele basismeubelen die geschikt zijn voor baby’s zouden hier een comfortabele plek moeten vinden. In het midden van de kamer staat het kinderbedje of wiegje. Hier kun je kiezen uit vele verschillende modellen in landelijke stijl. De bedden zijn meestal gemaakt van licht massief hout zoals eiken, sparren of dennenhout, dat natuurlijk wordt gehouden of wit geschilderd is.

Bepaal zelf wat beter past bij de rest van het interieur. Er bestaat ook een ruime keuze aan landelijke commodes. Alle verzorgingsproducten, luiers en dergelijken kunnen worden opgeborgen in de praktische laden van de commode. Vintage stukken zoals een stevige garderobe waarin je de babykleding opbergt, ronden de look mooi af en geven het geheel een persoonlijke touch.

Klassieke decoratieve elementen en zachte verlichting in de landelijke babykamer

Landelijke meubelen geven de landelijke babykamer een gezellige uitstraling met een vleugje nostalgie, maar mooie decoratieve elementen maken het geheel compleet. Een paar zoete dekens en kussens van bijvoorbeeld gebreide wol, kasjmier of zacht katoen kunnen stijlvolle accenten leggen. Een aantal romantische fotolijsten met foto’s van de familie of schattige motieven roepen een vrolijke, huiselijke sfeer op. Gebruik indirect licht voor de verlichting van de landelijke babykamer. Romantische vloerlampen met lichte lampenkappen, zorgen bijvoorbeeld voor zacht licht dat niet verblindt. Naast het bedje is het slim om te kiezen voor een decoratieve lamp die de ruimte ‘s nachts zacht verlicht.