Landelijke meubels voor de kinderkamer

De tijdloze landelijke stijl is populair. En wij snappen dat volledig. Een landelijk interieur is namelijk vriendelijk, gezellig, knus en heel stijlvol. Ook voor de babykamer wordt vaak gekozen voor de landelijke stijl vanwege de rust die deze uitstraalt. De lichte meubelen, meestal van massief hout, en rustiek-romantische elementen vormen een prachtige basis.

Veel meubels uit de landelijke babykamer kun je gewoon meenemen naar de kinderkamer. Als je de babykamer in de landelijke stijl wilt inrichten, draait alles om de juiste combinatie van meubels, accessoires en muurverf. Bovendien vind je hier heel veel babykamer inspiratie en lees je alles over hoe je het beste een landelijke babykamer kunt creëren.

De landelijke stijl voor de babykamer

De landelijke stijl staat voor klassieke, sobere meubels die functioneel zijn. Ronde vormen passen hier goed bij (ronde poten). Bedden van smeedijzer zijn aangekleed met sierlijke spreien, gebloemde quilts of gehaakte dekens. De afwerking is ruw. Hout wordt bijvoorbeeld opgeschuurd. Een bank is meestal comfortabel en heeft afgeronde hoeken. De stoffen bekleding is vaak van linnen of katoen. Concluderend, de landelijke stijl is licht, nostalgisch klassiek, romantisch en vooral heel sfeervol.

In de babykamer kan deze stijl heel goed worden toegepast, omdat deze rust uitstraalt. Een babykamer in landelijke stijl heeft bijvoorbeeld houten of witte meubels en opbergers van riet of rotan. Zachte stoffen met romantische motieven en details in lichte pasteltinten.

Of je nu een babykamer voor een meisje of een jongen inricht, de landelijke stijl vormt een goede basis.

Het begin van de landelijke babykamer

Als je een babykamer landelijk wilt inrichten, kun je het beste beginnen met de vloer en de muren. Kalk- of krijtverf geeft de muren een mooie basis. Deze verfsoorten zijn mat en fluweelachtig van structuur. Kies bovendien voor een natuurlijke kleur als wit, gebroken wit of lichtgrijs.

Wat betreft de vloer past hout perfect binnen deze stijl. De houten vloer mag puur gehouden worden in grof hout, maar kan ook heel goed wit geverfd worden.

Onmisbaar voor een babykamer in landelijke stijl

Wat is een van de belangrijkste eigenschappen die een babykamer dient te hebben? Een landelijke babykamer moet rust uitstralen. Een rustige basis is belangrijk voor een baby. Hierbij zijn de volgende zaken onmisbaar voor een babykamer in landelijke stijl.

 1. Commode

  De klassieke landelijke ladekast in nostalgische of brocante stijl. Deze kan ook worden gebruikt als commode. Slim, want op die manier kan de ladekast als je kind groter is, ook gewoon in de kinderkamer gebruikt worden. Er bestaat ook een ruime keuze aan landelijke commodes. Zorg ervoor dat je de commode praktisch indeelt zodat alle verzorgingsproducten, luiers en dergelijken eenvoudig kunnen worden opgeborgen in de praktische laden van de commode.

 2. Babybed

  Als babybedje kun je passend bij de landelijke stijl heel goed kiezen voor een houten ledikant of een rotan wiegje.

 3. Fauteuil

  Zet een gezellige fauteuil neer voor nachtvoedingen en voorleessessies. Een houten schommelstoel is een mooie keuze voor de landelijke stijl.

 4. Hout

  Veel hout! De beste keuze voor alle meubelstukken is licht of wit gelakt hout voor een harmonieus totaalbeeld. Hout vormt echt de basis voor de landelijke stijl.

 5. Vloerkleed

  Een natuurlijk gekleurd vloerkleed – De landelijke stijl belichaamt vooral gezelligheid – daarbij mag een vloerkleed niet ontbreken. Het maakt ook het kruipen op de vloer aangenamer en veiliger voor jouw baby.

 6. Pastelkleuren

  Pastelkleuren en natuurlijke materialen zijn een must voor de landelijke babykamer. Zachte pasteltinten zoals beige, lichtroze, lichtgroen, lichtgeel en lichtblauw passen heel goed bij de landelijke babykamer. Behang met bloemen of dieren past prachtig bij de romantische, landelijke stijl. Vaak wordt voor de basiselementen hout gebruikt, hout kan goed worden gecombineerd met groen, grijs of okergeel in de babykamer.

 7. Babykamer decoratie

  Babykamer decoratie is onmisbaar voor de sfeer. Landelijke decoratie is vaak romantisch en sierlijk. Harten, bloemen en sterren zien we veel.

 8. Muurdecoratie

  Bij muurdecoratie voor babykamers in landelijke stijl kun je denken aan posters of stickers met eenvoudige, kleurrijke motieven. Het is een leuke manier om kleur in de babykamer te brengen. Zo worden de zintuigen van jouw baby al vroeg geprikkeld en wordt zijn ontwikkeling op een speelse manier gestimuleerd.

 9. Raambekleding

  Als raambekleding kun je het beste kiezen voor gordijnen, houten jaloezieën of stutters. Kies voor een natuurlijke kleur voor je raambekleding.

 10. Natuurlijke materialen

  Zorg ervoor dat de materialen in de babykamer vrij zijn van schadelijke stoffen. Dit geldt zowel voor houten meubilair als voor dekens en kussens. Natuurlijke materialen die jouw kind zonder gevaar in zijn of haar mond zou kunnen stoppen, zijn hier de beste keuze.

Meubilair voor een kleine babykamer

In de babykamer moeten de meubels niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Gelukkig is het mogelijk om beide eigenschappen in meubels te vinden! De eerste kamer voor de baby hoeft niet groot te zijn, ook kleine babykamers kunnen heel goed stijlvol worden ingericht in landelijke stijl. In het midden van de kamer staat het kinderbedje of wiegje. Hier kun je kiezen uit vele verschillende modellen in landelijke stijl.

De bedden zijn meestal gemaakt van licht massief hout zoals eiken, sparren of dennenhout, dat natuurlijk wordt gehouden of wit geschilderd. Een commode kan uitklapbaar zijn. En je kunt ervoor kiezen om de kleding van je baby in lades of opbergdozen onder het bed te bewaren. Zorg er bovendien voor dat je de ruimte niet helemaal volzet. Kortom, alleen dat wat echt nodig is voor je baby is van belang.

Heb je ervoor gekozen om de babykamer van jouw spruit in te richten in landelijke stijl? Hier heb je veel kunnen lezen over de babykamer met landelijk interieur. Wil je trouwens je babykamer aanpassen aan het geslacht van je hummeltje? Hier vind je onze artikels over babykamer voor een meisje en babykamer voor een jongen.

Bij ons kun je alles vinden dat jij nodig hebt voor een inrichten van de babykamer zodat jij optimaal kunt genieten van de eerste tijd met je kleintje. Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal voor een landelijke babykamer!