Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
tweeling babykamer met grijs en wit babybed

Als je dacht dat een kamer voor een toekomstige baby inrichten al leuk was, kun je bij het inrichten van een tweeling babykamer al helemaal je geluk niet op. Want: inrichten voor twee, is ook dubbel zo leuk! Maar hoe pak je een dubbele inrichting aan? En hoe kies je de kleuren en accessoires wanneer je een jongetje én een meisje krijgt? In dit artikel delen we allerlei handige tips en ideeën. Zo bespreken we tips voor het inrichten, schattige muurstickers en nog veel meer. 

Tips voor een tweeling babykamer inrichten

Een babykamer inrichten vraagt überhaupt al de nodige tijd en voorbereiding, maar een tweeling babykamer nog nét even meer. Logisch ook, want niet alleen zijn er meer spullen te kopen, maar ook meer keuzes te maken. Koop je bijvoorbeeld alles dubbel, of kies je voor andere spullen? Zoals twee verschillende kleuren en/of modellen ledikantjes? 

Inderdaad; meer dan genoeg om over na te denken. Om je vast op weg te helpen delen we hieronder vier praktische tips op het gebied van de inrichting, en zit- en opbergruimte. 

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel babykamer items kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor jouw tweeling.

1. Symmetrische inrichting: voor- en nadelen 

Het grote voordeel van een symmetrische inrichting met identieke items, is bovenal de rust die het in de kamer creëert. Ook ontstaat er meer eenheid wanneer dezelfde materialen en kleuren worden gebruikt. Maar wanneer je niet voor een identieke inrichting wil gaan, bijvoorbeeld omdat je al één ledikantje hebt, of simpelweg omdat je het idee van alles hetzelfde saai vindt, zijn er meer manieren om rust en eenheid te creëren. 

Zorg bijvoorbeeld dat beide ledikantjes van hetzelfde materiaal zijn gemaakt en/of in dezelfde kleur zijn geverfd. Dit advies gaat ook op voor het textiel: hierin kun je ook prints en kleuren terug laten komen.

Verder hoeft er weinig symmetrisch te zijn in de kamer. Zo red je het gewoon met één commode en kledingkast–al is het wel aan te raden om voor iets grotere exemplaren te gaan.  

2. Genoeg zitruimte

Mocht de ruimte er zijn, dan is het heerlijk om een voedingsstoel in de babykamer te plaatsen. Zo kun je hier je kleintje(s) eten geven en liefdevol in slaap wiegen. Maar in het geval van een tweeling, is het wel zo fijn als je de ruimte hebt om beide baby’s vast te kunnen houden en/of naast je te hebben. in dit geval is een love seat of een day bed ideaal.  

3. Voldoende opbergruimte

Twee baby’s betekent in veel gevallen ook twee keer zoveel babyspullen. Om de kamer toch rustig te houden, is het de moeite waard om te investeren in fijne opbergers. Denk aan een kast waar je alle kleding en andere spulletjes in kwijt kan, en een paar sfeervolle wandplanken van hout aan de muur. Op deze wandplanken kun je weer een paar hippe manden zetten, bijvoorbeeld van riet of rotan, of van zacht vilt. 

Tip: in ons artikel over de baby uitzetlijst vind je alle items die je écht nodig hebt tijdens de eerste paar maanden. Ook vind je in dit artikel een aantal handige tips hoe je kunt besparen op de uitgaven van de uitzetlijst. 

4. Muurstickers babykamer tweeling

Om echt een eigen, plekje te creëren voor elke baby, kun je boven elk bedje een paar unieke muurstickers plakken. Ga bijvoorbeeld voor een magisch thema met sprookjesfiguren of sterren en de maan. Maar ook stickers van de natuur, zoals mooie bomen en bloemen zijn erg populair in de baby- en kinderkamer. 

Goed om te weten: muurstickers werken alleen op een egale en droge ondergrond. Wanneer je hebt geverfd, is het belangrijk om de verf of stuc nog een paar dagen te laten drogen zodat het goed is doorgehard. Doe je dit niet, dan zal de sticker na verloop van tijd loslaten door vocht wat nog uit de muur komt. 

Babykamer tweeling inspiratie: sfeervolle thema’s

  1. Suikerzoet

    Of je nu engeltjes of bengeltjes krijgt: aan de suikerzoete kleuren in een babykamer pastel zal het niet liggen. Wanneer je kiest voor een kleurenthema in pasteltinten, creëer je een rustige kamer die toch rijk is aan kleur. Ook zijn er een heleboel zachte tinten om uit te kiezen; zowel geschikt voor twee jongens als twee meisjes, of wanneer je de inrichting genderneutraal wil houden. Kies bijvoorbeeld voor gele pasteltinten voor een vrolijke kamer.
  2. Jungle fever

    Al langere tijd populair, is de jungle babykamer. In deze kamer kun je losgaan met een jungle behang, bijvoorbeeld van exotische dieren en/of planten. En ook mogen een paar echte planten natuurlijk niet ontbreken. Zet een grote, groene kamerplant in een rieten plantenmand in de hoek van de kamer. Verder kun je dierenprints terug laten komen in textiel en/of accessoires.  
  3. Natuurlijk

    Met een babykamer roestbruin zit je altijd goed. Zo is deze kleur niet alleen ontzettend warm en sfeervol, maar is het ook nog eens genderneutraal. Je kunt ervoor kiezen om een roestbruine basis neer te zetten en dit te combineren met veel wit en frisse accentkleuren, zoals kobaltblauw. Maar roestbruin komt ook fantastisch uit de verf in een babykamer aardetinten. In dit geval combineer je de kleur met verschillende lichte en donkere aardetinten, zoals zand en bordeaux, of lichtgrijs en donkerblauw. 

P.S. meer styling ideeën nodig voor kamer waarin zowel een jongetje als meisje gaat slapen? Lees dan ons artikel over inspiratie babykamer neutraal. 

Ruimtes afbakenen in een tweeling babykamer

Hoe leuk het ook is om alles samen te doen en van hetzelfde te kopen: de tweelingbroers en/of zussen hebben ook iets voor zichzelf nodig. Zorg dus dat de plekken waar de bedjes staan goed zijn afgebakend en helemaal eigen is. 

Zo kun je ruimtes afbakenen door tijdens de babykamer schilderen te werken met kleurvlakken. Want wanneer je vlakken op de muur schildert ontstaat er visueel een afgebakende ruimte. Op dit kleurvlak, zou je eventueel nog een muurschildering babykamer kunnen maken. Zo maak je het eigen plekje niet alleen decoratief, maar ook nog eens helemaal uniek. 

Tip: meer inspiratie voor de muren vind je in ons artikel muur babykamer ideeën.

Ook aan de slag met de babykamer voor jouw (toekomstige) tweeling? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om de kamer voor jouw kleintjes sfeervol in te richten.