badkamer plant in gouden pot

Misschien denk je niet direct aan planten wanneer je de badkamer gaat inrichten? Van je badkamer een groene oase maken met een badkamer plant is een goed idee! Dit is niet alleen heel stijlvol, een groene plant zorgt ook voor een rustgevende sfeer, een vleugje kleur en voor een gezond binnenklimaat. Het is wel belangrijk om je planten voor deze ruimte bewust te kiezen, want niet alle planten voelen zich thuis in de badkamer. Een vochtig klimaat of weinig licht kan sommige plantensoorten beschadigen. Hier ontdek je welke planten geschikt zijn voor de badkamer en vind je veel badkamer inspiratie.

Voordelen van een plant in de badkamer

Planten zorgen voor een natuurlijke sfeer en hebben bovendien een ontspannende werking. Je voelt je dichterbij de natuur, wanneer je je omringt met planten. Bovendien kunnen planten je badkamer omtoveren tot een echte spa waarin jij je optimaal kunt ontspannen en opfrissen. Tot slot is de badkamer plant in staat om de lucht in de ruimte te beïnvloeden. Bepaalde planten hebben een luchtzuiverende werking en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Wie wil dat nu niet? Voor extra gezonde lucht kies je voor een badkamer plant!

De beste plant voor in een badkamer met weinig of zonder daglicht

Als je een grote, lichte badkamer hebt, kun je hier ook gewone kamerplanten neerzetten. Veel kamerplanten gedijen hier prima. De meeste badkamers zijn echter kleiner, vochtig en de lichtomstandigheden zijn niet optimaal. Daarom presenteren wij je planten die goed gedijen in vochtige ruimtes met weinig daglicht. Zeg maar hallo tegen jouw groene badkamerjungle!

Welke badkamer plant? Onze 5 favorieten

De badkamer plant kan afkomstig zijn uit de hele wereld. De badkamer plant is een tropisch klimaat gewend en voelt zich in vochtige warme omgevingen fijn. Lees gauw verder en ontdek welke 5 planten onze favorieten zijn voor de badkamer.

 1. Orchidee

  Orchideeën voelen zich thuis in tropisch warme kamers met een verhoogde luchtvochtigheid. Ze zijn ook afkomstig uit het tropisch regenwoud. Zeer geschikt voor de badkamer dus! In klassiek wit, samen met decoratie van bamboe veranderen ze jouw badkamer in een handomdraai tot een Aziatische spa.

 2. Varen

  De varen houdt van tropische temperaturen en gedijt ook op schaduwrijke plaatsen. Daarom is hij ideaal als badkamer plant. Hoe groter de varen, hoe meer luchtvochtigheid hij nodig heeft. Plaats hem op de grond of hang hem in een hangmandje. Een echte sfeermaker voor een tropisch sfeertje.

 3. Aloë Vera

  De Aloë Vera plant is de belichaming van wellness en schoonheid. Deze tropische plant wordt zowel binnen als buiten gebruikt om de eigen gezondheid een boost te geven. Maar hij is ook prachtig om te zien en bovendien gemakkelijk te onderhouden. Een hoge luchtvochtigheid is vaak al voldoende om de plant van water te voorzien.

 4. Graslelie

  Deze plant wordt ook wel spider plant genoemd. Hij kan veel hebben. Of het nu veel licht of weinig licht is dat hij krijgt, hij groeit lekker door. Hij krijgt het liefst eens in de twee weken water.

 5. Scindapsus

  De Scindapsus kan in donkere badkamers worden geplaatst, want hij heeft niet veel licht nodig. Afhankelijk van het type kun je deze plant op de vloer of op de vensterbank plaatsen of hangend in een plantenpotje.

Nog meer planten die geschikt zijn voor de badkamer

 • Een andere klassieker onder de planten voor de badkamer is de zogenaamde schoenlapperspalm. Deze plant trotseert de meest ongunstige omstandigheden en is geschikt voor donkere locaties. Een ander pluspunt: hij verbetert het binnenklimaat en de luchtcirculatie.
 • De Zuid-Amerikaanse tropische plant Guzmania voelt zich volledig thuis in een vochtige ruimte. Naast het gemak van onderhoud, scoort deze plant ook met zijn looks. De kleurrijke bloesem zorgt voor prachtige kleurrijke accenten in de badkamer.
 • De anthurium, ook wel flamingo bloem genoemd, zorgt voor een vleugje kleur in de badkamer! De flamingobloem bloeit het hele jaar door, mits hij in een lichte badkamer wordt geplaatst. De prachtige kleur maakt indruk!
 • Ideaal voor een groter badkamer: de berkenvijg. De talrijke bladeren verrijken elke hoek van de badkamer. De berkenvijg houdt van een vochtig klimaat, maar moet daarnaast ook nog regelmatig water krijgen, anders verliest hij zijn bladeren.
 • De philodendron is ook geschikt voor gebruik in badkamers. Afkomstig uit het regenwoud is deze plant fan van tropische klimaten. De philodendron moet altijd vochtig blijven, maar heeft weinig water nodig.

Zo verzorg je een badkamer plant: 3 verzorgingstips

 • Het juiste klimaat is enorm belangrijk. Een badkamer plant heeft een vochtig binnenklimaat nodig. Sommige planten die speciaal geschikt zijn voor de badkamer, kunnen ook andere kamers sieren, maar moeten dan zeer regelmatig worden besproeid om hun bladeren vochtig te houden. In de badkamer is dat, door de vochtige lucht, niet nodig.
 • Voedingsstoffen: overweeg bij de keuze van planten hoeveel licht de plant nodig heeft. Sommige exemplaren gedijen op schaduwrijke plaatsen, andere hebben veel en weer andere weinig licht nodig. Door het toevoegen van speciale planten-voedingsstoffen, kun je lang van je planten genieten!
 • De plek voor je badkamer plant: waar je je plant neerzet speelt ook een rol. Je kunt je badkamer plant op een wandplankje zetten, maar hij kan ook een plek krijgen op een plantenstandaard of krukje. Wat ook geweldig is, is om te kiezen voor een hangende badkamer plant, zeker voor de kleine badkamer kan die optie slim zijn. Kies bijvoorbeeld voor een macraméhanger met daarin een orchidee met zogenaamde ‘luchtwortels’. Deze plant haalt vocht uit de lucht en hoeft niet eens bewaterd te worden.

Integreer je badkamer plant in je interieur

Om jouw badkamerplant extra mooi te presenteren, zet je hem in bijpassende potten en vazen. Er zijn heel veel designs te vinden, bijvoorbeeld bij Westwing, waardoor je voor elke plant een geschikte pot of vaas kunt vinden. Shop de hangers en potten die passen bij jouw badkamer ontwerp.

Stijlvolle potten voor de badkamerplanten!

Voor de industriële badkamer zijn donkere metalen potten met een eenvoudig design geschikt, terwijl de retro interieurstijl de voorkeur geeft aan keramische potten in aardetinten. Een vleugje glamour in de luxe badkamer ontstaat door te kiezen voor goudkleurige plantenpotten die mooi harmoniëren met het rijke groen van de plant. In pasteltinten en gemaakt van keramiek of steen, maken plantenpotten de moderne of Scandinavische badkamer compleet. Ga voor handdoeken en deco in dezelfde tinten als de potten om voor rust te zorgen.

Mix & match met je planten!

Als je van plan bent om meerdere planten in de badkamer te zetten, moet je de kleuren van de potten op elkaar afstemmen. In de zwarte badkamer kies je voor een andere pot dan in een witte of grijze badkamer. Speel met verschillende kleuren om je badkamer een eclectische boho-look te geven. Of ga voor onopvallende natuurlijke tinten voor een klassieke look. Kies ook voor een stijlvolle gieter die past bij de rest van het interieur.

We brengen heel wat tijd door in de badkamer. Het is dus een goed idee om deze plek stijlvol en elegant in te richten, zodat je hier volledig kunt ontspannen. Door planten in de badkamer te zetten, haal je de natuur hier naar binnen. En omdat de natuur een positieve invloed heeft op het binnenklimaat kies je vandaag nog voor planten in de badkamer!

Ga jij je badkamer verbouwen of opnieuw inrichten? Vergeet de badkamer plant niet! Of jij nu een moderne badkamer of een landelijke badkamer hebt; met een badkamer plant maak jij deze ruimte stijlvol af!

Ben je nog op zoek naar een mooie plantenpot voor jouw eyecatcher? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale om al jouw groen te stylen.