Beton ciré badkamer met rond raam en wit bad

Beton ciré badkamer: klinkt chic! En dat is het ook. Want met deze betonstuc geef je de badkamer – en elke andere ruimte in huis – een luxe look. Behalve dat het er bijzonder stijlvol en strak uitziet, is het ook nog eens duurzaam en waterdicht. Beton ciré is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past daardoor in elke woonstijl. In dit artikel leggen we de focus op beton ciré in de badkamer. Hoe pas je het toe? Hoe richt je de badkamer in? En hoe kan je betonstuc voor de badkamer zelf aanbrengen? Op deze en andere veel gestelde vragen vind je hier het antwoord!

Veel gestelde vragen over beton ciré

De toepassing van betonstuc is een relatief nieuwe trend en nu al zeer geliefd dankzij de strakke, stoere look en het duurzame karakter. Toch kan het zijn dat jij nog nooit van beton ciré hebt gehoord, daarom beantwoorden wij hieronder een aantal veelgestelde vragen over deze nieuwe vorm van betonstuc: 

Wat is beton ciré?

De Nederlandse vertaling van beton ciré is gewaxt beton. Dat verwijst naar de substantie: een mengeling van cement en was. Door de toevoeging van was aan beton ontstaat er een vloeibaar mengsel dat zorgt voor een watervaste laag op de muren, vloer en/of het plafond. 

Waar kan betonstuc worden toegepast?

Beton ciré is watervast en daardoor bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, het toilet en de keuken. Je kunt het op de muur, het plafond en zelfs de vloer toepassen. De watervaste stuclaag is hard en onderhoudsvriendelijk waardoor het zeer duurzaam is in het gebruik.

Wat zijn de voor- en nadelen van beton ciré in de badkamer?

De voordelen van betonstuc in de badkamer zijn dat de stuclaag watervast is en makkelijk schoongemaakt kan worden. Doordat er geen voegen zijn, heb je ook geen last van schimmels. Je kunt het bovendien toepassen op de muur, het plafond en de vloer. De nadelen van beton ciré is dat je de kleur niet kunt veranderen achteraf. De watervaste laag is namelijk niet overschilderbaar. Het beste is het daarom om voor een tijdloze kleur te kiezen die niet gaat vervelen. Een ander nadeel is dat het niet geschikt is voor de douchevloer omdat deze constant in contact is met water. Beton ciré is niet volledig waterdicht waardoor het douchewater uiteindelijk zal zorgen voor vochtschade.

Kan beton ciré over tegels?

Betonstuc kan op bijna alle ondergronden worden toegepast: hout, gips, tegels etc. Dus ja, beton ciré kan ook over tegels in de badkamer worden gesmeerd – mits de wand of vloer eerst is geëgaliseerd. Op deze manier voorkom je een grote stoffige verbouwing van de badkamer doordat je niet eerst alle tegels hoeft te verwijderen.

Is beton ciré goedkoop?

Het (laten) stucen van muren is niet goedkoop, datzelfde geldt voor het aanbrengen van betonstuc. Het laten aanbrengen van betonstuc voor de badkamer is arbeidsintensief en daardoor vrij kostbaar. Wanneer je een beetje handig bent – en bijvoorbeeld ervaring hebt met stucen – kan je het beton ciré zelf doen, hiermee bespaar je aanzienlijk wat geld. 

Betonlook badkamer: voor welke stijl kies jij?

De betonlook wordt steeds populairder. In de woonkamer wordt het toegepast, maar ook een betonlook badkamer is dé trend van dit moment. Met betonstuc breng je een watervaste, strakke laag aan op de badkamerwand. Deze betonlook geeft je badkamer niet alleen een stoere uitstraling, maar is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Het is verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren waardoor je het in elke woonstijl kunt toepassen. Wij inspireren je graag met een paar voorbeelden.

Een industriële badkamer

De betonlook deed het altijd al goed in de industriële stijl en is dus ook een must in een industriële badkamer. Met beton ciré creëer je een trendy betonlook. Van ‘nature’ is betonstuc grijs, maar je kunt het ook in heel veel andere kleuren krijgen. Toch is de ‘natuurlijke’ grijstint juist in een industriële badkamer een aanrader. Het grijs is stoer en tijdloos en kan mooi worden gecombineerd met bijvoorbeeld houten badkamermeubels en -accessoires, een leistenen wasbak en koperen kranen. Lees hier meer over het inrichten en decoreren van een grijze badkamer. Ook mooi: een zwarte badkamer met betonlook in een donkergrijze of zwarte tint.

Een landelijke badkamer

Ondanks de stoere ‘koele’ uitstraling is beton ciré ook geschikt voor in een natuurlijke of landelijke badkamer. Ga in dat geval voor betonstuc in een aardse kleur zoals terracotta, beige of zandkleur en richt de badkamer in met warme materialen zoals hout en zacht textiel. Betonstuc in de badkamer kan ook goed worden gecombineerd met natuurstenen tegels op de vloer. 

Een moderne badkamer

Beton ciré geeft de muren een strakke uitstraling en voelt zich daarom helemaal thuis in een moderne badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een witte, grijze of zwarte betonlook en richt de badkamer in met een design bad en/of inloopdouche, grote spiegel en design badkameraccessoires.

Beton ciré badkamer zelf doen

Verlang jij naar een luxe badkamer die je makkelijk kunt schoonmaken en waar je jarenlang plezier van hebt? Ga dan voor een betonlook badkamer. In deze vijf eenvoudige stappen kan je beton ciré zelf doen

In 5 stappen een beton ciré badkamer zelf doen:

 1. Ondergrond egaliseren

  Zorg voor een egale en vetvrije ondergrond. Vul gaten en scheuren dus op.

 2. Primer aanbrengen

  Breng een primer aan zodat het beton ciré goed hecht.

 3. Betonstuc aanbrengen

  Breng de betonstuc laag voor laag aan. Laat elke laag goed drogen. Je kunt zelf het ‘veegeffect’ bepalen door de lagen met grote of kleine vegen aan te brengen.

 4. Wand schuren

  Schuur de wand om het ‘veegeffect’ te versterken.

 5. Coating aanbrengen

  Breng een coating aan om het betoncstuc watervast te maken.

Is jouw beton ciré badkamer klaar? Dan kan je aan de slag met het stylen! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste badkameraccessoires en -meubels.