Badkamer in lichte kleuren met rotan zitbank

Is de badkamer ensuite alleen iets voor luxe hotels en villa’s? Nee hoor! Tegenwoordig kun je ook thuis een heerlijke luxe badkamer in de slaapkamer creëren. Hiermee zorg je thuis voor dat comfortabele gevoel dat je kent van die overnachting in een luxe hotel tijdens een vakantie.

Want wie wil dat nu niet: heerlijk genieten van een warm bad en daarna direct doorrollen naar je bed? Wat een ensuite badkamer nu precies is, hoe je een badkamer en suite maakt in jouw huis én meer moderne slaapkamer ideeën vind je hier!

Wat is een ensuite badkamer?

Een badkamer en suite is eigenlijk gewoon een badkamer in je slaapkamer. Dit concept zien we vaak in hotels. Het fijne aan een ensuite badkamer, is dat je vanuit je slaapkamer zó de badkamer in kunt stappen en andersom. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten ensuite badkamers waardoor er voor elke stijl moderne slaapkamer ideeën te vinden zijn.

Badkamer inspiratie

Mocht je een ensuite een beetje teveel van het goede vinden. Lees dan eens onze andere artikelen over badkamers en laat je inspireren. Check de tips voor een kleine badkamer of de moderne badkamer. Als je benieuwd bent naar de ensuite, lees dan vooral verder.

Tijd voor jezelf in de badkamer en suite

 Is het tijd voor jouw beauty ritueel? In je ensuite badkamer kun je het jezelf heel gemakkelijk maken. Laat het bad vollopen en leg ondertussen klaar wat je nodig hebt; denk aan een zachte handdoek, kaarsen, bad producten, eventueel een muziekje of je boek. Steek de kaarsen aan en breng een maskertje aan op je gezicht. Nu is het tijd om even helemaal te ontspannen en je af te sluiten voor de buitenwereld. Waar kun je dat nu beter dan in je badkamer en suite? En na het beauty ritueel droog je je af met een zachte dikke handdoek en kun je in een paar stappen je bed in rollen.

Uitgelicht: de stoere ensuite badkamer

De badkamer ensuite kan in veel verschillende stijlen worden ingericht. Hierover lees je later in dit artikel meer. Hier willen we een bijzondere badkamerstijl uitlichten, namelijk; de stoere, robuuste badkamer. In deze badkamer draait alles om robuuste materialen, spannende kleuren en bijzondere structuren. Denk maar eens aan een mat zwarte wasbak met een koperkleurige kraan. Een stoere vloer van hout of grove tegels en wanden in een bijzondere natuurlijke tint.

Badkamer essentials voor een ensuite badkamer

Wat heb je nu nodig om thuis een ensuite badkamer te creëren? Allereerst; voldoende ruimte in de slaapkamer. Er moet voldoende ruimte zijn om de badkamer te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er een aantal essentials die horen bij de badkamer en suite. Denk er daarnaast over na of je een open badkamer wilt hebben, het bad letterlijk in de badkamer wilt plaatsen of liever kiest voor een afgesloten glazen badkamer.

 • Een wand of halve wand
 • Een bad en/of douche
 • Bergruimte voor verzorgingsproducten en handdoeken
 • Een of twee wasbakken
 • Een spiegel
 • Badkamerlampen
 • Plek om de handdoeken op te hangen
 • Decoratie en sfeermakers als kaarsen, bloemen en gedroogde bloemen

Onmisbaar: goede ventilatie

Belangrijk om niet te vergeten; een goede ventilatie voor je ensuite badkamer. Zorg dat hier een raampje open kan, óf dat er een goed ventilatiesysteem is. De badkamer kan anders erg vochtig worden en blijven wat weer voor schimmelplekken kan zorgen.

3 ensuite badkamer mogelijkheden

Het idee van een ensuite badkamer is eenvoudig, maar toch zijn er veel verschillende mogelijkheden. Hieronder vind je 5 ideeën voor een badkamer en suite.

 1. Badkamer vanuit de slaapkamer

  De meest voor de hand liggende mogelijkheid van een badkamer ensuite, is de badkamer die enkel toegankelijk is via de slaapkamer. De badkamer zit dus aan de slaapkamer vast. Om een mooi geheel te creëren kun je de vloer in de slaapkamer doortrekken in de badkamer.

 2. Glazen wand

  De badruimte in een glazen wand geeft de illusie van een badkamer en suite. Hierbij heb je dus wel twee afgesloten ruimtes, maar kun je wel door de gehele badkamerwand heen kijken waardoor toch openheid ontstaat.

 3. Bad in de slaapkamer

  Letterlijk het bad in de slaapkamer zetten kan natuurlijk ook. Hierbij kies je het beste voor een decoratief bad. Bijvoorbeeld een mooi nostalgisch, klassiek bad op pootjes of juist een modern ligbad. Een douche hier plaatsen is ook een optie. Je kunt er bovendien voor kiezen een minimalistische halve wand neer te zetten zodat wel een lichte afscheiding van slaap- en badgedeelte zichtbaar is.

Stijlen voor de badkamer en suite

Je kunt jouw badkamer en suite volledig naar smaak inrichten. Er bestaan diverse moderne slaapkamer ideeën die passen binnen verschillende stijlen. Dus of jouw stijl nu strak modern of weelderig romantisch is; je kunt kiezen voor een badkamer ensuite.

 • Wil je jouw ensuite badkamer het liefst strak en puur inrichten? Kies dan voor eenvoudige keuren als wit en zwart en houd de basis rustig. Zorg voor weinig tierelantijnen en decoratie.
 • Voor een sfeervolle bohemian style badkamer kun je denken aan een basis in wit met veel natuurlijke materialen als hout en rotan of riet. Een mooie groene plant kan voor extra sfeer zorgen. Ook kun je door het plaatsen van planten de open badkamer afschermen van het slaapgedeelte.
 • Een landelijke ensuite badkamer kan ook heel stijlvol zijn. Hierbij kun je denken aan veel wit en hout. Daarnaast kun je deze look aanvullen met nostalgische of klassieke details. Hierbij kun je ook denken aan het klassieke bad op pootjes.

Wil jij ook graag een ensuite badkamer creëren in huis? Hopelijk heb je uit dit artikel veel moderne slaapkamer ideeën kunnen halen. Wil je jouw badkamer ensuite volledig open houden? Middenin de slaapkamer of liever in een glazen ruimte plaatsen?

Als je voor een badkamer ensuite kiest heb je veel opties. Je kunt kiezen voor een specifieke stijl of voor het doorvoeren van de stijl van je badkamer om er een mooi geheel van te maken. Ga je aan de slag met onze moderne slaapkamer ideeën? Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je ensuite badkamer compleet te maken.