spiegel met houten kast en gekleurde handoeken

Ga jij graag naar een spa, sauna of wellness-resort? Je kunt het ook dichter bij huis zoeken. Geef jouw badkamer een flinke dosis luxe zodat je elke dag kunt genieten van het comfort en de ontspanning die jij het liefst hebt. Hier lees je alles over de luxe badkamer. Hoe kun je een een luxe stijl realiseren in je huis, aan welke voorwaarden moet een je daarvoor voldoen? Wil jij je badkamer inrichten als in een luxe hotel of zou je gewoon erg graag een praktische badkamer willen creëren die ook nog eens heel sfeervol is? In dit artikel lees je hier alles over en vind je alle badkamer inspiratie die jij nodig hebt.

Waarom een luxe badkamer

De badkamer krijgt vaak niet de meeste aandacht wanneer een huis wordt ingericht. En dat, terwijl dit toch een ruimte is waarin we veel tijd doorbrengen. We maken hier een frisse start van de dag en komen hier tot rust na een dag vol activiteiten. De luxe badkamer is van alle gemakken voorzien en vormt de ideale plek voor de persoonlijke verzorging, ontspanning en hygiëne.

Of je nu een familiebadkamer inricht of een natte ruimte alleen voor jezelf creëert, deze veelgebruikte ruimte dient praktisch én stijlvol ingericht te worden. De vele eisen die we stellen aan onze badkamers, maakt het ontwerpen van de badkamer geen eenvoudige opgave.

Luxe badkamer: pak het groots of klein aan

Als je de stap wilt wagen en jouw badkamer een fijne update wilt geven dan kun je op verschillende manieren te werk gaan. Je kunt kiezen voor een uitgebreide verbouwing, maar ook met enkele kleine aanpassingen is het mogelijk om een luxe stijl te creëren. Ga stapsgewijs te werk en houd rekening met het formaat van je ruimte. Een kleine badkamer vraagt om andere keuzes dan een grote. Ook speelt mee welke stijl jij graag doorvoert in de badkamer. Kies je voor een luxe moderne badkamer of wordt het een landelijke ruimte? Ook speelt mee welke wensen jij hebt ten aanzien van de elementen in de badkamer.

Wil je graag een bad en toilet in de ruimte? Of is een fijne douche en wastafel voldoende? Zorg voor voldoende bergruimte met behulp van badkamermeubels en kleine opbergers. Ga je de badkamer verbouwen? Of kies je enkel voor een stel luxe accessoires die jouw badruimte een comfortabele en rijke sfeer kunnen geven?

Materialen, kleuren en stijlen

Het woord luxe heeft voor iedereen een andere betekenis. De een droomt van een fijn ligbad, terwijl de ander een sauna of whirlpool wenst. Een luxe badkamer is dus grotendeels een persoonlijke kwestie, je kan welke kant op. Je kunt vrijwel elke stijl een vleugje luxe geven. Is jouw badkamer modern, landelijk, industrieel, Scandinavisch of klassiek? Geef elke badkamerstijl een luxe touch. Wel zijn er een aantal materialen en kleuren die samen een luxe uitstraling hebben. Hier hebben wij een lijstje voor je gemaakt van materialen en kleuren die goed passen bij een luxe badkamer.

Materialen in de luxe badkamer

Een materiaal als marmer heeft eigenlijk een instant luxe look. Maar ook bijzonder natuursteen en modern mat keramiek of beton kan erg luxe ogen. Hout, glas en tegels zijn er in allerlei vormen, soorten en stijlen en kunnen – indien op de juiste wijze gecombineerd – een luxe uitstraling hebben. Over het algemeen.

Kleuren in de luxe badkamer

In het luxe design kunnen alle kleuren gebruikt worden. Een lichte, witte badkamer, een badkamer in zacht grijs met sierlijke details of een badkamer in modern zwart met gouden accenten? Alles kan. 

Elementen voor de luxe stijl

Voor de luxe badkamer hebben we eindeloos veel mogelijkheden. Je kiest voor nét wat meer comfort, elegantie en kwaliteit dan de basiskeuzes die er zijn. Overweeg de volgende exclusieve opties voor je badkamer.

 • Bad, ligbad, vrijstaand bad op pootjes
 • Kranen, waterval kranen
 • Sanitair
 • Wastafel
 • Douche, inloopdouche, regendouche
 • Badkamermeubels
 • Badkameraccessoires
 • Badkamerplanten

Extra luxe

Voor wat extra luxe zijn er meer opties. Denk maar eens aan masserende douchestralen, een bubbelbad, whirlpool, of sauna of een sunshower.

Badkamermeubels voor de luxe badkamer

De badkamer heeft ook praktische meubels nodig voor een opbergen van allerlei zaken. Badkamermeubels zijn vaak gemaakt van de beste materialen. Denk aan een kast van hout in combinatie met een wastafel van marmer of natuursteen.

Badkameraccessoires voor de luxe badkamer

De badkamer stijlvol afwerken? Dat doe je met badkameraccessoires. Details in mat goud, zwart of wit kunnen prachtige accenten vormen in de badkamer. Ze kunnen zelfs een basic badkamer een luxe upgrade geven! Ontdek de opties hieronder.

 • Dikke, zachte handdoeken
 • Comfortabele badmatten
 • Bijzondere zeepdispensers
 • Mooie zeepschalen
 • Elegante tandenborstelhouders
 • Glanzende spiegels
 • Rustgevende geuren
 • Exclusieve beautyproducten
 • Fijne droogbloemen of planten

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je praktisch elke badkamer een luxe look geven. Je kunt de luxe make-over groots of klein aanpakken. Met behulp van enkele accessoires als zeepdispensers, dikke comfortabele handdoeken en rustgevende geuren tover jij jouw badkamer al snel om tot een comfortabele spa. Liever de sfeer van een hamam in je badkamer? Omring jezelf met passende geuren en gouden details.

Wil je graag meer lezen over het inrichten van de badkamer in een bepaalde stijl? Het kiezen van geschikte planten voor je badkamer, het maken van een badkamer ontwerp of zoek je tips voor een inrichten van een kleine badkamer? De interieurspecialisten van Westwing hebben heel veel tip en ideeën voor je verzameld om je op de goede weg te helpen. Bij Westwing shop je alles voor jouw luxe badkamer! Van kleine meubels tot exclusieve accessoires. Waar wacht je nog op? Kies ook voor een luxe badkamer in huis!