Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Vrijstaande badkuip met plant

De badkamer is misschien wel de belangrijkste plek in huis. Het is de enige plek waar je je even kunt afzonderen van de buitenwereld. Een oase van rust waar je de dag begint en afsluit. Deze plek verdient een mooie inrichting. Steeds vaker wordt er gekozen voor een moderne badkamer. Zo maak je optimaal gebruik van de vaak beperkte ruimte die je hebt.

Bovendien is het dankzij de minimalistische inrichting makkelijk schoon te houden. Maar wat zijn de kenmerken van een moderne badkamer? En hoe creëer je zelf zo’n badkamer? Onze experts inspireren je graag.

Een moderne badkamer ontwerpen

Ben je op zoek naar een stijlvolle, praktische badkamer? Ga dan voor een moderne inrichting. Een moderne badkamer is tijdloos en makkelijk schoon te houden. Met de keuze van de accessoires geven je een persoonlijke touch aan de badkamer. Het verbouwen van de badkamer is een tijdrovende, dure (en stoffige) klus. Je moet van tevoren goed nadenken hoe je het wilt hebben. Want de badkamer verbouwen doe je maximaal één keer in de tien jaar.

Wil jij een moderne badkamer creëren? Volg onderstaand stappenplan.

 1. Plattegrond

  Maak een plattegrond van de badkamer. Teken op schaal zodat je straks zeker weet dat alles past.

 2. Bad of douche?

  Bedenk of je een bad en/of douche wilt. Wanneer je een beperkte ruimte hebt, is een bad niet altijd een optie. Een inloopdouche past perfect in een moderne badkamer en is ook geschikt voor een kleine ruimte dankzij het open karakter.

 3. Schetsen

  Maak nu een indeling van je nieuwe badkamer. Hou daarbij ook rekening met opbergruimte voor je toiletartikelen en badtextiel. Wanneer je een kleine badkamer hebt, kan je beter voor twee kleiner badkamermeubels gaan in plaats van één grote. Bijvoorbeeld een ladekast voor onder de wastafel en een smalle hoge kast voor ernaast.

 4. Tegels

  Vroeger werden badkamers standaard betegeld, maar tegenwoordig zijn er veel alternatieven voor tegels zoals een gietvloer. Zeker in een moderne badkamer zie je dit steeds vaker. Bedenk waar je voor wilt gaan en teken dit in het ontwerp.

 5. Lichtplan

  Een goed lichtplan is essentieel voor een moderne badkamer. De lichtpunten kan je het best al bepalen tijdens het ontwerpen omdat de lampen vaak moeten worden ingebouwd. Zeker in een moderne badkamer kunnen plafondspots niet ontbreken. Deze verlichten de hele badkamer en gaan subtiel op in het geheel. Ook een mooie designlamp boven de spiegel hoort thuis in een moderne badkamer.

 6. Moodboard

  Maak een moodboard waarop je knipsels plakt van badkamers die jij mooi vindt. Plak hier ook een verfstaal bij en een staal of plaatje van de tegel of gietvloer. Zo krijg je een goed overzicht van de stijl die je wilt creëren.

 7. Zoektocht

  Nu kan de zoektocht naar de ingrediënten voor jouw moderne badkamer gaan beginnen! Vergeet ook niet de badkameraccessoires en het badtextiel te shoppen.

Musthaves voor een moderne badkamer

Voor het creëren van een moderne badkamer zijn er een aantal musthaves die niet mogen ontbreken. Om jou te helpen, hebben we ze voor je op een rij gezet:

 • Grote spiegel: een grote spiegel hoort thuis in een moderne badkamer. Het is niet alleen heel praktisch wanneer je ’s ochtends je haar aan het föhnen bent, maar het laat de ruimte ook nog eens groter lijken.
 • Inloopdouche: een moderne ruimte voelt ruimtelijk en licht. Een inloopdouche met glazen wand draagt bij aan dit gevoel. Zeker in een kleine ruimte is een inloopdouche heel handig.Het zicht wordt namelijk niet geblokkeerd en bovendien hoef je geen ruimte vrij te houden om de douchedeur open en dicht te kunnen doen, met een douchecabine moet dat wel.
 • Geen open kasten: in een moderne badkamer geldt: less is more. Dat wil zeggen; zo min mogelijk spullen en alles zoveel mogelijk uit het zicht. Een open kast komt vaak rommelig over. Kies daarom voor lades en kasten met deuren zodat de badkamer strak en opgeruimd oogt.
 • Design wasmand: het lijkt bijzaak, maar toch kan een wasmand je badkamer maken of breken. Je ontkomt er niet aan om een wasmand in de badkamer te zetten, maar een armoedige wasmand doet afbreuk aan de moderne stijl. Ga in plaats daarvan voor een design wasmand die gezien mag worden.
 • Grote tegels: hoe meer voegen, hoe drukker de badkamer. Daarom beter kiezen voor grote tegels. De muren hoef je niet per se te betegelen, deze kan je ook gewoon laten stuken en daarna schilderen met waterbestendige verf.In plaats van tegels op de vloer kan je ook voor een gietvloer gaan.
 • Badkameraccessoires: de badkameraccessoires zijn de finishing touch van een moderne badkamer. Marmeren badkameraccessoires, maar ook granieten of houten badkameraccessoires zijn een mooie toevoeging. Door hout toe te voegen krijgt je strakke badkamer een warme touch.
 • Badtextiel: het kleurenpalet van een moderne badkamer is vaak heel eenvoudig: zwart, wit en/of grijs. Wanneer je toch iets meer kleur wilt toevoegen, kan je kiezen voor handdoeken in een frisse tint zoals zeegroen, turquoise, geel of blauw. Zorg dat het badtextiel en de badkameraccessoires op elkaar zijn afgestemd om de harmonie en rust te bewaren.

Badkameraccessoires online kopen bij Westwing

Bij Westwing vind je alles om je moderne badkamer sfeervol aan te kleden. Van design wasmanden en handdoeken tot zeeppompjes en badmatten. Veel plezier met het ontwerpen van jouw eigen badkamer!
Wil je nog meer inspiratie op doen? Bekijk eens onze andere artikelen over decoratie en interieur tips.