Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Frans balkon met natuurlijke materialen

Een klein balkonnetje is heel fijn wanneer je middenin de stad woont in een bovenwoning. Op die manier kun je toch de privésfeer van een buitenruimte genieten. Een sierlijk Frans balkon is de koningin onder de kleine balkonnetjes. Knus, gezellig en je waant je echt even in Parijs wanneer je zo’n balkonnetje op de juiste wijze inricht.

Een Frans balkonhek is meestal hetgeen waaraan je het Franse balkon herkent. Lees hier alles over het Franse balkon en ontdek hoe je deze typisch Franse sfeer kunt creëren op jouw balkonnetje.

De beste tips om optimaal te genieten van je Frans balkon

Als je een Frans balkon hebt, is deze buitenruimte waarschijnlijk klein. Een Frans balkon is meestal niet groter dan 2 vierkante meter en staat dus vrij snel vol. Of je nu een Frans balkon hebt of een ander klein balkon dat je misschien graag een romantisch Frans sfeertje zou willen geven; wij hebben heel veel tips voor je verzameld om optimaal te kunnen genieten van de meest kleine balkonnetjes.

Meer inspiratie

Heb je toch wat meer ruimte in de tuin, misschien zijn onze andere artikelen vol met tips wat voor jou? Lees de ideeën voor het terras, richt een tuinhuis in of bouw een vogelhuisje. Laat je inspireren!

Tips voor het optimaal benutten van de ruimte

Als je een gezellig en knus sfeertje wilt creëren op je kleine balkon, zal je in eerste instantie denken aan de meubels en decoratie. Toch is het, gezien de beperkte ruimte, ook heel verstandig om te denken in oplossingen voor bergruimte.

Een goede wandkast of kist waarin spullen kunnen worden opgeborgen is een absolute must. Hierin kun je bijvoorbeeld tuingereedschap kwijt, maar ook een warme plaid, extra kussentjes, tafeldecoratie en lantaarns kunnen hierin netjes opgeborgen worden. Een plantenkast is ook erg handig.

Hiermee plaats je je planten omhoog en haal je je planten van het balkon af, waardoor er ruimte overblijft om te zitten. Meer over verticaal tuinieren lees je verderop in dit artikel.

Top 5 Frans balkon inspiratie van onze interieur experts

Hoe zet je nu een fijn sfeertje neer op jouw kleine balkon? Een van de eerste stappen die je zal moeten nemen, is het kiezen voor een bepaalde stijl. In onze stijlgids voor balkon ideeën vind je heel veel tips voor het inrichten en stylen van jouw balkon.

Franse romantiek

Niet veel mensen zullen kunnen zeggen dat ze een Frans balkonnetje hebben. Toch is er een manier om ook zonder balkon met typisch Frans hekwerk een romantisch en sierlijk sfeertje neer te zetten op je kleine balkon. Door te kiezen voor romantische sierlijke decoratieve items bijvoorbeeld.

Denk maar eens aan plantenbakken en lantaarns met een sierlijke vormgeving van staal of een gezellig bistrosetje. Ook kun je denken aan een klimop of rozenstruik die langs je balkonreling kruipt waardoor een zomerse en romantische sfeer ontstaat. Ook het gebruik van lantaarns, knusse kussentjes en romantische vaasjes met gezellige bloemetjes kan dit sfeertje benadrukken.

De bistroset voor een romantische touch

De bistroset zorgt eigenlijk direct voor dat typische sfeertje dat we kennen van de Franse balkons. Het bestaat uit een metalen tafeltje dat meestal inklapbaar is en twee (inklapbare) stoeltjes van metaal in dezelfde tint.

Dit mag absoluut niet ontbreken op een Frans balkon

Ook al is de ruimte op een Frans balkon beperkt, er zijn een aantal zaken die toch echt onmisbaar zijn hier. Zo wil je hier waarschijnlijk gezellig kunnen zitten met z’n tweeën en wil je jezelf omringen met groen. Ontdek hieronder onze lijst met musthaves voor een klein Frans balkon.

Musthaves voor een Frans balkon

  • Kies voor geschikte balkonmeubels. In ons artikel over balkonmeubels lees je alles over de diverse soorten tuinsets en balkonmeubels die er bestaan. De eerder genoemde bistroset is bijvoorbeeld ideaal op het Franse balkon! Ook heel handig is de kleine tuinset van hout die je kunt inklappen. Hierbij kun je kiezen voor een kleine houten tafel met twee klapstoelen. Dit setje zie je tegenwoordig ook wel van bamboe wat een fijne natuurlijke sfeer aan het balkon geeft. Bovendien is bamboe zeer licht en dus heel eenvoudig te verplaatsen of in te klappen wanneer je het setje niet gebruikt en de ruimte nodig hebt. Er bestaan ook moderne tuinmeubels die je als tafel én als stoel kunt gebruiken.
  • Een (inbouw)kast is onmisbaar omdat je hierin allerlei spulletjes kunt wegwerken die je nodig hebt op het balkon. Je kunt ook denken aan een open wandkast of rek waarin je veel spulletjes kwijt kunt. Hierin kun je natuurlijk ook plantjes zetten.
  • Besteed aandacht aan de vloer van je balkon. Deze zorgt voor veel sfeer. Je kunt hierbij denken aan een houten vloer of houten terrastegels. Ook een outdoor vloerkleed is heel sfeervol.

De absolute musthaves

  • Kies jouw groentjes zorgvuldig uit. In onze outdoorgids over balkonplanten lees je alles over welke planten specifiek geschikt zijn om te plaatsen op een balkon. Je kunt je plantjes op een klein balkon heel goed in een kastje of rek plaatsen. Ook is het een goede optie om ze aan de muur te hangen of aan de balkonreling. Hierdoor werk je de hoogte in, zorg je voor groen langs de wanden en nemen bovendien de planten minder ruimte in op je balkon. Op die manier voelt het wanneer je op dit balkon zit nóg meer alsof je omringd wordt door de natuur.
  • Met bijpassende accessoires en decoratie maak jij de sfeer op jouw Franse balkon helemaal af. Denk hierbij aan gezellige verlichting zoals wandlampjes, lichtslingers en lantaarns, maar ook tafeldecoratie, comfortabele zitkussens en warme plaids voor tijdens de avonduren zijn echte sfeermakers. Door aandacht te besteden aan de styling kun jij dat typisch Franse sfeertje neerzetten.

Ga jij aan de slag met de inrichting van een Frans balkon? Of heb je een klein balkon dat je graag dat fijne Franse sfeertje zou willen geven? Hopelijk hebben onze tips in dit artikel je kunnen inspireren en kun je nu aan de slag.

Zo kun je ervoor zorgen dat jouw balkon klaar is voor een gezellige zomer op je balkon. Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je kleine buitenruimte aan te kleden en klaar te maken voor de zomer