Eetkamer inrichten

Om een ontspannen, harmonieuze sfeer te creëren in de ruimte waar samen wordt gegeten is het slim om je te laten inspireren door Westwing. Waar we beginnen bij het inrichten van de eetkamer, is de combinatie van functionaliteit en gezelligheid belangrijk. Een creatieve hand is hier vaak nodig om van de eetkamer je nieuwe favoriete ruimte van het huis te maken. Onze interieurspecialisten scoren punten met nuttige tips, waardoor je je eetkamer perfect kunt inrichten en stylen. We vertellen je ook waar je op moet letten tijdens het inrichtingsproces en welke kleuren op dit moment het meest populair zijn.

De beste ideeën voor je eetkamer

Een mooie eetkamer heeft niet veel nodig om een gezellige charme uit te stralen. Met onze drie eetkamerideeën voor decoratie en inrichting wil je je eetkamer helemaal niet verlaten.

Accenten leggen met textiel

Of het nu gaat om decoratieve zitkussens, een klassiek tafelkleed of de bekleding van eetkamerstoelen – textiel zorgt altijd voor een huiselijk gevoel en kan sfeervol geïntegreerd worden, passend bij de interieurstijl. Daarnaast zorgen gordijnen of een mooi vloerkleed voor meer gezelligheid in de kamer. Bij lichtgekleurde vloerkleden moet je er echter voor zorgen dat het materiaal gemakkelijk te reinigen is, mocht zich een klein ongelukje voordoen.

Comfortabel en uitnodigend ingerichte woon- en eetkamers

De eetkamer is niet alleen een plek om te eten en te drinken, het is ook een ruimte waar wordt gelachen en uitgebreide gesprekken worden gevoerd. Creëer een sfeervolle look om je vier muren karakter te geven. Zelfs kleine details zoals flikkerende kaarsen in mooie lantaarns op tafel verbeteren de sfeer in de kamer. Woonaccessoires zoals een vaas met je favoriete bloemen of een lamsvacht op de stoel, zorgen voor sfeer, comfort en ontspanning.

Slim ontwerp voor een kleine eetkamer

Is de ruimte in je eetkamer zeer beperkt of heb je geen extra kamer die je als eetkamer kunt gebruiken? Dan bespaart een klaptafel in de keuken ruimte en biedt nog steeds de mogelijkheid voor gezamenlijke maaltijden. Je kunt ook eenvoudig de grootte van je eetkamer of tafel verdubbelen door de tafel als bureau te gebruiken. Met stapelbare stoelen bespaar je ook ruimte en kun je je gasten toch een zitplaats aanbieden.

Eetkamer inrichten – Hier moet je op letten

Feit 1: Een grote tafel is het hart van elke eetkamer. Voor meer gezelligheid en zodat niemand van je dierbaren zich een buitenstaander voelt, is een rond model aan te bevelen. Om alle gasten voldoende ruimte te bieden en comfortabel te kunnen zitten, heb je een tafelblad nodig met een diameter van 100 centimeter voor vier personen. Met zes zitplaatsen moet het minstens 20 centimeter meer zijn. Voor een grotere cirkel is een zithoek met een rechthoekige tafel die je kunt uitklappen zeer praktisch.
Feit 2: Comfortabel en toch stijlvol – de stoelen ronden de look van de eettafel af en geven de hele ruimte een persoonlijke noot. Om ervoor te zorgen dat gezellige avonden niet vanwege gebrek aan comfort snel eindigen, moet je er als gastheer of gastvrouw voor zorgen dat de stoel met zachte bekleding een aangename rugleuning heeft.
Feit 3: Hanglampen verspreiden goed licht over de eettafel! De ideale verlichting zorgt ervoor dat het licht over de hele tafel gelijkmatig wordt verdeeld. Flexibele uitvoeringen met in hoogte verstelbare lampen en dimbaar licht zijn hier perfect. Om ervoor te zorgen dat het licht niet verblindt wanneer je aan je eettafel zit, moeten de armaturen op ongeveer 60 centimeter van het tafelblad worden geplaatst.
Feit 4: Wil je je eetkamer eenvoudig houden en kiezen voor gedempte kleuren en natuurlijke materialen voor je eetkamermeubilair? Dat is prima. Vervolgens kun je met textiel zoals tafelkleden, placemats en decoratieve kussens kleurrijke accenten in de ruimte aanbrengen. Afhankelijk van de gelegenheid en het seizoen kunnen deze steeds opnieuw worden aangepast.


Welke kleurencombinaties zijn perfect als je een eetkamer gaat inrichten?

In een aparte eetkamer kun je naar wens kleuren en decoratie toevoegen. Als er weinig daglicht is in een eethoek, zorg er dan voor dat de keuze van de muurkleur zo licht mogelijk is. Met de keuze voor neutraal hout en klassieke beige tinten bereik je altijd een evenwichtig en uitnodigend sfeertje in de eetkamer. Een eetkamer inrichten is leuk! En het kan in elke gewenste stijl gebeuren.

Naast de muurverf kun je de inrichting van de eetkamer aanvullen met behang en decoratie. Kleurpatronen in het behang kunnen worden doorgezet op bijpassend textiel en vazen. Voor een trendy loft stijl kun je in een ruime eetkamer kiezen voor een wand met behang dat er uitziet als een muur. Eetkamermeubels van hout en metaal, veel zwarte en gouden details zorgen voor een ruwe industrieel chique look.

Een eetkamer inrichten is inspirerend en leuk. . Decoratieve kussens met bloemmotieven of geometrische vormen maken van je stoelen echte blikvangers. Je kunt de juiste producten voor je nieuwe eetkamer vinden in onze online winkel op WestwingNow. Zoek en vind je nieuwe lievelingsstukken en laat je selectie met gemak bij je thuis bezorgen!