Witte kast met pouf in hal

De gang is de eerste plek waar gasten het huis binnenkomen en dus ook waar de eerste indruk wordt gevormd. Vandaar dat het belangrijk is om de ontvangstruimte aantrekkelijk in te richten. De gang kan bijzonder warm en verwelkomend aanvoelen door de landhuisstijl toe te passen. Zo zorgen warm hout, knuffelbont en natuurlijke kleuren voor een landelijke charme.

De verschillende inrichting stijlen van de landhuisstijl

De gezellige landhuisstijl heeft vele gezichten en kan door kleine aanpassingen opnieuw geïnterpreteerd worden:

  • Shabby Chic: deze stijl is het kleine zusje van de landhuisstijl: vrouwelijk en romantisch. Alles wat een gebruikt uiterlijk heeft is toegestaan. Spullen van de rommelmarkt, zelfgemaakte decoraties of kostbare erfstukken. Bijvoorbeeld een witte houten ladekast met krassen en inkepingen met daarbovenop een antiek porseleinen kom.
  • Franse landhuisstijl: combineer de gezellige landhuisstijl met Franse elegantie. De zogenaamde Franse Country Style kan dan worden uitgevoerd met donkere houten meubels, vazen van terracotta, een gestoffeerde bank van velours en geuren van lavendel. Alles wat doet denken aan het landelijke Provence.
  • Britse landhuisstijl: bij aanblik van deze stijl zijn de gasten erg geamuseerd. Mocht jouw gang voldoende ruimte bieden, dan nodigt een vleugelstoel met klassiek ruitjespatroon  of een donkeren lederen fauteuil je uit om de schoenen uit te trekken. Plaats een banklamp op de consoletafel en de metalen paraplubak mag natuurlijk niet ontbreken!
  • Scandinavische landhuisstijl: kenmerkend voor deze stijl zijn de lichte kleuren. Dit geldt zowel voor de wandkleur als voor het gangmeubilair in landhuisstijl. Typisch Scandinavisch is een garderobe van licht hout of gelakt wit. Plaats een comfortabele gestoffeerde bank met een effen stoffen bekleding en versier deze met een zachte lamsvacht. Strek een loper van jute of kokosnoot uit voor het appartement en plaats opbergmanden voor een gezellige sfeer die je zal proeven zodra je het appartement binnenkomt.
  • Maritieme landhuisstijl: wit meubilair doet denken aan de nevel van de golven. Combineer dat met decoraties en zaalmeubilair in de kleuren van de oceaan en je krijgt een maritieme landhuisstijl. Een witte kapstok en schoenkast passen perfect bij een fluwelen poef in lichtblauw. Plaats souvenirs van je laatste zomervakantie of maritieme siervoorwerpen in de gang. Kleine zeesterren, mosselsets of een geurdispenser brengen de koele zeelucht in huis.

Creëer een landhuisstijl in de gang met deze tips en ideeën

Maak de gang bijna te gezellig om naar de woonkamer door zitgelegenheid te bieden door fauteuil met ruitjes- of bloemenmotief te plaatsen. Als het zitvlak groot genoeg is kan een sierkussen in pasteltinten voor nog meer comfort zorgen. Hout zie je tegenwoordig veel bij de landelijke gang meubels. Inkepingen en oneffenheden zijn het bewijs van de natuurlijkheid van het materiaal.

Wit gelakt of natuurlijk gelakt gang meubilair zoals garderobe- en ladekasten zorgen voor de charme van het landhuis. Maak het af door decoraties toe te voegen als: een porseleinen vaas met bloemen, een keramische schaal met fruit, kaarsen of kandelaars van geoxideerd zilver.

Meubilair voor de gang in landhuisstijl

Beige ladekast met zilveren klok

De gang is niet af zonder garderobe of kapstok. Zorg dat er ruimte is voor de jassen en mantels. Voeg een schoenenrek, een zithoek, sleutelbakje toe en maak het af met een decoratieve spiegel. Wel zo fijn om nog even te jezelf te checken in de spiegel voordat je het huis verlaat.

In deze video zijn een paar voorbeelden:

De inrichting van de zaal – Accessoires in landelijke stijl

Als je jouw gang in landhuisstijl binnentreedt dan laat je het stadsleven achter je. Creëer een feel good atmosfeer met warm kaarslicht en een luchtverfrisser die naar dennennaalden ruikt. Welkom thuis! Versier de antieke ladekast met verse bloemen en een stapel boeken voor stijl in het landhuis!

beige bijzettafel met lamp en ratan kisten

Je kan ook het kussenovertrek en kussens in stijl doen voor de bank of fauteuil. Als de vaas niet genoeg is kan je een heel assemblage aan weidebloemen, lavendel en hortensia’s samenstellen. De used-look is tegenwoordig ook helemaal in en verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Je kan ook het bloempatroon van de kussens voortzetten op muur d.m.v. behang. Terwijl witte houten wanddecoraties alle ogen trekken. Of verwelkom de gasten met licht hout.

De verlichting in de gang in de stijl van het landhuis

Ondanks alle gezelligheid mag de juiste verlichting niet ontbreken! In de gang in de landhuisstijl zijn felle lichtbronnen taboe, maar de garderobe en de schoenen moeten ’s avonds nog duidelijk zichtbaar zijn. Als de gang groot genoeg is, kan een statieflamp met houten voet of vloerlamp van bamboe de fauteuil flankeren. Spotlights daarentegen zijn ruimtebesparend: modellen met houten behuizing of wit aluminium passen bij de kleur en het materiaal van het meubilair.

Kandelaars en lantaarns met houten, stenen of metalen details vormen een belangrijk onderdeel van de tafelversiering. Kandelaars in de vorm van geweien of dennenappels weerspiegelen het huidige seizoen en zorgen voor een rustieke sfeer. Lantaarns van bamboe vlechtwerk nemen de materialiteit van de vloerlamp over, of werken spannende lichtschaduwen op de muur met geïntegreerde bladeren.

Wil je ook de landhuisstijl in jouw interieur integreren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal.