Huis inrichten

Inrichtingsstijlen – manieren om interieur en exterieur te combineren

Veel mensen vervullen een levenslange droom door een romantische huis op het platteland te kopen. Een idyllische ligging, rustige omgeving en grote tuin zijn meestal de redenen daarvoor. Maar vergeet het interieur toch niet! Het kan ook zijn steentje bijdragen aan het creëren van een harmonieuze, ontspannende omgeving. Lichte, natuurlijke tinten zoals crème, wit en grijs passen goed bij de klassieke materialen van de landhuisstijl. Hout, linnen, katoen, raffia of leer zorgen voor een rustieke uitstraling. Stoffen met Vichy-ruit of traditionele bloemenprints en keramische accessoires maken de romantische look compleet. Voor authentieke accenten kan je ook vintage stukken uit een rommelmarkt integreren. Dit geeft het nieuw gebouw een rustiek karakter.

De Toscaanse stijl doet denken aan warme zomeravonden en mooie vakanties. Geen wonder dat mediterrane huis gevels zo populair zijn! Warme kleuren zoals terracotta, mosterdgeel of saffraan zijn een must als je het huis in een zuidelijke stijl wil inrichten! Meubels van donker hout, versieringen van klei en zuidelijke planten leggen uitstekend nadruk op de stijl. Daarnaast maakt brons de look nog completer.

Het huis in een Bauhaus-stijl met plat dak, geometrische vormen, veel glas en metaal weerspiegelt de moderne tijdgeest van het nieuwe millennium. Ook hier kan de sobere vormgeving van het huis weer terugkomen in de decoratie en inrichting. Monochrome kleurenpaletten in witte, grijze en zwarte tinten maken zelfs een eenvoudig gebouw elegant en interessant. Laat het moderne bouwconcept voor zich spreken en overbelast jouw interieur niet met te veel woonaccessoires. Details in chroomoptiek helpen bij het creëren van de glam-factor, terwijl moderne schilderijen in XL-formaat spannende motieven in jouw huis oproepen.

Een huis in een stadsvilla-stijl wordt gekenmerkt door de sobere elegantie en glamoureuze architectuur. Edele en klassieke meubels zijn perfect voor het inrichten van interieur. Kies daarnaast voor tijdloze en hoogwaardige stoffen zoals fluweel, zijde of marmer. Woonaccessoires met metallieke tinten voorzien de ruimte van nodige glanseffecten. Vloerkleed met klassieke patronen zorgen voor een gezellige flair, terwijl decoratieve kussens een ingetogen vleugje kleur brengen.

De Amerikaanse bouwstijl is niet alleen populair in de VS. Een charmante veranda met bijpassende schommelstoelen en een rustieke, houten bekleding zijn over de hele wereld een bekende bouwstijl geworden. Als je jouw huis in deze stijl wil inrichten, kan je de Amerikaanse manier van leven ook in het interieur benadrukken. Een comfortabel boxspring bed met een klassieke bedsprei en een grote keuken met kookeiland dragen bij aan de typisch Amerikaanse stijl. Comfortabele verandameubelen of een Hollywood schommelbank ronden het geheel uitstekend af.

Tip:

Ook als je zich niet tot een bepaalde stijl wilt beperken of jouw interieur anders wilt vormgeven dan de buitengevel, kan je de persoonlijke accenten leggen. Onze tip: integreer de omgeving en locatie van jouw huis in de inrichting! Foto’s van het landschap en woonaccessoires van lokale kunstenaars weerspiegelen de omgeving in het decor. Je kan ook geschikte materialen uit regio gebruiken. Op deze manier wordt de locatie van jouw huis discreet benadrukt en tegelijkertijd ondersteun je de regionale bedrijven. Een win-win situatie!
Deze woonkamers mogen in geen enkel huis ontbreken
Ben je jouw huis aan het inrichten en denkt na over wat jouw droomhuis niet mag missen? Hier zijn onze Westwing top kamer ideeën!

Laten we beginnen met de basics

Natuurlijk mag een slaap- of woonkamer en de keuken niet ontbreken. Ze moeten precies aan jouw verwachtingen voldoen. Alleen op deze manier zorg je ervoor dat je nog lang plezier zal hebben van jouw woninginrichting.

  • In een huis vindt vaak een logeerkamer voor vrienden en familie plaats. Hier is een neutrale decoratie aan te bevelen. Dit blijft tijdloos en verwelkomt al jouw gasten.
  • Zelfs een kantoor staat op het verlanglijstje van nieuwe huiseigenaren. Zorg ervoor dat het meubilair je niet van jouw werk afleidt. Op het kantoor moet je natuurlijk een stijlvol bureau hebben die jouw werkplek compleet maakt. Daarnaast moet je ook aandacht besteden aan de kantoor decoratie. Gekleurde ordners verfraaien jouw documenten terwijl de afbeeldingen met inspirerende slogans jouw motivatie verhogen.
  • De kelder zorgt voor een extra ruimte die verschillende mogelijkheden biedt. Behalve een praktische opbergruimte kunnen hier ook andere woonideeën worden ingericht. Je kan van de kelder bijvoorbeeld een hobby of fitnessruimte maken. Ben je een grote filmliefhebber? Dan zou een bioscoopzaal met beamer, scherm en comfortabele bank een goed idee zijn. Bovendien maakt een popcornmachine de sfeer compleet. Voor alle hobbyisten en autoliefhebbers is de werkplaats met een werkbank en veel opbergruimte een ideale aanvulling.

Voor meer tips, trucs en ideeën over de woninginrichting kan je onze artikelen doorklikken. Westwing stylingexperts verklappen je verschillende interieurgeheimen en vertellen waar je op moet letten voor een perfecte inrichting. Laat je inspireren door ons en maak jouw persoonlijke droomhuis waar.