kleine kamer inrichten

Klein of groot – elke kamer kan mooi worden ingericht. Je moet alleen even weten hoe! Onze interieur experts op WestwingNow geven je handige tips en tricks die je kunt gebruiken als je een kleine ruimte gaat inrichten. Zij zullen je laten zien hoe je het beste uit een kleine kamer kunt halen. In een mum van tijd wordt je kleine koninkrijk een gezellige spot!

Een kleine kamer inrichten – de belangrijkste tips en tricks

Ga je een kleine ruimte inrichten? Neem de volgende tips en tricks mee als je begint.

  • Creëer zoveel mogelijk opslagruimte! Als je een kleine kamer hebt, heb je vaak moeite om alles een plekje te geven. Waar moet je beddengoed, handdoeken en al dat kleine spul bewaren? Gebruik elke hoek en creëer mogelijkheden om je spullen veilig op te bergen. Een bedstee of algemene opbergruimte onder het bed is ideaal. Of decoratieve dozen op de kast en handige haken voor jassen op de deur.
  • Vertrouw op 2 in 1 opties! Zelfs in een kleine kamer hoef je niets te missen. Je moet hier echter wel functionele meubels gebruiken. Een slaapbank of een daybed kan worden omgebouwd tot een comfortabele bank. Een doe-het-zelf stapelbed van hout is niet alleen helemaal stijlvol, hij scoort ook punten met de hoeveelheid ruimte die hij onder het bed vrij laat voor een bank of een ladekast.
  • Organiseren is het allerbelangrijkste! Kleine kamers worden snel rommelig. Om te voorkomen dat de kamer er te vol of chaotisch uitziet, moet elk object een eigen vaste plek hebben. Als je alles in het wild laat rondslingeren, wordt het al snel chaotisch en druk. Een kleine extra tip: ruim onmiddellijk na gebruik alles op zijn plaats op! Dan blijft de look opgeruimd en je hoeft niet lang te zoeken als je iets nodig hebt.
  • Deco, Deco, Deco, Deco! Hoewel kleine kamers niet echt pronken met een groot aantal vierkante meters, moet je de kamer toch inrichten en gezellig maken. Hou het niet te steriel! Hier en daar kunnen mooie decoratieve objecten zoals vazen en foto’s geplaatst worden. Ook met indirecte verlichting kun je een gezellige sfeer creëren in je kleine kamer.
  • Lichte kleuren. Ze laten de kamer er groter uitzien! Natuurlijk hoef je de muren niet in klassieke wit te houden. Een lichte kleur roze, lichtbeige of lichtgrijs geeft je kamer kleur, zonder opdringerig te zijn én deze tinten ogen zeer modern. Te donkere kleuren vernauwen de ruimte snel en moeten alleen in de vorm van decoratie worden gebruikt.

Kleine woonkamer inrichten: hoe je het meeste uit je kamer haalt

De woonkamer is het hart van je huis. Dit is de plek waar je waarschijnlijk het grootste deel van je tijd doorbrengt. Je kunt hier immers ontspannen op de bank of genieten van gezelligheid met familie of vrienden. Maar wat doe je als je woonkamer niet zo groot is? Met onze ideeën voor kleine kamers kun je ook in een kleine kamer een gezellige sfeer creëren – zonder dat je het zonder bank, fauteuil & salontafel hoeft te stellen.

Ideeën en meubilair bij het inrichten van kleine kamers

  • Feit 1: Zorg er bij de keuze van het interieur voor dat je niet te grote meubels kiest. Meubels voor kleine kamers moeten passend worden gekozen. Als je toch kiest voor grotere meubels, zorg er dan voor dat je de eenvoudige of sierlijke designs kiest, slanke vormen en ranke poten creëren lucht in de ruimte.
  • Feit 2: Houd ruimte vrij! In kleine kamers bestaat het risico dat je alles vult met decoratie en meubilair. Het is echter belangrijk om de beschikbare ruimte niet te zwaar belasten. Hetzelfde geldt voor de muren! Je kunt het beste een paar geselecteerde foto’s ophangen en niet een volle fotowand maken.
  • Feit 3: Met de juiste verlichting kun je je woonkamer groter laten lijken! Net als bij meubels zijn ook hier slanke lampen nodig. Je moet bovendien vertrouwen op een groot aantal verschillende lichtbronnen die flexibel kunnen worden ingezet. Een vloerlamp kan worden ingeschakeld om te lezen, maar ook om te ontspannen op de bank, terwijl je de rest van de woonkamer onverlicht laat.

De mooiste accessoires: een kleine ruimte inrichten

Een kleine kamer inrichten hoeft niet moeilijk te zijn! Als je een kleine kamer gaat inrichten, heb je mooi meubilair en accessoires nodig. Spiegels zijn geweldige decoratieve objecten die de kamer groter en breder doen lijken. Bovendien reflecteren spiegels het licht en brengen zodoende meer licht in de kleine ruimte zonder extra verlichting te gebruiken. Idealiter hang je de spiegel tegenover een raam. Daglicht wordt dan geabsorbeerd en teruggekaatst in de ruimte. Ook bij het inrichten van een kleine kamer is het slim om wat planten in te zetten. Het frisse groen brengt niet alleen leven en lichtheid in huis, maar zorgt er ook voor dat de ruimte er veel huiselijker uitziet. Om ruimteverspilling op de vloer te voorkomen, zijn hangende planten in stijlvolle macramé hangpotjes momenteel erg populair.

Ga je een kleine kamer inrichten? Mooi meubilair voor kleine appartementen en de bijbehorende accessoires vind je allemaal in onze online shop op WestwingNow. Bekijk onze exclusieve selectie vanuit het comfort van je bank en vind je nieuwe favoriete stukken waarmee je je kleine kamer stijlvol kunt inrichten. Veel plezier bij het zoeken en decoreren!