Terras inrichten in zwart-wit met zwart outdoor meubilair, zwarte parasols en licht textiel

In de warme maanden wordt het terras een extra kamer en een plek vol ontspanning en rust. Om je te helpen het maximale uit je buitenruimte te halen, geven onze interieurspecialisten je waardevolle tips over het inrichten van je terras. Met creatieve terras ideeën over hoe je je terras kunt inrichten en optimaal van de zomer kunt genieten. En om ervoor te zorgen dat je terras de winter onbeschadigd kan overleven, geven we je ook een paar tips om veilig de wintermaanden door te komen.

Terras ideeën & terras design: De belangrijkste vragen

Net als de tuin moet het terras optimaal beschermd worden tegen de winterse kou. Een houten vloer moet voor het begin van de winter grondig worden gereinigd. Om ervoor te zorgen dat het natuurlijke materiaal robuust en ongevoelig voor vocht blijft, raden wij aan de houten vloer voor het begin van het vorstseizoen te oliën. Parasols of zonneschermen moeten worden gedemonteerd en opgeslagen in de kelder of schuur. Of je het terrasmeubilair buiten kunt laten staan is afhankelijk van het materiaal. Buitenmeubelen van roestvrij staal of aluminium zijn meestal roestvast. Houten modellen daarentegen moeten beschermd worden tegen weersinvloeden.

Wil je je terrasmeubilair in de winter buiten laten staan? Dan zijn modellen van vochtbestendig en robuust hout zoals teak of eucalyptus een echte aanrader. Als je planten op het terras niet winterhard zijn, moet je ze ook bedekken met bijvoorbeeld folie. Je kunt de bodem ook beschermen tegen de kou met dennentakken en struikgewas.
Als je je terras een natuurlijke uitstraling wilt geven, is hardhout bijzonder geschikt voor vloeren. Onder hardhout wordt verstaan alle tropische en inheemse houtsoorten zoals eiken en essen. Van welk hout de terrasplanken uiteindelijk worden gemaakt, hangt echter af van je persoonlijke smaak. Ook natuursteenplaten, die scoren met een lange levensduur, zijn zeer populair.

Natuurlijk kunnen de tegels ook buiten gebruikt worden als ideale terrasvloer. Door het vlakke oppervlak zijn ze bijzonder gemakkelijk te reinigen. Ook op het gebied van meubilair heb je keuze te over. Natuurlijke materialen zoals hout en rotan zijn nog steeds gewilde materialen voor buitenmeubelen. Plastic daarentegen is bijzonder winterhard, maar ziet er na verloop van tijd een beetje verweerd en onregelmatig uit. Een stijlvol alternatief voor rotan is polyrotan. Het kunstmatige materiaal is op geen enkele manier minderwaardig dan het originele rotan.

Deze producten zijn onmisbaar in het terras design

 • Tip 1: Als je terras niet overdekt is, is een zonnescherm of een modern zonnezeil een absolute must. In de zomer kan de zon hier erg warm worden. Om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, zijn afdekkingen onmisbaar. Zo kun je zelfs in de middagzon genieten van de warme temperaturen op je terras zonder het risico te lopen op de onaangename zonnebrand. Maar wees voorzichtig: een parasol vervangt een zonnebrandcrème niet! Denk dus ook aan een geschikte zonbeschermingsfactor voor je huid.
 • Tip 2: Of het nu gaat om een bank, twee comfortabele fauteuils met een bijzettafel of een complete set – terrasmeubilair is een essentieel onderdeel van het interieur van je buitenruimte. Met de stijlvolle zitkussens die bij de parasol passen, kun je een beetje kleur toevoegen aan je terras en mooie accenten leggen.
 • Tip 3: Planten kunnen een stijlvol plekje krijgen op het terras. Je kunt een romantische look creëren met veel potplanten die scoren met weelde en overvloed. De geurige lavendel en elegante cipressen geven je terras een mediterrane flair. Groene planten en kleurrijke bloemen zorgen voor lichtheid, tederheid en dromerigheid. Creëer je eigen persoonlijke plek van ontspanning!
 • Tip 4: Grenst je terras aan de tuin van de buren? Je hoeft geen genoegen te nemen met nieuwsgierige blikken. Een houten scherm, dat je ook kunt planten in de grond, geeft je terras een vleugje privacy.

Deco voor je terras – hoe creëer je een oase in de open lucht?

In 3 stappen naar het perfecte terras design: het terras inrichten

 1. Stap

  In de zomer is er niets gezelliger dan een warme avond met flikkerend kaarslicht en een koel drankje in de hand. Je kunt nog meer sfeer creëren door je terras te versieren met lichtslingers en een vuurschaal.

 2. Stap

  Niet alleen de woonkamer wordt een plek van ontspanning met zijn decoratieve kussens en dekens. Het terras verlangt ook naar kleurrijke outdoor vloerkleden, pluizige wollen plaids en kleurrijke buitenkussens met een kleurrijk patroon. Dus waarom verhuis je niet gewoon je woonkamer naar buiten?

 3. Stap

  Ook de decoratie van je terras kan eenvoudig door jou zelf worden gemaakt. Wat dacht je van een zonnezeil of een schommel met kussens? Stijlvolle decoratie- en meubelstukken voor je terras kunnen ook worden gemaakt van rustiek houten pallets.

Als je in stijl wilt genieten van de ontspannende flair van je terras, vind je in ons exclusieve aanbod op WestwingNow prachtige terrasmeubelen en artikelen om het terras te decoreren en inrichten, die je direct in vakantiestemming brengen. Zo kun je onze terras ideeën in de praktijk brengen. Bekijk onze online shop vanuit je eigen huis en vind alles wat je interieur hartje begeert.