Yoga kamer ingericht met Boeddha, kaarsen en diffuser

Sport staat bovenaan onze to-do lijst om onze stressvolle werkdag in balans te brengen. Zweten, uitgeput raken of tot rust komen; sport kan van alles zijn, of het nu gaat om joggen, krachttraining of yoga. Vanaf nu beoefenen we dat laatste niet alleen in de yogastudio, maar ook thuis, in onze yoga ruimte. Creëer een zeer persoonlijke plek van rust en ontspanning binnen de vier muren van je huis, waar je je yoga-oefeningen kunt doen en tegelijkertijd de ziel kunt ontspannen. Onze interieurexperts van Westwing hebben een paar relaxte ideeën om van je huis een stijlvolle yogaloft te maken! Maak een yoga kamer!

Wat is yoga precies?

Yoga is niet alleen een sport, het is veel meer. Het woord “yoga” komt uit het Indiase Sanskriet en betekent “eenheid en harmonie”. Wanneer mensen yoga beoefenen, harmoniseert het lichaam, geest en ziel. Daarom wordt yoga vaak gebruikt om een betere levenskwaliteit, balans en meer energie te bereiken. Yoga combineert verschillende oefeningen, meditatie en in de breedste zin van het woord ook een bewuste voeding en positieve gedachten. Yoga is ook onderverdeeld in verschillende stijlen, die allemaal hetzelfde doel nastreven: Een verbinding met de hele kosmos.

Waar kan yoga worden beoefend?

Yoga kan overal beoefend worden waar je je yogamat uitrolt! We gaan graag naar een speciale yogastudio of volgen een cursus in het fitnesscentrum. Maar yoga kan ook vanuit huis worden beoefend. Als je de nodige ruimte hebt, is je eigen yoga ruimte een prachtig idee voor je interieur. Natuurlijk kunnen de yoga-oefeningen ook in elke normale ruimte worden beoefend. Het enige dat je nodig hebt is genoeg ruimte voor een yogamat en een rustige sfeer!

Richt je yogakamer in: De ruimte moet aan deze criteria voldoen

 • Feit 1: Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt in de kamer of hoek van je appartement waar je in de toekomst yoga wilt doen.
 • Feit 2: De grootte van de yoga ruimte is erg belangrijk zodat je je niet hoeft te beperken in je yoga-oefeningen. Een minimum van 2,5 bij 3,5 meter is ideaal. Als je een meditatieruimte wilt inrichten, kunt je met iets minder ruimte genoegen nemen.
 • Feit 3: De locatie moet stil, zo licht mogelijk zijn en een vlakke vloer hebben.
 • Feit 4: Omdat sommige yoga-oefeningen je veel kunnen doen zweten, is een goede ventilatie van de yoga kamer erg belangrijk. Een kamer met ramen is hier ideaal.
 • Feit 5: Voor het warme seizoen kun je ook een yoga kamer op het balkon of terras inrichten.

Accessoires die geen enkele yoga kamer mag missen

Voor de inrichting van je yoga kamer is decoratie ongelooflijk belangrijk. Yoga decoratie of yoga artikelen geven de plek een harmonieuze flair en creëren de juiste sfeer. Dingen die absoluut essentieel zijn voor jou om echt te ontspannen tijdens het beoefenen van yoga zijn geurkaarsen en wierookstokjes. Natuurlijk heb je ook een yogamat nodig om de oefeningen te kunnen doen. Een luidspreker voor zachte muziek en een spiegel zijn ook zeer aan te bevelen. Je kunt de yoga ruimte ook versieren met prachtige muurschilderingen en Boeddha-figuren. Om de yoga ruimte optioneel ook als meditatieruimte te kunnen gebruiken vertrouw je ook op een meditatiekussen en eventueel mooie klankschalen.

Materiaalgids: yoga kamer inrichten

Natuurlijke materialen zijn bijzonder geschikt voor een yoga kamer. Een bewuste, gezonde en evenwichtige levensstijl is zeer belangrijk. Daarom is gebruik van kunstmatige materialen niet gebruikelijk. Een houten vloer, een yogamat gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals natuurrubber en yogadecoratie van keramiek of steen geven het geheel een authentieke uitstraling.

DIY tip: yogamat reiniger

In 6 stappen naar een schone yogamat:

 1. Stap

  Voor een doe-het-zelf yogamat reiniger heb je gedestilleerd water, lavendelolie, tea tree olie en azijn nodig.

 2. Stap

  Vul een klein spuitflesje met een 3/4 kopje gedestilleerd water.

 3. Stap

  Dan volgt een 1/4 kopje azijn.

 4. Stap

  Rond je doe-het-zelf yogamat reiniger af met zeven druppels lavendelolie en twee druppels tea tree olie.

 5. Stap

  Schud de fles zodat alle ingrediënten goed gemengd worden.

 6. Stap

  Bij gebruik van de reiniger, spuit je beide zijden van je yogamat in en droog je deze daarna grondig af met een zachte katoenen doek.

Je zelf gebrouwen yogamat reiniger is klaar. Hij verwijdert niet alleen bacteriën, maar laat ook een aangename frisse geur achter op het oppervlak. Het maakt niet uit of het een kleine yoga kamer, yoga ruimte of yoga hoekje is of een hele wellnesstempel; met onze handige tips creëer je in een mum van tijd een ontspanningsruimte voor lichaam en geest. Vergeet je niet in te schrijven op Westwing en mis geen enkele interieur deal!