Close-up keukenhoek in wit en zwart in Scandi stijl

Van studenten en vrijgezellen tot alleenwonende, iedereen heeft het nodig: een kitchenette! Normaal gesproken woon je als alleenstaande in een klein appartement met zelfs maar één woonkamer. Er is meestal niet genoeg ruimte voor een groot kookeiland en inbouwapparatuur! Daar heb je multifunctionele ruimtewonderen nodig, zodat je ook in kleine appartementen niet zonder je eigen kookplek hoeft te zitten. Wij laten jou weten wat in een mini keuken niet mag ontbreken en hoe je deze functioneel en mooi tegelijk kan maken. Laat je inspireren door onze creatieve inrichtingsideeën voor een kitchenette!

Kitchenette: klein maar fijn!

Of het nu gaat om een alleenstaande of samenwonende, iedereen heeft een keuken nodig om de honger te stillen of om vrienden en familie uit te nodigen voor het diner. Een gezamenlijke kookavond is altijd een hoogtepunt en garantie voor een gezellige sfeer.

Misschien durf je anderen niet te inviteren voor het diner in jouw mini keuken? Of heb je nog geen keuken, omdat je dacht dat de aanschaf van een kitchenette niet de moeite waard was? Denk dan goed na: met een kitchenette kan iedereen een kookgelegenheid creëren en mensen uitnodigen voor een kookavond.

Op het eerste gezicht zijn de twee kookplaten in de keuken misschien niet voldoende voor een brede menukaart, maar laat je niet misleiden. In feite neemt een lekker gerecht vaak veel minder ruimte in beslag dan verwacht. Heerlijke pasta is altijd een goede idee!

Als twee kookplaten niet genoeg zijn voor jou, kan de mini keuken trouwens eenvoudig worden uitgebreid met een extra kookplaat. Dikke kans dat de volgende kookavond prachtig zal zijn!

Wat mag niet ontbreken in een kitchenette?

Een kitchenette bevat meestal een koelkast en een kookplaat met twee borden. Zelfs met een breedte van slechts 100 cm biedt de kitchenette een sfeervol kookplezier! De kleine keukens kunnen worden uitgebreid met de basisuitrusting zoals het fornuis, de koelkast en de spoelbak. Welke elektrische apparaten je nodig heb, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Hou je ervan om ‘s morgens een smoothie te bereiden of kan je niet zonder een keukenmachine? Bedenk welke keukenapparatuur voor jou een absolute must is.

Tip: Wij adviseren het gebruik van wandkasten en vrij hangende planken, zodat er ruimte is voor extra keukenapparatuur. Ze bieden opbergruimte voor borden, bekers en kleine spullen en nemen niet veel ruimte in beslag.

Heb je meer opslagruimte nodig? Geen probleem! Een roltafel of een kleine buffetkast kunnen makkelijk gecombineerd worden en zorgen voor extra ruimte. Hier kunnen bijvoorbeeld koffiezetapparaat of magnetron hun plaats vinden.

Toepassingsmogelijkheden

Een mini keuken is niet alleen voor studenten. Ze zijn ook geschikt voor kantoor. In een kitchenette kunnen de medewerkers ‘s middags snel koffie of thee zetten en zich snel opwarmen. Vakantiewoningen of bejaardentehuizen zijn ook vaak uitgerust met de apparaten en accessoires van een mini keuken.

Designideeën

Mini keukens zijn niet alleen functioneel, ze kunnen ook een uitgebreide keuze aan decoratieve mogelijkheden bieden. Intussen zijn ze niet alleen in helder wit, maar ook in frisse kleuren verkrijgbaar, waardoor het appartement er vrolijker uitziet. Op deze manier voorziet de kitchenette het huis van een modern design. De kleurrijke hoogglansfronten zijn vooral in grote keukens populair, maar kunnen ook in een kitchenette worden geplaatst. Als je jouw mini keuken extra wil upgraden, installeer dan een LED-strip onder de wandkast! Zo heb je altijd genoeg licht om te koken en creëer je tegelijkertijd een visuele hoogtepunt in jouw kitchenette! Een mini keuken kan dus op vele manieren worden gebruikt, van studentenappartementen tot kantoren, en ziet er zelfs chic uit!

Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste keukenaccessoires om jouw kitchenette in te richten.