Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Moderne keuken met marmeren kookeiland

Naast de woonkamer is de keuken de belangrijkste en meest communicatieve ruimte in het huis. Daarom wordt het vaak het hart of meeting point van het appartement of huis genoemd. De moderne keukens zijn niet alleen maar om te koken en eten. Hier komt de hele familie samen om over de gebeurtenissen van de afgelopen dag te praten. Omdat deze woonkamer zo’n belangrijke ruimte is, moet de keuken ook mooi ontworpen en ingericht zijn. Vind je de laatste trends leuk en wil je de keuken op een moderne manier stylen? Wij hebben de beste stijlideeën en tips verzameld voor jou!

Must-have: Modern kookeiland

Wat is er zo bijzonder aan moderne keukens? Wat mag in geen geval ontbreken? Een kookeiland is de droom van veel keukeneigenaren. Een grote ruimte om te koken en eten te bereiden is essentieel in moderne keukens. Kookeilanden zijn functioneel en zorgen voor veel werkruimte. Hierdoor worden het snijden van groenten of het bereiden van voedsel makkelijker en sneller. Daarnaast bieden ze extra laden en onderkasten om de opbergruimte te vergroten.

Tip: Het kookeiland kan ook gebruikt worden als ontbijtbar! Met bijpassende barkrukken creëer je meer ruimte in de keuken!

Moderne Küche in grau

Moderne materialen

De materialen en oppervlakken van de kasten en fronten zijn belangrijk voor de vormgeving van een moderne keuken. Hoogglans fronten, veel glas en roestvrij staal zijn perfect ervoor. Wie denkt dat roestvrij staal alleen in een kantine hoort, vergist zich! Correct gebruikt en gecombineerd ziet roestvrij staal er prachtig elegant uit.

Ook materialen als steen, hout en leisteen worden bij de inrichting van moderne keukens graag in aanmerking genomen. Als ze worden gecombineerd met de juiste tegenhangers, zien moderne keukens er niet alleen modern maar ook hoogwaardig uit. Dankzij deze natuurlijke materialen wordt een beetje warmte en natuurlijkheid toegevoegd aan de modernere keukens.

Ook de kleuren van zulke materialen zijn doorslaggevend, want grijs, zwart, bruin en antraciet zijn heel elegant en passen goed in elke moderne keuken!

Eenvoudige stijlmix

Moderne keukens bieden een uitstekende basis voor een mix van verschillende woonstijlen. Omdat een moderne keuken op zich schoon en opgeruimd is, kunnen mooie woonaccessoires van andere stijlen geïntegreerd worden.

Moderne weiße Küche

Koperkleurige potten en pannen brengen een bijzondere vintage charme in jouw nieuwe keuken. Om hiervoor te zorgen kan je houten krukken voor het kookeiland plaatsen! De mogelijkheden zijn eindeloos als je jouw moderne keuken persoonlijker en dynamischer wil maken.

Spelen met verlichting

Waarom speelt de verlichting zo’n centrale rol in moderne keukens? We hebben de belangrijkste feiten voor jou samengevat:

 1. Feit

  Met de juiste verlichting kunnen hangende kasten, rekken en kookeilanden in de schijnwerpers worden gezet!

 2. Feit

  Natuurlijk kan een moderne keuken niet compleet zijn zonder LED-verlichting die een echte eye-catcher is! Je kan ook naar jouw believen gekleurde LED-peertjes gebruiken.

 3. Feit

  Extra verlichting, zoals spots boven het werkblad, geeft de moderne keuken een attractieve look!

 4. Feit

  Moderne keukens worden gekenmerkt door het feit dat de verlichting hier precies en harmonisch is.

Kies de eenvoudige keukenlampen met gladde oppervlakken en rechte randen. Deze zijn bijzonder geschikt voor de moderne inrichtingsstijl.

Naast al deze kenmerken moet je niet vergeten om jouw moderne keuken een gezellige en persoonlijke touch te geven. Een comfortabele bank, persoonlijke foto’s, leuke accessoires of een vintage stijl zorgen voor een keuken vol karakter en persoonlijkheid! Nog niet uitgekeken? Ga voor meer inspiratie naar Westwing! Mis geen enkele exclusieve deal van top interieurmerken!