Boho zithoek in de kinderkamer voor meisjes

Het inrichten van een meisjeskamer is een heel mooie ervaring. Je kan jouw creativiteit de vrije loop laten door een fantastische wereld voor jouw dochter te scheppen. Met decoratieve objecten, accessoires, wandontwerpen en meubels creëer je makkelijk een prachtige ruimte voor haar. Als je jouw meisje betrekt bij het inrichten, zou ze gegarandeerd een lange tijd van haar kamertje genieten! Een harmonieuze samenstelling is ook heel belangrijk. Daarom kan je het best samen met jouw dochter een mooie stijl voor de kamer kiezen. Met onze tips wordt dat makkelijker dan ooit! Laat je door ons inspireren!

De belangrijkste stappen: voor het inrichten van een meisjeskamer

Denk lang en goed na over wat jouw meisje nodig heeft in haar kamer. Een bureau? Een kleine schoonheidshoek? Laat haar de decoratieve objecten en kleuren zelf kiezen. Zoek de juiste meubelstukken daarvoor op en zorg dat de decoratie niet te duur is. Houd rekening met haar gewoontes en wensen, maar vergeet niet dat de smaak van kinderen snel  kan veranderen. Het is een goede idee om een paar universele meubelstukken te kiezen die je op verschillende stijlen kan toepassen. Als je online winkelt, maak dan een paar combinaties en print deze uit. Zo kan jouw dochtertje makkelijk beslissen welke combinatie haar het meest bevalt.

Een persoonlijk karakter van meisjeskamer

De kamer van jouw dochtertje moet een plek zijn die zowel ontspanning als spelen en creativiteit aanmoedigt. Hier kan ze van spelletjes genieten en zich comfortabel terugtrekken. Maak geen zorgen als de kamer niet zo groot is! Met de juiste meubels en accessoires kunnen zelfs kleine kamers een prachtige plek worden. Je kan de ruimte ook in een bepaald thema inrichten. Of het een sprookjes- of natuurthema wordt hangt volledig af van jouw dochtertje. De natuur met prachtige bloemen, dieren, prinsessen, of zelfs motieven van haar favoriete film zijn slechts enkele voorbeelden die je haar kan geven.

Er zijn een heleboel goede trucs voor het opbergen in meisjeskamer. De hoogslaper met een bureau onderaan in de kamertje is een perfecte voorbeeld daarvan. Daarmee bespaar je veel ruimte die je voor iets anders kan gebruiken. Maak van hoeken en wanden een opbergmogelijkheid door wandplanken te monteren. Zorg ervoor dat ze laag genoeg geplaatst worden op de wand zodat ze bereikbaar zijn voor jouw dochter.

Harmonieuze kleuren en hoogwaardige materialen

Kleuren spelen een zeer belangrijke rol in de kinderkamer. Kies lichte of pasteltinten die leiden tot een harmonisch gevoel. Ze moeten bovendien goed bij elkaar passen. Vraag jouw dochter wat ze erover denkt om fouten bij het inrichten te vermijden. Pas de decoratie en kleuren aan naar haar smaak. De wandstickers, borduren en wandbehang zijn een goede keuze als haar smaak toch verandert. Deze kan je makkelijk verwijderen en vervolgens nieuwe motieven plaatsen. Het is een geweldige manier om een vrolijke, creatieve look te creëren. Wat de meubel betreft kan je vertrouwen op stevige, vervuilingsvrije en hoogwaardige materialen zoals hout en katoen. Op deze manier krijg je mooie meubelstukken die zowel duurzaam als milieuvriendelijk zijn.

Dit zou jouw meisje leuk vinden in haar kamer!

  • Idee 1: Meisjes houden van alles wat er mooi uitziet! Make-up, glitter of poppen willen ze heel graag in hun kamertjes hebben. Als je posters van haar favoriete popsterren, Barbie-prints of een kaptafeltje kiest, kan je zeker niet fout gaan. Wees creatief!
  • Idee 2: Meisjes voelen zich graag als prinsessen. Maak jouw dochtertje een klein koninkrijk vol glitter en glamour waar ze zich prettig zal voelen.
  • Idee 3: Roze is een geweldige themakleur om de kamer van jouw meisje ermee te versieren. Deze uitspraak is zeker een cliché geworden, maar is daarom niet minder waar. Voordat je roze als de hoofdkleur in de kamer zet, vraag eerst jouw meisje welke tint ze het mooist vindt.

Tijdloos meubilair voor meisjeskamer

Het is een goede idee om tijdloze, klassieke meubelstukken te kiezen voor de meisjeskamer. Ze worden makkelijk gecombineerd met verschillende accessoires en kleuren. Als jouw kind de stijl van de kamer wil veranderen kan je deze meubels behouden of hervormen. Vanwege hun strakke en eenvoudige design zijn ze geschikt voor bijna alle stijlen.

Een aangename sfeer om plezier te hebben

Het hoogtepunt van de inrichting van een meisjeskamer is het creëren van een gezellige en creatieve stemming. Jouw kind moet zich in haar kamer helemaal op haar gemak voelen en veel plezier hebben. Daar besteedt ze heel veel tijd, of ze nu aan het schilderen, lezen of spelen is. Daarom is het belang van een goede stemming niet te onderschatten. Creëer dus samen met jouw meisje een aangename en positieve sfeer waarvan ze zal genieten.

Mooie decoratie en veelzijdige verlichting

Decoratie speelt ook een belangrijke rol in de inrichting van een meisjeskamer. Kleurrijke dozen met schitterende motieven en prints zijn een goede manier om in te spelen op de wensen van jouw dochter. Ze zetten vrolijke kleuraccenten en zorgen snel voor orde. Daarnaast kunnen ze makkelijk worden vervangen als jouw meisje genoeg heeft van de huidige stijl. Mooie decoratieve kussens geven de kamer een gezellige indruk. De foto’s en posters van haar lievelingsmotieven zal jouw dochtertje ook heel leuk vinden.

De verlichting heeft verschillende functies en vormen in de kinderkamer. Aan de ene kant moet het helder genoeg zijn om te kunnen lezen en schilderen. Aan de andere kant moet het zacht en aangenaam zijn om voor een ontspannen sfeer te zorgen. Hiervoor zij de staande, plafond- en tafellampen de beste oplossing. Bij talloze designvarianten vind je prachtige lampenkappen die jouw dochtertje zullen aanspreken. Een LED-lichtsnoer met schattige kleine gloeilampen biedt zowel een prachtige decoratie als een zachte lichtbron. Kijk voor meer inspiratie en ideeën op WestwingNow.