Lichtblauwe kinderkamer voor jongens met hoogslaper en poefs

Het stylen van een meisjeskamer is altijd heel interessant en inspirerend. Door een jongenskamer in te richten kan je alsnog je creativiteit de vrije loop laten! Daarvoor zijn kindvriendelijke meubels, opvallende objecten en creatieve muurstickers de ideale middelen. Je kan het best samen met jouw jongen zijn nieuwe ruimte inrichten zodat hij zich er helemaal thuis kan voelen. Daardoor vermijd je ook het risico om alles opnieuw te stylen indien hij jouw ontwerp niet leuk vindt. Met onze tips en ideeën krijg je inzicht in creatieve mogelijkheden voor het inrichten van een jongenskamer. Laat je door ons inspireren!

Het inrichten van een echte jongenskamer

Denk lang en goed na over wat jouw zoon nodig heeft. Een bureau om zijn huiswerk op te maken? Een speelhoek? Houd het best rekening met zijn dagelijkse routine. Vergeet ook niet dat jongens heel snel van smaak veranderen. Ga zijn ideeën na en vraag wat hij op dat moment mooi vindt. Zorg ervoor dat de decoratie niet te uitgebreid en te duur is. Kies samen met jouw zoon de juiste meubels en accesoires. Als je online winkelt, print dan alles uit en maak een collage. Op deze manier kan je erachter komen welke combinatie hem het meest aanspreekt.

Kinderkamer met blauw en veel creatieve decoratie

Harmonieuze kleuren en natuurlijke materialen

Er zijn talloze mogelijkheden om een jongenskamer in te richten, van klassiek tot modern en futuristisch. Je kan het makkelijkst de hele jongenskamer in een themawereld ontwerpen. Dit past goed in zowel kleine als grote kamers. Denk samen met jouw zoon na over wat hij het leukst vindt en stel dan een paar combinaties voor.

Een algemeen thema werkt ook goed bij de kleuropbouw van wanden. Het behoudt de harmonie van tinten en ziet er goed uit. Dat kan bijvorbeeld een jungle-, onderwater- of safarithema zijn. Daarnaast kan je kiezen voor individuele elementen, zoals auto’s of superhelden. Wandstickers of borduren in zulke motieven zorgen voor een vrolijke sfeer en kunnen op elk moment smetteloos verwijderd worden.

De kleuren in de kinderkamer moeten helder en uitnodigend zijn. Ze mogen niet overweldigen – soms is minder meer. Een kleurrijk vloerkleed  zorgt bijvoorbeeld voor een mooi accent en nodigt uit tot spel. Stevige en vervuilingsvrije materialen zijn hiervoor de beste keuze. Dit geldt ook voor dekens en kussens. Je kan het best natuurlijke materialen zoals katoen gebruiken. Kunststof kan je tevens verruilen voor gaaf en duurzaam houten speelgoed.

Dit zou jouw zoon graag willen hebben in zijn kamer!

  • Idee 1: Coole venten, voetbal en auto’s is wat jongens super leuk vinden. De posters van zijn favoriete sportman of held, een kleine goal of auto is wat jouw kleine grote man heel graag in zijn kamer ziet! Geef je creativiteit de vrije hand!
  • Idee 2: Het ligt in de aard van jongens om zelf iets te creëren. Denk na over de dingen in de kamer die jullie samen kunnen maken.
  • Idee 3: Blauw wordt altijd beschouwd als een geweldige themakleur voor de jongenskamer. Vraag jouw zoont eerst welke tint hij het leukst vindt.

Een jongenskamer inrichten: een aangename sfeer creëren

Een jongenskamer is een leuke plek waar jouw kleine man zich helemaal thuis voelt. Een ontspannen omgeving om te slapen, lezen en leren is net zo belangrijk als een vrolijke sfeer die creativiteit en spel stimuleert. Houd het evenwicht in de gaten en vermijd overbodige kleuren of accessoires.

Functioneel meubilair dat meegroeit met jouw kind

Eenvoudige en functionele meubelstukken passen goed bij elk thema. Zo zorg je ervoor dat het meubel met jouw kind meegroeit. Als zijn smaak verandert, kunnen deze meubels gemakkelijk gecombineerd worden met nieuwe accessoires en decoratie.

Het inrichten van een kleine kinderkamer hoeft niet moeilijk te zijn! Er bestaan talrijke trucs die je daarmee kunnen helpen. Een hoogslaper met een bureau onderaan is een slimme manier om ruimte te besparen. Hoeken en wandplanken bieden ook veel mogelijkheden voor het opbergen van speelgoed of kleding. Voordat je planken gaat monteren houd rekening met de lengte van je zoon.

Persoonlijke decoratie en verlichting

Met decoratieve objecten kan je snel en makkelijk de hele stemming van een kamer veranderen en vernieuwen. Mooie kussens, foto’s en wandbehang met vrolijke motieven geven de ruimte prachtige kleuraccenten. Hierdoor wordt het persoonlijke karakter van de kamer uitgelicht. Dozen en bakjes met levendige patronen en prints zijn ook een goede manier om in te spelen op de wensen van jouw zoon.

Tegelijkertijd houden ze de kamer netjes op orde. Wat de verlichting betreft zijn plafondlampen met vervangbare lampenkappen ideaal. Je moet ook ervoor zorgen dat jouw kind genoeg licht heeft tijdens het leren of lezen. Dit doe je makkelijk met behulp van  vloer- en tafellampen. Tenslotte heeft jouw jonge nog een nachtlampje nodig. Hiermee voelt hij zich elke nacht veilig en beschermd. Zo is een jongenskamer inrichten makkelijk dan gedacht!