Wit beddengoed met een stippenpatroon en kussens naast een wit nachtkastje met dozen

Of je nu een babykamer, peuterkamer, kleuterkamer of tienerkamer gaat inrichten; stijlvolle decoratie kan elke kinderkamer gebruiken. Met kinderkamer decoratie kun je de stijl van de kamer omgooien of een thema extra benadrukken. Bovendien kun je met accessoires en decoratie de ruimte echt aankleden en veel sfeer geven. Bij Westwing vind je veel inspiratie, tips en ideeën voor het inrichten van de kinderkamer.

Stapsgewijs naar de perfecte kinderkamer

De kinderkamer is niet alleen een plek om te slapen. Het is ook de plek waar je kids kunnen spelen, ravotten en stoeien. Het is eveneens een ruimte voor kinderen om zich even terug te trekken en alle ervaringen van de dag op een rustige manier te verwerken. Als je een kinderkamer gaat inrichten houd je natuurlijk rekening met de leeftijd, interesses en smaak van je kind, maar ook met de grootte van de ruimte.

Heb je een kleine kamer beschikbaar, dan zal je andere keuzes maken dan wanneer je een grote kinderkamer gaat inrichten. Ga bij het inrichten van een kinderkamer stapsgewijs te werk. Begin met het kiezen van een thema, stijl of kleur als uitgangpunt en ga vervolgens aan de slag met de vloer, muren en meubels.

Voor de finishing touch kies je leuke kinderkamer accessoires en decoratie uit. Met geweldige kinderkamer decoratie kan elke kamer omgetoverd worden tot die multifunctionele plek waar je kind zich helemaal thuis zal voelen.

Kleur toevoegen met behulp van kinderkamer decoratie

Kleuren zijn belangrijk voor de ruimtelijke werking in een kamer. Dit geldt natuurlijk ook voor de babykamer of kinderkamer. Omdat de kinderkamer ook een plek is waar je kind moet kunnen uitrusten, is het verstandig om er geen bont geheel van te maken.

Het beste kun je uitgaan van een rustige basis met wit en hout bijvoorbeeld en daarnaast voor één accentkleur kiezen. Je kunt vervolgens een muur schilderen in die tint, maar in de kinderkamer kun je ook kleur toevoegen met behulp van kinderkamer decoratie.

 • Hang op de muren gekleurde wanddecoratie
 • Kies voor raamdecoratie in een kleur die past bij het thema
 • Ga voor zacht bedtextiel in een elegante kleur
 • Ga voor meubels in een accentkleur
 • Kies voor kleurrijk speelgoed
 • Hang een gekleurd lampje op
 • Zet een gekleurd nachtlampje neer
 • Maak een plank met gekleurde decoratieve dieren
 • Kies voor kussens en plaids in kleur op het bed
 • Hang een gekleurde vlaggenlijn op
 • Zet een gekleurd pennenbakje op het bureau
 • Verspreid genoeg opbergmanden en bewaarbakjes in een subtiele tint
 • Een mooi vloerkleed op de vloer in een warme tint kan de ruimte zachtheid en warmte geven en vormt een fijne ondergrond om te spelen

Betrek je kind bij het bepalen van het kleurenpalet van de kidsroom. Je hoeft echt niet persé in de meisjeskamer voor roze te kiezen en voor de jongenskamer voor blauw. Ga bijvoorbeeld voor een stoere groentint, of kies voor een warme kleur zoals okergeel of terracotta. Een combinatie van verschillende kleuren kan natuurlijk ook!

Stylingtip!

Als je ervoor kiest om meerdere kleuren te gebruiken is het aan te raden om twee kleuren als basiskleuren te gebruiken. Als er namelijk te veel kleuren en nuances in het spel komen, wordt het moeilijker om de kamer in balans te houden. Daarnaast, kan het de kinderen een overload aan kleuren geven waardoor ze onrustig kunnen worden.

Om veel verschillende kleuren in de kamer te krijgen, kun je het beste kiezen voor kleurrijke kinderkamer decoratie in de vorm van accessoires en speelgoed. Hou de basiskleur van de meubels en muren in wit of een andere lichte neutrale kleur om voor rust te zorgen Daarbij wordt er een leuk contrast gecreëerd en vallen kleurrijke kinderkamer decoraties des te meer op.

Kinderkamer decoratie aan de muur

Een kamer van een peuter of kleuter vraagt om andere keuzes dan de meidenkamer of tiener jongenskamer. Met behulp van decoratie kun je een basic interieur een frisse nieuwe look geven. Wanneer je de muren van de kinderkamer eenvoudig en in een lichte kleur schildert, zijn ze de perfecte basis voor een speelse wanddecoratie die je telkens kunt aanpassen aan de leeftijd van je kind.

Opties voor wanddecoratie in de kinderkamer:

 1. Muurstickers

  Muurstickers zijn eenvoudig aan te brengen en ook weer eenvoudig te verwijderen. Ze laten geen sporen na. Handig wanneer je van babykamer naar kleuterkamer of van kleuterkamer naar tienerkamer gaat.

 2. Posters & co

  Posters, prints, foto’s en tekeningen fleuren een kale muur eenvoudig op. Op die manier kan je je kind ook zelf kunstwerkjes laten maken en deze inlijsten. Hiermee geef je de kamer van je kind een persoonlijk tintje.

 3. Wandplank

  Een plank met boekjes, knuffels of decoratieve figuren is eigenlijk onmisbaar in de kinderkamer. Zo’n plank is functioneel maar heeft ook een decoratieve werking.

 4. Pluche dierenkop

  Een pluche dierenkop aan de muur is een echte favoriet. Kies voor een leeuw, een flamingo, een ijsbeer of een olifant.

 5. Groeimeter

  Een groeimeter is erg leuk, praktisch én decoratief. Hiermee kan je in de gaten houden hoe je kind groeit.

Woonaccessoires als kinderkamer decoratie

Ook gewone woonaccessoires kun je prima voor de kinderkamer gebruiken. Let er wel op dat je geen items van glas gebruikt of andere materialen die breekbaar zijn of waar je kind zich aan kan bezeren. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een kinderkamer, is dat ze hier veilig kunnen spelen en slapen.

Met kinderkamer decoratie maak je van een eenvoudige kinderkamer een stoere jongenskamer of een prinsessenpaleis voor je dochter. Wil je inspiratie opdoen voor hippe kleuren of leuke manieren om het speelgoed van je kind op te bergen? Laat je dan door ons inspireren.

Bij Westwing laten we je zien wat de nieuwste interieurtrends zijn, geven we je styling tips & tricks, en inspireren we je voor de inrichting van de kinderkamer in elke leeftijdscategorie. Van meubels en accessoires tot decoratieve items en lampen; bij ons vind je alles voor de kinderkamer!

Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal voor de perfecte kinderkamer decoratie.