Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
bruin tinten op een ronde bank

Misschien denk jij bij bruin wel aan klassieke, oudbollige interieurs… Dat is zonde! Want bruin is helemaal terug van weggeweest. Bovendien heeft bruin heel veel voordelen en kun je met bruin enorm veel kanten op. Eigenlijk is het een ideale basiskleur. Waarom wij vinden dat je voor bruin zou moeten kiezen in je interieur, hoe je bruintinten kunt combineren, welke bruintinten er zijn én wat de voordelen zijn van bruintinten lees je in dit artikel.

Voordelen van bruintinten in huis

Bruin in huis halen was al in de jaren 70 super trendy. Op dit moment is bruin weer aan een opmars bezig in interieurland. Waarom is het een goed idee om bruintinten toe te passen in je interieur?

Voordeel 1: bruin zorgt voor een flinke dosis warmte in huis

Bruintinten zijn natuurlijke kleuren die eveneens bij de aardetinten horen. Doordat bruin doet denken aan de natuur, haal je met deze kleur een ontspannende sfeer in huis. Bruin heeft een warme uitstraling en kan op subtiele wijze toegepast worden. Combineer je donkerbruin bijvoorbeeld met heel lichtbruin of beige dan creëer je al snel een supersfeervol geheel.

Voordeel 2: bruintinten zijn tijdloos

Bruin is een kleur die niet snel volledig uit de mode zal zijn. Deze kleur kan bovendien zó eenvoudig gecombineerd worden dat je het altijd kunt aanpassen aan je smaak!

Voordeel 3: bruin zorgt voor contrast

Bruin is er in veel verschillende tinten. Zo is er lichtbruin of zelfs beige, maar ook zeer diep donkerbruin. Het leuke is dat je al die tinten prachtig met elkaar kunt combineren en op die manier op een zachte manier voor contrast kan zorgen.

Voordeel 4: bruin past binnen diverse stijlen

Wat jouw stijl ook is, bruin past erbij. Door bruin op verschillende manieren te combineren kun je elke gewenste stijl creëren. Combineer chocoladebruin bijvoorbeeld met goud voor een chique look en combineer lichtbruin met wit voor een frisse, luchtige stijl!

Voordeel 5: bruin is eenvoudig te combineren met andere kleuren

Combineer je het met zwart dan wordt het geheel stoer en krachtig. Zet je het naast wit of mintgroen dan wordt de look fris en elegant.

Met bruin kun je werkelijk alle kanten op. Zet een bruinleren fauteuil uit de Westwing Collection in de zithoek. Of leg een bruin jute vloerkleed uit de Westwing Collection op de vloer. Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel items uit de Westwing Collection kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je op Westwing en loop geen enkele exclusieve deal mis voor  het inrichten van jouw huis.

Tip: ben je op zoek naar de mooiste bruin tinten voor op de muur? Neem dan snel een kijkje in ons artikel over bruine muur inspiratie, met tips van de muurverf experts van flexa!

Bruin combineren

Met bruin kun je alle kanten op. Bruin kan perfect als basiskleur gebruikt worden om je interieur in balans te brengen, maar het kan ook juist als accentkleur worden gebruikt. Deze kleur is van nature een rustige, natuurlijke kleur die voor evenwicht kan zorgen in een ruimte. Bruin kan heel eenvoudig gecombineerd worden met andere kleuren. Zowel met neutrale kleuren, natuurlijke kleuren en aardetinten als met accentkleuren als groen en blauw. Hieronder lichten we nog een aantal leuke combinaties met bruintinten voor je uit.

  • Bruin met neutrale kleuren als taupe, beige, zwart en grijstinten – Voor een zacht en elegant geheel mix je bruin met neutrale kleuren. Hierdoor kan een warme en knusse sfeer ontstaan.
  • Bruin met okergeel – Okergeel is een warme accentkleur die doet denken aan de herfst. De kleur benadrukt het warme van bruin en samen zorgen deze tinten voor een harmonieus sfeertje.
  • Bruin met mintgroen – Door een lichte bruintint te combineren met mintgroen creëer je een speels en vrolijk plaatje. Kies voor een lichte gebroken witte basis en een paar grote items in bruin, gecombineerd met details in mintgroen.
  • Bruin met roze – Bruin met bijvoorbeeld oudroze is een prachtige combinatie. Het zachte van het roze geeft het bruin pit en brengt het geheel in balans. Zorg voor genoeg wit zodat de look niet te donker wordt. Je kunt ook goed voor poederroze kiezen!

4x bruintinten voor je interieur

Er bestaan veel tinten bruin. Van zeer diep zwartbruin tot superlicht beigebruin. Alles daar tussenin noemen we bruin, maar elke tint heeft weer een heel ander effect. Sommige tinten zijn warmer en roder en andere zijn juist grijzer. In de kleurencirkel kun je goed zien welke kleuren wel en niet goed met elkaar combineren. We bespreken hier 4 bruintinten.

  • Kastanjebruin doet denken aan de kleur van kastanjes. Het is een warme bruintint. Deze kleur kun je ook terugvinden in kastanjehout. Combineer deze kleur met voldoende lichte kleuren.
  • Roestbruin is een vrij rode bruintint die doet denken aan de kleur van roest. Deze kleur is een echte accentkleur die een warme sfeer neerzet in een ruimte. Combineer het met okergeel, mosterdgeel of diep groen voor een mooie natuurlijke look.
  • Mokka is een lichtere kleur bruin. Deze tint is neutraal en eenvoudig te combineren met zowel lichte als donkere kleuren.
  • Chocoladebruin is een hele donkere bruintint. De kleur doet denken aan de kleur van pure chocolade. Combineer details in chocoladebruin met licht houten meubels, witte muren en details in frisse accentkleuren als lichtroze, mintgroen of zeegroen.

Hoe pas je bruintinten toe?

Bruintinten kun je op allerlei manieren toepassen in huis. Je kunt kiezen voor bruine muren. Er zijn allerlei soorten muurverf in bruintinten. Van muurverf in warme bruintinten tot heel licht beigebruin. Is een bruine muur een beetje té voor jou? Kies dan voor meubels of accessoires in bruin. Omdat er zóveel soorten bruin bestaan, is het niet moeilijk om iets te vinden dat in jouw interieur past. Bij Westwing shop je heel veel meubels en accessoires in bruin.

Ben je op zoek naar deco, meubels of accessoires in andere kleuren? Wat dacht je van aubergine, appelgroen of violet? Bij Westwing shop je alles voor jouw interieur in de kleuren die jij mooi vindt! Regristreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!