Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
dennengroen op de stoel

Denk je bij dennengroen gelijk aan kerst? Lees dan zeker even verder. Want dennengroen is al tijden een trendkleur. En niet alleen tijdens Kerstmis! Deze all-time-klassieker zorgt het hele jaar door voor sfeer in huis. Bij Westwing zijn we gek op groen. Niet alleen omdat het zorgt voor een levendige en ontspannen sfeer, maar ook omdat je hiermee een natuurlijke look creëert en daar wordt elk huis mooier van! In dit artikel laten we je zien hoe je dennengroen toepast in je interieur en met welke kleuren deze trendkleur het beste matcht.

Wat is dennengroen?

Dennengroen is een donkere groentint, vergelijkbaar met de kleur van – jawel – een dennenboom. De officiële RAL-kleur van dennengroen is RAL6009. RAL6005 lijkt erop, maar dit wordt mosgroen genoemd. Ook heel mooi, maar in dit artikel beperken we ons tot dennengroen. Een andere benaming voor RAL6009 is monumentengroen, verwijzend naar de groene kleur van monumentale panden in bijvoorbeeld Amsterdam. Behalve dat de kleur het goed doet aan de buitenkant van een huis, is het ook een waardevolle toevoeging aan je interieur. Misschien niet per se als basiskleur, want dat wordt wel erg donker, maar wél als accentkleur. Onze stylingexperts geven je tips over hoe je de kleur kunt toepassen en combineren.

Trend: een ‘groen’ huis

Net als zwart en wit, is groen een allround-kleur die je met vrijwel elke andere kleur kunt combineren. Meer dan welke kleur dan ook heeft groen een directe verwijzing naar de natuur. Het is niet voor niets dat we steeds meer groene keuzes maken voor ons interieur. Letterlijk in de vorm van groene meubels en accessoires, figuurlijk door duurzame aanpassingen in en om huis. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak te laten installeren en het huis beter te isoleren. Maar ook door korter te douchen en de thermosstaat omlaag te draaien. Om jouw groene levensstijl kracht bij te zetten is het mooi om de kleur een hoofdrol te laten spelen in je interieur. Groentinten brengen rust in de ruimte en zorgen tegelijkertijd voor een levendige en ontspannen sfeer. Lees hieronder hoe je een kleurenpalet kunt maken met dennengroen als sfeermaker. 

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste interieurtrends en de beste deals? Maak dan een gratis Westwing -account aan.

Een kleurenpalet maken: welke kleur past bij dennengroen?

Wil jij je huis een metamorfose geven? Dan is het goed om te starten met het maken van een kleurenpalet. Zo kan je vooraf zien of de kleuren mooi met elkaar matchen. Je bent natuurlijk helemaal vrij om je eigen palet samen te stellen. Maar voor wie wat houvast wil, hebben we een paar tips:

  • Kies kleuren uit dezelfde kleurfamilie. Een voorbeeld van een kleurfamilie is pastel. Alle soorten pastellen kunnen met elkaar worden gecombineerd omdat ze tot dezelfde familie behoren. Dennengroen behoort tot de familie van donkere kleuren, deze kleur kan je daarom mooi combineren met andere donkere kleuren zoals antraciet, bordeauxrood, roestbruin of nachtblauw.
  • 60-30-10-regel: kies voor een basiskleur die je voor zestig procent laat terugkomen in je interieur. Dit kan wit zijn, maar ook een offwhite kleurvariant of een andere lichte kleur. Kies daarbij een kleur die je voor dertig procent laat terugkomen, deze kleur ligt in het verlengde van de basiskleur. Bijvoorbeeld: heb je gekozen voor offwhite als basiskleur? Kies dan bijvoorbeeld voor beige als aanvullende kleur. Een accentkleur laat je voor tien procent terugkomen. Dennengroen is een prachtige accentkleur voor in jouw natuurlijke kleurenpalet.
  • Wil je op safe spelen? Kies dan voor een ton-sur-ton look. Deze look zorgt gegarandeerd voor rust, eenheid en harmonie. Hiermee sla je de plank nooit mis! Kies bijvoorbeeld voor een hele lichte groentint, zoals saliegroen, als basis. En vul dit aan met andere, iets donkerdere groentinten, die jij mooi vindt. Bijvoorbeeld jadegroen en dennengroen. 

Wanneer je je kleurenpalet hebt samengesteld, kan je op zoek naar accessoires en meubels in de gekozen kleuren. Shop hieronder dennengroene meubels & accessoires uit de Westwing Collection.

Shop de Westwing Collection:

Dennengroen in verschillende stijlen

Met dennengroen breng je een ode aan de natuur. Of je nu houdt van de moderne woonstijl of toch liever gaat voor een mix aan stijlen – de donkergroene kleur als natuurlijk statement is in veel verschillende stijlen toe te passen. Onze stylingexperts geven je wat inspiratie:

Botanisch

Gek op groen en hou je van planten? Dan is een botanisch interieur helemaal jouw ding. Combineer verschillende groentinten, waaronder dennengroen, en zet vooral heel veel (tropische) planten in groepjes en op verschillende hoogtes bij elkaar. Een botanisch behangetje doet het ook altijd goed! Gebruik in de rest van je interieur uitsluitend natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, rotan en linnen.

Modern met een groen tintje

Bij een modern interieur denk je al snel aan een monochrome look van zwart en wit. Maar tegenwoordig kiezen we er steeds vaker voor om de minimale look iets meer warmte te geven en dan is dennengroen een welkome aanvulling. Het matcht mooi met wit, zwart en grijs en zorgt tegelijkertijd voor een warm contrast. Schilder dus gerust een muur in jouw moderne interieur dennengroen! Of kies voor een dennengroene statementbank als blikvanger.

Klassiek chic

Dennengroen in een fluweel jasje doet het goed in een klassiek interieur. Denk bijvoorbeeld aan een velvet bank in een mooie donkergroene kleur en combineer dit met goudkleurige accenten. Deze boutique chique combi kom je vaak tegen in trendy hotels. Ook mooi in combinatie met marmer en glas!

Chalet style

Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien door van je huis een knus chalet te maken. Dennengroen in combinatie met hout vormen dan de basis. Met rood als accentkleur maak je het kleurenpalet compleet. Wat je voor de rest nog nodig hebt zijn: schapenvachten, zachte spreien, lekker veel kussens op de bank, geweien voor aan de muur, heel veel kaarsen en een sfeervol gedekte tafel. Heel cosy en chic!

Pssst… heb jij al een Westwing-account? Als member ontvang je dagelijks nieuwe sales met meubels en accessoires voor je huis en tuin. Wereldwijd selecteren we de mooiste merken en bieden deze met kortingen tot wel 70% aan. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om je interieur een upgrade te geven! Meld je vandaag nog gratis aan hij Westwing.