Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
lavendel-kleur bloemen in een witte vaas

We rijden door de Franse Provence, tussen de uitgestrekte lavendelvelden, op weg naar dat knusse authentieke kleine dorpje waar we een café au lait gaan drinken avec un croissant. Die heerlijke geur van bloeiende lavendelbloemen. Ruik jij het al? Naast de heerlijke geur, is ook de kleur van lavendel populair. We zien het veel in de modewereld, maar tegenwoordig ook in het interieur. De lichte, zachte, lieflijke lavendel doet denken aan lila en heeft een frisse, zachte, serene uitstraling. Ga je lavendel kleur toepassen in huis? In dit artikel lees je hoe je dit het beste kunt doen.

Het effect van lavendel kleur in huis

Lavendel is een paarstint. Eigenlijk is het blauw-paars. Deze tint paars is niet alleen een zachte, serene kleur, het is ook een accentkleur. Doordat het zo subtiel is, kun je ook prima kiezen voor grotere vlakken in de tint. Denk aan muren of meubels in lavendel. Zacht paars heeft een rustgevend effect net als haar geur. Daarnaast zorgt lavendel kleur in huis voor een vakantiegevoel. Heerlijk toch?

Hoe pas je lavendel toe in huis?

Lavendel toepassen in huis is helemaal niet moeilijk. De natuurlijke kleur lavendel kan eenvoudig worden gecombineerd en kan in principe in elke ruimte worden gebruikt. Paars is weliswaar een accentkleur, maar doordat het zo fris, licht en rustig is, is het eenvoudig om lavendel kleur een grotere rol te geven.

Wil je lavendel toepassen in je interieur? In de Westwing Collection vind je kleine items in deze bijzondere kleur. Kies bijvoorbeeld voor sierkussens of plaids in lavendel. Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel items uit de Westwing Collection kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je op Westwing en loop geen enkele exclusieve deal mis voor  het inrichten van jouw huis.

Accessoires in lavendel kleur

Accessoires in lichtpaars kunnen altijd ingezet worden. Welke stijl jouw interieur ook heeft. Door kleine items zoals vazen, kandelaars en kussentjes in de kleur lavendel te kiezen, kun je eigenlijk elk interieur een frisse en vrolijke touch geven. Combineer bijvoorbeeld een modern en strak interieur in zwart, wit en grijs met accessoires in zacht lichtpaars.

Meubels in lavendel

Lavendel kleurige meubels zien we niet veel. Maar ze bestaan wel! Denk bijvoorbeeld eens aan een houten kast of een grote fluwelen bank in zacht paars. Door voor meubels in lavendel kleur te kiezen maak je een echt statement!

Muren in lavendel

Muren in lavendel kleur kunnen erg mooi zijn. Kies dan wel voor een muur in een ruimte waar voldoende licht binnenkomt. Je kunt er ook voor kiezen om niet een hele muur te verven maar een gedeelte. Denk aan een lavendel kleurige lambrisering bijvoorbeeld.

Lavendel in verschillende ruimtes

Lavendel is een bijzondere kleur. Bedenk goed in welke ruimte je de kleur gaat gebruiken. Dankzij het rustgevende effect van de kleur is het zeer geschikt voor gebruik in de slaapkamer, badkamer of werkruimte.

Lavendel in de slaapkamer

In de slaapkamer is lichtpaars erg mooi. Leg een lavendel kleurige sprei op je bed, samen met sierkussens in gebroken wit. Zorg ervoor dat de rest lekker fris en wit blijft om voor voldoende licht te zorgen. Denk aan een lichthouten vloer en witte gordijnen. Lavendel kleur in de slaapkamer is een absolute hit!

Lavendel in de badkamer

In de badkamer is niet alleen de kleur van lavendel, maar ook de geur ideaal. Zet hier een paar takjes lavendel neer voor een ultieme dosis frisheid. Leg zachte, dikke lavendel kleurige handdoeken neer en verf een (gedeelte van een) muur in deze zachte paarstint. Combineer dit met rieten mandjes en witte tegels. Ook leuk: kleine zakjes met lavendel tussen de schone handdoeken leggen. Zorgt voor een heerlijke geur wanneer je een handdoek van de stapel pakt.

Lavendel in de werkruimte

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar lavendel in de werkkamer is prachtig! Het rustgevende effect dat lavendel kleur heeft maakt het zeer geschikt om toe te passen in de werkruimte. Het draait hier immers om rust, concentratie en inspiratie. Kies voor lavendel kleurige details in een verder rustige ruimte. Gebruik deze paarstint hier dus echt als accentkleur. Denk aan een schilderij met de kleur lavendel, een kleine vaas of een kussentje op je fauteuil.

Combineren met lavendel kleur

De kleur lavendel past bij heel veel andere kleuren. We lichten er een aantal voor je uit.

Lavendel met hout, wit of gebroken wit en grijs

Lavendel met hout, wit of gebroken wit en grijs – Een prachtige, subtiele combinatie is de mix van lavendel met hout, wit en lichtgrijs. Deze kleuren vullen elkaar prachtig aan, zorgen ervoor dat de rust wordt behouden én dat het geheel een natuurlijke touch krijgt. Kies voor een grote licht houten eettafel, met witte moderne stoelen er omheen. Hang een poster met lavendel kleuren aan de wand en zet een fijne bos met verse lavendel of lavendel kleurige bloemen in een glazen vaas op tafel.

Lavendel met aardetinten

Natuurlijke, warme aardetinten combineren erg mooi met zacht lichtpaars. Denk aan een kleed in terracotta op een houten vloer, een stel sierkussens in okergeel en lavendel op de beige bank en een donkerbruine, houten kast tegen de muur.

Lavendel met groen en beige

Lavendel en groen staan bijna tegenover elkaar op de kleurencirkel. Daardoor kunnen ze heel goed bij elkaar gebruikt worden. Ze vullen elkaar stijlvol aan. Kies je voor een combinatie van lavendel en groen, zorg er dan wederom voor dat je de rest van je interieur rustig houdt. Bijvoorbeeld in wit, beige en houtskleuren. Denk aan een grote donkergroene of mosgroene bank met lavendel kleurige kussentjes erop. Een groot rond gevlochten vloerkleed en lavendel kleurige accessoires op een houten salontafel.

Lavendel kleur met blauw

Een bijzondere combinatie is lavendel en blauw. Lavendel bevat als tint zelf ook veel blauw en dat zorgt ervoor dat die twee kleuren mooi naast elkaar kunnen bestaan. Deze paartint wordt soms zelf ook lavendelblauw genoemd. Wij raden aan om naast lichtpaars voor een diepe donkere blauwtint zoals nachtblauw te kiezen om voorvoldoende contrast te zorgen.

Lavendel kleur in huis halen is een geweldig idee. Het zorgt voor enorm veel frisheid, vrolijkheid en zachtheid in je interieur. Ga voor een moderne combinatie of zorg voor een klassiek geheel. Bij Westwing shop je alles wat je nodig hebt (en meer) voor je interieur! Van grote meubels en zacht textiel tot kleine accessoires. Regristreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!