Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Wit bed met blauw behang in de slaapkamer

In de slaapkamer breng je behoorlijk wat uren door. Je komt hier tot rust, verwerkt de beslommeringen van het dagelijks leven en doet energie op voor de nieuwe dag. Reden genoeg om deze ruimte stijlvol in te richten. Mooie kleuren op de muur leggen de basis voor een bepaalde sfeer of stijl. Je kunt de wanden natuurlijk schilderen in een mooie kleur, maar behang is ook een uitstekende optie. Wij laten je zien hoe je slaapkamer behang mooi kunt combineren met de rest van het interieur.

Ideeën voor behang in je slaapkamer

In de slaapkamer wil je vooral rust. Opvallende kleuren en een drukke look zijn hier niet gewenst. In de slaapkamer wil je namelijk zo min mogelijk prikkels krijgen. Maar dat betekent niet dat je alleen maar voor witte muren kunt gaan. Behang bestaat in zoveel verschillende tinten, patronen, met relief, glanzend, mat of met structuur. Ook voor je slaapkamer kun je passend behang vinden bij Westwing.

In deze ruimte kies je bijvoorbeeld voor een accentmuur achter het bed of je geeft twee kleinere muren naast elkaar een subtiel behang met een natuurlijk fotobehang. Het is wel zaak om daarnaast de rest van de ruimte rustig te houden. Het is ook mooi om de wand achter een kast of boekenrek te behangen, zo valt het behang iets minder op, en wordt het patroon op het behang onderbroken door het object dat zich voor het behang bevindt. Op die manier zal het resultaat subtieler zijn.

8 slaapkamer behang ideeën

1) Fotobehang met natuurlijke print

Kies je voor fotobehang met natuurlijke afbeelding, dan haal je bijna letterlijk de natuur in huis. Denk hierbij aan behang met daarop verse en kleurrijke bloemen, planten, bladeren of een heel bos of strand. Als dat geen mooie dromen oplevert…

2) Behang met een grafische print

Als slaapkamer behang kun je ook kiezen voor een grafische print. Omdat deze prints redelijk opvallen, doe je er verstandig aan om dit behang niet door de hele kamer te verspreiden, maar slechts op een enkele muur – of een deel van die muur – te laten shinen.

3) Behang met sierlijke print

In romantische slaapkamers kan behang met een sierlijke print het goed doen. Ga voor een print met bloemen of sierlijke vormen.

4) Behang met gouden accenten

Golddigger of niet, voor een vleugje glamour in de slaapkamer kun je zelfs kiezen voor behang met een patroon in goud. Zo kun je de nadruk leggen op een bepaalde muur en voor een luxe flair in je slaapkamer zorgen.

5) Slaapkamer behang met net-echt-effect

Wat dacht je van behang met steigerhout of bakstenen. Hiervoor hoef je niet in een oude loft te wonen of een muurtje te metselen. Dit behang breng je gewoon aan op de bestaande muur, maar ziet er net echt uit.

6) Slaapkamer behang met afbeelding van een stad

Ben jij groot fan van een bepaalde stad? En spaar je om jouw lievelingsstad weer te bezoeken? Door behang met een foto van een stad op te hangen in de slaapkamer waan je je elke dag even op de plek van jouw dromen. Wordt het New York of Parijs?

7) Behang met retro motieven

Behang met retro prints doet het eigenlijk in elke ruimte van je huis geweldig, maar ook in de slaapkamer. Dit behang is meestal zacht van kleur en maakt indruk met streepjes, stippen of herkenbare retro patronen.

8) Behang met strepen

De streep is een patroon dat altijd mag. Niet te druk, niet saai maar precies goed. Het strepen behang is er in diverse kleuren. De streep zorgt voor een sfeervol en stijlvol accent in je slaapkamer.

Tip: Laat de kleur of kleuren die in het behang zitten terugkomen in de decoratie en accessoires of het bedlinnen. Zo creëer je eenheid.

Soorten behang & aanbrengen

Er bestaan diverse soorten behang. Het bevestigen van behang is bovendien lang niet meer zo ingewikkeld als vaak wordt gedacht en kan door iedereen zelf gedaan worden. Zo is er vliesbehang, dat je tegenwoordig eenvoudig met behulp van vliesbehanglijm aan de muur bevestigd. Ook hebben we vinylbehang, waarvan de toplaag volledig van kunststof is gemaakt.

Dit soort behang wordt ook met lijm aangebracht, maar de lijm dient 10 minuten in te trekken voordat het behang op de muur bevestigd wordt. Belangrijk bij het bevestigen van behang op de muur, is dat je zorgt dat het recht hangt én dat je de banen netjes op elkaar laat aansluiten.

Ben je overtuigd en ga je voor behang in de slaapkamer? Goed idee! Bij Westwing vind je veel slaapkamer behang waarmee je jouw slaapkamer een prachtig sfeertje kunt geven. Van klassieke prints tot tijdloze strepen en van glamorous goud tot stoere bakstenen. Bovendien kun je voor het behang kiezen uit diverse stijlen. Waar wacht je nog op! Kies jouw favoriete behang bij Westwing.