blauw dekbed met houten fotolijs

Je slaapkamer is de plek om helemaal tot rust te komen en energie op te doen voor de volgende dag. Hoe richt jij je slaapkamer in? Kies je voor een bepaalde stijl? Of ga je uit van een kleurenpalet? Alles kan, als het maar past bij de stijl van de slaapkamer inrichting. Heb je wel eens gedacht aan muurstickers in de slaapkamer? Slaapkamer muurstickers zijn een super leuk alternatief voor slaapkamer behang en zijn er in allerlei soorten, kleuren, maten en met bijzondere afbeeldingen of inspirerende teksten. Vind hier de nodige slaapkamer inspiratie en lees alles over muurstickers voor de slaapkamer.

Voordelen van muurstickers in de slaapkamer

Het kiezen voor muurstickers in de slaapkamer heeft veel voordelen. Muurstickers zijn er in zoveel soorten en stijlen dat je er alle kanten mee op kan! Welke voordelen muurstickers nog meer hebben?

 • Beschikbaar in veel stijlen
 • Beschikbaar met allerlei prints, afbeeldingen en inspirerende teksten
 • Met muurstickers kun je alle kanten op. Je kiest voor een afbeelding of tekst die jou in de juiste stemming brengt
 • Met een muursticker maak je je slaapkamer persoonlijk
 • Voor elk soort slaapkamer, ook voor de kinderkamer en babykamer
 • Vaak zelf te ontwerpen? Leuke slaapkamer ideeën? Laat een eigen tekst op een muursticker drukken
 • Aan te brengen op elk type ondergrond
 • Mooi alternatief voor fotolijsten
 • Eenvoudig aan te brengen
 • De sticker is eenvoudig te verwijderen zonder schade aan te brengen aan de ondergrond

Soorten muurstickers

Het toepassen van muurstickers in de slaapkamer wordt steeds populairder. Het assortiment aan muurstickers is dan ook groot. Er bestaan heel veel muurstickers, in talloze soorten, maten, stijlen en kleuren. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van soorten muurstickers die veel voorkomen.

 • Foto
 • Patroon
 • Quote
 • Tekst
 • Liedje
 • In kleur
 • Zwart-wit

Voor kinderkamers zijn heel veel leuke muurstickers te vinden. Van lieve dieren tot vrolijke grafische prints en wereldkaarten. Maar ook stoere astronauten, auto’s en vliegtuigen of schattige prinsessen en kastelen zijn gewild!

Waar plaats je de muursticker in de slaapkamer?

Muurstickers kunnen op elke muur geplaatst worden en zelfs op een deur van een kast of inloopkast doet hij zijn werk. Vaak zien we de muursticker boven het bed aan de wand. Heb je een hoofdbord aan je bed, plaats de muursticker dan wat hoger zodat je deze goed kunt zien. De muursticker kan ook boven de nachtkastjes, op de slaapkamerdeur, boven een ladekast, op een passpiegel of tegen een schuin dak geplakt worden. Muurstickers kunnen zelfs meubels een bijzondere twist geven. Wat dacht je van een muursticker op een commode? Je kunt een muursticker ook combineren met wanddecoratie zoals fotolijstjes, een spiegel, een nachtlampje of een wandplank met decoratieve items.

Het effect van muurstickers in de slaapkamer

Met muurstickers in de slaapkamer kun je de stijl van deze ruimte extra benadrukken. Zo kies je in een Scandinavische slaapkamer voor een subtiele muursticker met een natuurlijke print of een tekst in slanke letters. In een landelijke slaapkamer kan een inspirerende tekst of mooie afbeelding ook prachtig zijn. Een kleine slaapkamer kan door juist gebruik van muurstickers groter, hoger (hoge muursticker) of breder lijken (brede muursticker) en muurstickers kunnen een strakke, moderne slaapkamer nét dat beetje extra sfeer geven.

Hoe breng je muurstickers in de slaapkamer aan?

Het is heel eenvoudig om een muursticker aan te brengen in de slaapkamer. Meestal wordt er bij de muursticker een gebruiksaanwijzing meegeleverd. Vaak zijn de muurstickers in het geheel aan te brengen op de wand. Deze wordt zogenaamd ‘contour gesneden’. De muurstickers kunnen worden aangebracht op allerlei verschillende soorten ondergronden. Muren, houten deuren, metaal en praktisch elke andere gladde ondergrond. Op muren met een beetje reliëf of structuur kan de muursticker ook worden aangebracht, maar grove pleistermuren vormen geen goede ondergrond. Zorg voor het aanbrengen van muurstickers dat de ondergrond stof- en vetvrij is. Dat is belangrijk voor de hechting van de sticker.

Hoe kies je een passende muursticker?

Bij het kiezen van een muursticker kun je allerlei uitgangspunten als leidraad nemen. Ga bijvoorbeeld voor een bepaald kleurenpalet waar de muursticker mooi bij past. Bekijk voor inspiratie ook ons artikel over de slaapkamerkleuren van 2021. De slaapkamer in klassiek grijs, de slaapkamer in strak wit, de slaapkamer in rustgevend groen en de slaapkamer in kalmerend blauw; het zijn allemaal populaire keuzes voor slaapkamers anno 2020 en 2021.

Kies voor een muursticker die stijlvol past bij de kleuren die zijn toegepast in de slaapkamer. Wil je de muursticker een opvallende hoofdrol of een subtiele bijrol laten spelen in deze ruimte? Er zijn ook muurstickers die specifiek passen bij een bepaalde stijl. Van modern tot klassiek en van Scandi tot bohemian. Laat je creativiteit de vrije loop!

Muurstickers op andere plekken

In de slaapkamer kunnen muurstickers dus erg leuk zijn. Ook in andere plekken van je huis kun je muurstickers toepassen. In de woonkamer, boven de eettafel een vrolijke tekst of boven de bank een mooie foto. Bij de keuken boven het aanrecht een inspirerende quote. Of in de speelkamer een gezellige dierenafbeelding en een mooie wereldkaart. Zelfs in de werkkamer kunnen muurstickers toegepast worden. Denk maar eens aan krijt-muurstickers waarop je kunt schrijven. Bijvoorbeeld in de vorm van een kalender.

Meer informatie over de slaapkamer?

Als je meer informatie zoekt over het inrichten van je slaapkamer ben je bij Westwing aan het juiste adres. Wil je een complete slaapkamer inrichten? Zoek je specifieke informatie over het stylen van accessoires, het decoreren van de ramen of het toevoegen van zachtheid en warmte aan de slaapkamer? Je vindt alle informatie en inspiratie bij Westwing.