beste slaapkamer ideeën

Eens in de zoveel tijd is het fijn om je slaapkamer een frisse nieuwe look te geven. Kies voor een nieuw kleurtje op de muur, een nieuw dekbedovertrek met een mooie print en een stel zachte kussentjes op het bed. Of je de slaapkamer nu een jungle look, minimalistische stijl of landelijk sfeertje wilt geven, hier vind je heel veel slaapkamer ideeën!

Slaapkamer ideeën voor een make-over

Misschien heb je elk seizoen weer zin in een frisse make-over van je slaapkamer. Dan kun je wel wat slaapkamer inspiratie gebruiken. Nieuw kleurtje op de muur, plantjes in de vensterbank en gezellig nachtlampje op je nachtkastje. In de wintermaanden kies je eerder voor natuurlijke kleuren, warme kleuren en donkere tinten. In de zomer zijn lichte kleuren, natuurlijke materialen en vrolijke details juist meer geschikt. Lees verder voor veel slaapkamer ideeën in verschillende stijlen.

Slaapkamer inrichten

Mocht je nog meer inspiratie zoeken voor in de slaapkamer? Check eens onze beste ideeën voor het inrichten van een kleine slaapkamer of tips voor het behangen van de slaapkamer. Ook is de grijze inrichtingsstijl heel gewild op het moment. Ontdek het allemaal bij Westwing!

Stijlen voor je slaapkamer

Elke interieurstijl is toe te passen in de slaapkamer. Kies een stijl die bij jou en bij de rest van je interieur past.

 1. Romantische slaapkamer

  Om een romantische look aan je slaapkamer te geven, kun je het beste kiezen voor lichte kleuren, natuurlijke materialen en sierlijke accessoires. Ook kan een vleugje pastel, bijvoorbeeld mintgroen of pastelroze, hier niet ontbreken. Leg een elegante, gebreide plaid op je bed en gooi daar een handvol knusse sierkussens bij.

 2. Scandinavische slaapkamer

  De Scandinavische slaapkamer is minimalistisch en draait om lichte kleuren, natuurlijke materialen als hout en riet of rotan én subtiele kleuraccenten. Houd de basis wit en combineer dat met een minimalistisch Scandi hanglampje, een zacht vloerkleed of een schapenvacht en effen wit bedlinnen of bedlinnen met een fijne streep in grijs en wit.

 3. Moderne slaapkamer

  In de moderne slaapkamer kun je uit gaan van een strakke basis, cleane vormen en weinig kleur. De wanden zijn wit, eventueel kun je een contrastmuur in grijs creëren. Het bed is strak en opgemaakt met effen bedlinnen. Aan een van de wanden kun je een foto gallery maken. Kies dan wel voor fotolijstjes in dezelfde kleur en stijl.

 4. Klassieke slaapkamer

  De klassieke slaapkamer is erg knus. Klassieke kleuren voor de slaapkamer zijn wit en blauw, deze tinten zorgen voor een rustgevende sfeer. Indien je alles – wanden, bedlinnen, kussens, accessoires – in deze kleuren houdt, wordt het geheel erg stijlvol.

Kleuren voor je slaapkamer

In de slaapkamer kun je verschillende kleuren gebruiken, maar het is belangrijk om hier wel voor rust te zorgen. Ga dus niet allerlei felle tinten met elkaar combineren. Welke kleuren kun je nu het beste kiezen voor je slaapkamer?

 • Rustgevende kleuren zorgen ervoor dat je slaapkamer rust uitstraalt. We brengen bijna een derde van ons leven slapend door. Fijn dus als je zorgt dat je slaapkamer een plek voor ultieme ontspanning kan zijn. Rustgevende kleuren zijn: natuurlijke kleuren, sobere kleren, blauw werkt kalmerend en groen werkt rustgevend. Zo kun je een muur in een diepe blauwtint verven en een stel groene plantjes neerzetten.
 • Natuurlijke kleuren kunnen goed als basis voor de slaapkamer gebruikt worden. Witte muren, een beige tapijt, okergeel dekbedovertrek en details van hout vormen samen een rustgevende combinatie.
 • Lichte kleuren vormen een mooie basis voor elke slaapkamer. Combineer deze basis eventueel met één rustige accentkleur als okergeel, mintgroen of donkerblauw.
 • Warme kleuren geven vanzelfsprekend veel warmte aan de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een zacht bordeauxrood vloerkleed onder je bed. Leg een dekbedovertrek neer in beige en combineer dat met kussens in kleuren als oranjebruin en donkerbruin. Natuurlijke materialen als hout en rotan komen hier ook mooi tot hun recht.

Slaapkamer inspiratie: tips & tricks

Om je slaapkamer een make-over te geven kun je het beste een aantal stappen doorlopen. Ontdek onze tips voor een slaapkamer make-over in 7 stappen.

Slaapkamer make-over in 7 stappen

 1. Begin bij de basis. De muren en de vloer. Kies voor de wanden in principe een lichte tint als wit, lichtgrijs of heel lichtroze. De vloer is prachtig in warm hout, maar wist je dat een stoere gietvloer, bijvoorbeeld in lichtgrijs, ook erg mooi is in de slaapkamer? Combineer het dan wel met een warm vloerkleed.
 2. Dan volgen de meubels. Kies voor een comfortabel bed. Het bed vormt het belangrijkste meubel in de slaapkamer. Een nachtkastje aan beide kanten is prettig voor je boek, een nachtlampje en een glas water. Ook een kledingkast mag hier niet vergeten worden. Kastruimte zorgt bovendien voor een opgeruimde look.
 3. Een vloerkleed is eigenlijk in elke slaapkamer onmisbaar. Het vloerkleed geeft zachtheid en warmte aan de kamer en voelt prettig onder je voeten wanneer je uit bed stapt.
 4. Dan komen we aan bij het licht. Denk hierbij aan lampen aan het plafond, naast je bed en aan de wand.
 5. Decoreer de muren met kunst of foto’s. Je kunt er ook voor kiezen om een gezellige fotowand te maken. We raden wel aan om hierbij te kiezen voor afbeeldingen die bij elkaar passen óf zwart-wit foto’s. Zo behoud je rust.
 6. Kies voor passende decoratie. Hierbij kun je denken aan een plank boven je bed. Zet hierop plantjes, decoratieve items of souvenirs van verre reizen.
 7. Met de aankleding van de slaapkamer maak je je slaapkamer helemaal af. Denk hierbij aan krakend fris en stijlvol bedlinnen en een sprei die passen bij de look van je slaapkamer.

Opbergruimte voor een cleane look

Je slaapkamer opgeruimd houden is een voorwaarde voor een rustgevende look. Voldoende bergruimte is hierbij van groot belang. Ontdek onze slaapkamer ideeën voor een opgeruimde slaapkamer.

Zorg voor rust in de slaapkamer

Door te zorgen voor voldoende bergruimte, wordt het gemakkelijker om de ruimte netjes en opgeruimd te houden. Zet gezellige manden neer waarin je extra dekens kunt bewaren, zet een bankje neer waarin je spulletjes kunt opbergen en laat niet te veel kleding slingeren.

Extra bergruimte creëren kun je doen door grote bakken onder het bed te plaatsen, veel bergruimte te creëren op plekken die anders onbenut blijven (boven de deur, onder het bed en in hoeken). Een andere handig manier voor het creëren van meer ruimte in kleine slaapkamers, is het kiezen voor een hoogslaper.

Hopelijk hebben wij je kunnen helpen aan een flinke dosis slaapkamer inspiratie waarmee je jouw slaapkamer een frisse nieuwe look kunt geven. Nog meer slaapkamer ideeën kun je vinden bij Westwing, of je nu kiest voor een romantische slaapkamer of een stoere industriële slaapkamer.

Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je slaapkamer een nieuwe look te geven.