grijs nachtkastje met zwarte lamp

Als het buiten donker wordt, de gordijnen gesloten zijn en er een rustige nacht wacht, de slaapkamer lamp is belangrijk voor de sfeer. Of het nu gaat om kaarsen, duurzame LED-spotjes, nachtlampjes of indirect licht van wandlampjes; slaapkamerverlichting is een belangrijke factor voor de ontspannen sfeer. Denk dus goed na over de lampen in je slaapkamer!

Voor Westwing eindigt de slaapkamer inrichting niet met het bed en de kledingkast: hier horen ook gordijnen, vloerkleden, nachtkastjes en natuurlijk een lichtplan met de juiste verlichting bij! Westwing heeft veel slaapkamer inspiratie voor je en goede slaapkamer ideeën voor verschillende stijlen en looks zodat de volgende herinrichting met slaapkamer lampen zeker een succes wordt.

Soorten slaapkamer lampen

Slaapkamerlampen voorzien je slaapkamer van prettig, sfeervol licht zodat je je hier helemaal op je gemak kunt voelen. Maar naast functioneel is de slaapkamer lamp ook het decoratieve hoogtepuntjes in deze ruimte. Welke lampen je zoal kunt gebruiken in de slaapkamer? In principe zijn alle lampen geschikt voor gebruik in de slaapkamer. Welke lamp je kiest hangt af van de functie en gewenste stijl. Van landelijk tot Scandi, je vindt voor elke stijl een lamp. Ook hangt de keuze misschien af van de vraag of je een grote of kleine slaapkamer inricht.

 • Hanglampen zorgen voor centrale verlichting. Een slaapkamer hanglamp verlicht de ruimte sfeervol, maar kan ook zorgen voor prettig praktisch licht.
 • Plafondlampen verspreiden praktisch licht waarbij je alles goed kunt zien.
 • Vloerlampen kunnen donkere hoekjes goed verlichten. Ze zorgen voor sfeerlicht.
 • Wandlampen zorgen eveneens voor sfeerlicht, maar kunnen ook ingezet worden als leeslampje en zo direct licht verspreiden.
 • Nachtlampjes zijn echt bedoelt voor een beetje licht dichtbij het bed en tijdens de nacht.
 • Leeslampen gebruik je voor het lezen tijdens donkere uren. Je kunt ze meestal specifiek richten zoals jij dat wenst.

Tip! Een lamp die dimbaar is kan erg handig zijn. Daarmee kan een lamp zowel zorgen voor praktisch helder licht als voor sfeerlicht.

Bonus tip! Ook is een tafellamp op batterijen een echte aanrader. Zo kun je deze als nachtlampje gebruiken zonder dat je het snoertje langs je nachtkastje ziet lopen. Verder kan je hem ook heel makkelijk door je kamer heen verschuiven en heb je gelijk waar nodig een handig lichtje.

Welke slaapkamer lamp kies je?

In de slaapkamer kies je voor lampen die passen je stijl en bij het kleurenpalet van de slaapkamer. In de slaapkamer wordt meestal gekozen voor rustige kleuren. Grijs en wit zijn goede keuzes als het gaat om de basis van de slaapkamer. Om voor balans en rust te zorgen, kun je het beste kiezen voor een subtiel kleurenpalet. Voor de details kun je heel goed enkele kleuraccenten toepassen. Denk aan decoratieve items en een slaapkamer lamp in een bijzondere kleur. Ze kunnen prachtig decoratief zijn. Wist je dat een slaapkamer in groen of blauw ook heel rustgevend kan zijn?

 3 stylingtips met slaapkamer lampen van onze interieur experts

 1. Kunst aan de wand

  Abstracte kunst neemt vele vormen en betekenissen aan in de ogen van de toeschouwer. Maar waarom zouden kunstwerken niet nog meer kunnen worden versterkt door indirecte verlichting toe te passen? Probeer dit uit met wandlampen, en leg zo extra de nadruk op het kunstwerk. Op dezelfde manier worden wandlampen ook wel gecombineerd met wanddecoratie.
 2. Kleine lampen

  De slaapkamerverlichting moet niet alleen bestaan uit een plafondlamp en de bedlampjes. Combineer vloer- en hanglampen. Kleine lampjes op ladekasten of op een plank zorgen voor veel kleine lichtpunten die een romantische sfeer oproepen.
 3. Gordijnen

  Gordijnen en hun effect op het natuurlijke licht mogen niet worden onderschat in de context van je zoektocht naar lampen voor je slaapkamer. Of de gordijnen nu wijd open zijn of een smalle lichtbundel naar binnen laten schijnen, natuurlijk licht speelt een belangrijke rol in de sfeer van de ruimte.

Tip! Duurzame LED-verlichting kan een zuinige vervanger zijn voor normale verlichting. Goed voor je portemonnee én voor het milieu! Wat dacht je van mooie LED-verlichting in de inloopkast?

Tips voor een bijzonder effect met slaapkamer lampen

 • Niet alleen elektrische lampen kunnen je slaapkamer doen stralen. Grijp naar kaarsen en dompel je kamer onder in warme glans. Belangrijk: Vergeet niet je kaarsen uit te blazen voordat je in slaap valt. Anders bestaat er brandgevaar!
 • Lichtslingers en verlichte decoratie of letters, kunnen ook je slaapkamer sieren. Drapeer een lichtslinger op de slaapkamerkast, langs het hoofdbord van het bed of het nachtkastje. Dit zorgt voor een aangenaam licht en een gezellige sfeer.
 • Geurkaarsen geven een extra portie glamour! Met een aangename geur en prachtig kaarslicht wordt je slaapkamer een oase van rust.
 • Je slaapkamer is niet erg groot en ziet er vaak donker uit? Met lampen in de slaapkamer kun je veel bereiken. Probeer de combinatie van spiegels en lichtbronnen. Plaats bijvoorbeeld een decoratieve spiegel aan beide zijden achter je bedlamp. Op deze manier wordt het licht gereflecteerd en ontstaat het dubbele van de stralingskracht. De extra spiegelelementen zien er bovendien heel stijlvol uit. Een win-win situatie!
 • Ben je op zoek naar een bijzondere slaapkamer lamp of verlichting? Ga eens experimenteren met plafondverlichting voor je slaapkamer. Vervang bijvoorbeeld je nachtlampjes voor kleine hanglampjes boven je nachtkastje. Het resultaat is een spannende look die bovendien meer ruimte vrij houdt op je nachtkastje!

Lampen voor de slaapkamer: houd hier rekening mee

In principe moet je aandacht besteden aan een aangename verlichting. Je slaapkamer is een plek waar een oase van rust moet heersen en je ‘s nachts je batterijen moet kunnen opladen. Warm licht bijvoorbeeld, helpt je ‘s avonds te ontspannen. Kies dus de juiste lichtbron! Naast een plafondlamp voor je slaapkamer zijn kleine lees- of tafellampen een must-have. Zo kun je ‘s avonds met minder licht een boek lezen of je favoriete serie bekijken. Je ogen zullen wennen aan een donkerdere omgeving en het zal makkelijker voor je zijn om in slaap te vallen.

Als algemene regel, let op je eigen behoeften wanneer je lampen in de slaapkamer gaat kiezen. Als je bijvoorbeeld moeilijk in slaap kunt vallen bij veel licht, moet je dimbare slaapkamerlampen en ondoorzichtige gordijnen gebruiken. Of vind je het niet erg als de slaapkamer lichter wordt? Dan kun je je favoriete lampen gebruiken voor de slaapkamer zoals jij dat wilt. Zolang je ‘s nachts kunt ontspannen, zijn er hier geen regels.

Slaapkamer lampen met extra functies

Creëer je eigen persoonlijke plek van ontspanning met een goed lichtplan. Kies de juiste slaapkamer lamp. Je zult zien dat het juiste licht de kamer doet stralen! Zoek je meer inspiratie over een ander onderwerp? Wil je je slaapkamer een update geven met slaapkamer behang of muurstickers? Zoek je informatie over slaapkamer planten of luchtvochtigheid in de slaapkamer? Of wil je graag meer weten over het koelen van de slaapkamer met airco? Bij Westwing vind je alles voor een stijlvolle slaapkamer. Van inspiratie en slaapkamer ideeën tot alles dat je nodig hebt voor een complete slaapkamer.