Slaapkamer verlichting plafondlamp

Als het buiten donker wordt, de gordijnen gesloten zijn en er een rustige nacht wacht, worden de lampen in de slaapkamer belangrijk voor de sfeer. Of het nu gaat om kaarsen, LED-spotjes of indirect licht van wandlampjes; slaapkamerverlichting is een belangrijke factor voor de ontspannen sfeer. Denk dus goed na over de lampen in de slaapkamer!

Voor Westwing eindigt de slaapkamer niet met het bed en de kledingkast: hier horen ook gordijnen, vloerkleden, nachtkastjes en natuurlijk de juiste verlichting bij! Westwing heeft goede ideeën voor verschillende stijlen en looks zodat de volgende herinrichting met lampen voor je slaapkamer zeker een succes wordt.

Lampen in de slaapkamer – 3 stylingtips van onze interieur experts

  1. Kunst aan de wand

    Abstracte kunst neemt vele vormen en betekenissen aan in de ogen van de toeschouwer. Maar waarom zouden kunstwerken niet nog meer kunnen worden versterkt door indirecte verlichting toe te passen? Probeer dit uit met wandlampen, en leg zo extra de nadruk op het kunstwerk.

  2. Kleine lampen

    De slaapkamerverlichting moet niet alleen bestaan uit een plafondlamp en de bedlampjes. Combineer vloer- en hanglampen. Kleine lampjes op ladekasten of op een plank zorgen voor veel kleine lichtpunten die een romantische sfeer oproepen.

  3. Gordijnen

    Gordijnen en hun effect op het natuurlijke licht mogen niet worden onderschat in de context van je zoektocht naar lampen voor je slaapkamer. Of de gordijnen nu wijd open zijn of een smalle lichtbundel naar binnen laten schijnen, natuurlijk licht speelt een belangrijke rol in de sfeer van de ruimte.

Hoe je slaapkamerlampen een blikvanger worden

Niet alleen elektrische lampen kunnen je slaapkamer doen stralen. Grijp naar kaarsen en dompel je kamer onder in warme glans. Belangrijk: Vergeet niet je kaarsen uit te blazen voordat je in slaap valt. Anders bestaat er brandgevaar!

Ook leuk: drapeer een lichtslinger op de slaapkamerkast of het nachtkastje. Dit zorgt voor een aangenaam licht en een gezellige sfeer.

Geurkaarsen geven een extra portie glamour! Met een aangename geur en prachtig kaarslicht wordt je slaapkamer een oase van rust.

Je slaapkamer is niet erg groot en ziet er vaak donker uit? Met lampen in de slaapkamer kun je veel bereiken. Probeer de combinatie van spiegels en lichtbronnen. Plaats bijvoorbeeld een decoratieve spiegel aan beide zijden achter je bedlamp. Op deze manier wordt het licht gereflecteerd en ontstaat het dubbele van de stralingskracht. De extra spiegelelementen zien er bovendien heel stijlvol uit. Een win-win situatie!

Als je op zoek bent naar een buitengewone lampen voor de slaapkamer, ben je welkom om te experimenteren met plafondverlichting voor je slaapkamer. Vervang bijvoorbeeld je nachtlampjes voor kleine hanglampjes boven je nachtkastje. Het resultaat is een spannende look die bovendien meer ruimte vrij houdt op je nachtkastje!

Lichtslingers en verlichte decoratie of letters, kunnen ook je slaapkamer sieren. Dit maakt niet alleen de decoratie in de kamer wat pittiger, ze voegen ook een stijlvolle lichtbron toe aan je slaapkamerverlichting!

Waar je rekening mee moet houden bij kiezen van lampen voor de slaapkamer

In principe moet je aandacht besteden aan een aangename verlichting. Je slaapkamer is een plek waar een oase van rust moet heersen en je nachts je batterijen moet kunnen opladen. Warm licht bijvoorbeeld, helpt je ‘s avonds te ontspannen. Kies dus de juiste lichtbron!

Naast een plafondlamp voor je slaapkamer zijn kleine lees- of tafellampen een must-have. Zo kun je ‘s avonds met minder licht een boek lezen of je favoriete serie bekijken. Je ogen zullen wennen aan een donkerdere omgeving en het zal makkelijker voor je zijn om in slaap te vallen.

Als algemene regel, let op je eigen behoeften wanneer je lampen in de slaapkamer gaat kiezen. Als je bijvoorbeeld moeilijk in slaap kunt vallen bij veel licht, moet je dimbare slaapkamerlampen en ondoorzichtige gordijnen gebruiken. Of vind je het niet erg als de slaapkamer lichter wordt? Dan kun je je favoriete lampen gebruiken voor de slaapkamer zoals jij dat wilt. Zolang je ‘s nachts kunt ontspannen, zijn er hier geen regels.

Creëer je eigen persoonlijke plek van ontspanning met de juiste lampen voor de slaapkamer. Je zult zien dat het juiste licht de kamer doet stralen! Registreer je op Westwing en mis geen exclusieve deals. Of neem een kijkje in onze collectie van de webshop.