Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Tienerkamer voor een jongen met bed

In een tienerkamer voor jongens willen de jongeren ruimte voor hun eigen ontwikkeling. Wanneer ze langzaam maar zeker jongvolwassenen worden, wordt hun eigen kamer nog belangrijker. Voor tieners is het een zeer persoonlijke retraite waar ze zich kunnen wijden aan hun interesses, leren en werken. Maar ook ontspanning en uitwisseling met vrienden moet mogelijk zijn. De inrichting en het design van een tienerkamer moeten de individuele interesses weerspiegelen en een functionele inrichting met veel persoonlijkheid combineren.

Als het op design aankomt, hebben jongens en meisjes het voor het zeggen in hun kamer. Dit is immers hun eigen kleine oase in de woning van hun ouders. Bij WestwingNow vind je veel persoonlijke interieurideeën die er niet alleen in “volwassen kamers” goed uitzien. Dankzij het gebruik van diverse designhoogtepunten kun je een frisse en moderne stijl in de tienerkamer neerzetten.

Hoe de moderne tienerkamer voor jongens optimaal ingericht kan worden

Kamers voor pubers zijn meestal de plek waar ze zich het meest op hun gemak voelen in de woning van hun ouders. Hier hebben ze rust en stilte en kunnen zej zoveel mogelijk ongestoord aan zichzelf en de wereld denken. Bij het plannen en inrichten van een tienerkamer voor jongens moet je hen actief betrekken. Met een passende selectie van meubels, kleuren en decoratieve elementen zorgt de tienerkamer voor een jongen ervoor dat jonge individualisten plezier beleven aan het inrichten en biedt ze een fijne plek.

Kleuren in de tienerkamer voor jongens: er is meer dan blauw

Wie kent de typische kleurverdeling niet? Blauw voor jongens, roze voor meisjes. Als je wil dat de tiener zijn jeugdkamer leuk vindt, zal je deze karakteriseringen achterwege moeten laten. Als basis kan de voormalige kinderkamer wit geschilderd worden. Vraag je zoon naar zijn favoriete kleuren. Ga samen in de kamer staan en denk na over van welke kleur de tiener lange tijd zou genieten. Je kunt speciale patronen en verschillende kleuren gebruiken om wat meer flair toe te voegen. Muurstickers zijn ook prachtige decoratie-ideeën die snel en gemakkelijk aan te brengen zijn en de tienerkamer van een jongen een frisse en persoonlijke charme geven!

Tienerkamer voor jongens in geel

Geel is een prachtige kleur voor een jeugdkamer. Deze lichte tint zorgt voor vrolijkheid en optimisme. Muren in deze tint zorgen voor licht en lucht en herinneren zelfs op donkere winterdagen aan het vrolijke licht van de zon. Bovendien kan deze stralende kleur een stimulerende en concentratie-bevorderende werking

Tienerkamer voor jongens met groene decoratie

Ook met groen zet je een fijne sfeer neer. Groen zorgt voor betoverende en natuurlijke accenten op de muur. Deze kleur staat voor hoop, natuur en leven. Deze kleur zou ook een kalmerende werking hebben en is daarom ook zeer goed te gebruiken voor de slaapkamer. Aangezien de jongens moeten kunnen uitrusten, slapen en herstellen in de jeugdkamer, is deze levendige muurkleur hier zeer geschikt. Wat dacht je van een combinatie van geel en groen? Deze combinatie zorgt voor de ideale balans tussen rust en concentratie.

Tienerkamer voor jongens met grijs – discreet ontwerp

Vind je het moeilijk om te beslissen? Er zijn ook meer discrete kleuren voor de tienerkamer voor jongens. Wij raden dan bijvoorbeeld grijs of crèmekleurige tinten aan voor jongeren die geen kleurrijke muren willen hebben. Maar de muur moet niet alleen wit zijn! Grijs is een elegante kleur, een goed, subtiel alternatief voor wit. Tegen grijs worden elegante woonaccessoires en vrolijke decoratie mooi geaccentueerd, of ze nu wit, houtkleurig of vrolijk gekleurd zijn!

Tienerkamer voor jongen in blauw

Met deze ideeën voor de tienerkamer zit je altijd goed

Is je zoon enthousiast over sport, houdt hij van technologie, is hij muzikaal of artistiek begaafd? Er zijn talloze mogelijkheden om een koele jeugdkamer of bedsit te creëren die geschikt is voor jongens. Om ervoor te zorgen dat de tienerkamer voor jongens in de puberteit alle wensen van de jongen in vervulling kan laten gaan, ondergaat de kamer meestal een paar veranderingen. Meubilair wordt vernieuwd en de kleuren en de decoratie worden aangepast aan de voorkeur van de jongen.

Naast het bed, de kledingkast en het bureau zijn er in de meeste tienerkamers ook wandrekken of andere opbergelementen in de basisuitrusting aanwezig. Ook de keuze van het meubilair kan een duidelijke stijl aan de ruimte geven door een bijzonder ontwerp of bepaalde kleuren te kiezen.

 1. Tip

  Voor een trendy en koele look met industriële charme kunnen de wanden van de bedsit of tienerkamer voor jongens rauw, ruw bepleisterd of behangen worden met behang met een stenenprint.

 2. Tip

  Muziekliefhebbers gebruiken hun muziekinstrumenten, zoals drums, een bas of gitaar, als persoonlijke kamerdecoratie.

 3. Tip

  Sporttoestellen of -accessoires zoals honkbalknuppels, ballen of verzamelde trofeeën zijn ook geschikt als decoratieve elementen in de tienerkamer voor jongens.

 4. Tip

  Jongens die van mode houden, zullen blij zijn met een open kleedruimte of een slim uitgeruste garderobe.

 5. Tip 5

  Kunstenaars hebben ruimte nodig voor creatieve output. Er is genoeg wandruimte voor (gespoten) kunstwerken, posters, schilderijen of fotocollages, die de kamer een speelse creatieve look geven. Kies hier voor meubels met ongevoelige oppervlakken die bestand zijn tegen verfspatten en artistieke experimenten.

Tienerkamers voor jongens moeten worden ingericht volgens de behoeften van de jongen. Naast voldoende werk- en opbergruimte moet er ook een ontspanningsruimte met voldoende zitgelegenheid voor vrienden zijn. Een slaapbank kan ook gebruikt worden als een flexibele plek om logees te laten overnachten. Onderzoek of jouw zoon een eenvoudige inrichting in wit, grijs, zwart of bruin verkiest of dat hij het graag kleurrijk wil hebben.

Jeugdkamer voor jongens inrichten: van tiener tot jongvolwassene

Net als kinderen groeien jongvolwassenen snel en naderen ze snel de volwassenheid. Heb je in de kinderkamer voor je zoon al meubels in discrete en ingetogen kleuren gebruikt, zoals wit of beige? Dan kun je dit meubilair ook voor de tienerkamer of bedsit gebruiken. Het enige dat wel nodig is, is het bed te vervangen. Elegant grijs, delicate pasteltinten of bruine kleuren zijn ook prachtige kleuren die geschikt zijn voor alle leeftijden en naar wens gecombineerd kunnen worden. Met de juiste woonaccessoires, bijvoorbeeld in blauwe of groene neonkleuren, kan de persoonlijke smaak worden uitgedrukt.

Als je van een jongenskamer naar een tienerkamer gaat, verdwijnen eerst het oude speelgoed en de kinderkleding. Ook bestaande posters of andere oude wandversieringen worden verwijderd. Als het meubilair tijdloos en nog niet te versleten is, blijft het meestal de basisstructuur in de nieuw ingerichte tienerkamer. Zo kan er iets van de oude kinderkamer behouden blijven in de tienerkamer voor jongens.

Met een paar eenvoudige stappen kun je de droom van een tienerkamer voor jongens werkelijkheid laten worden. In samenwerking met de betreffende tiener en onze hulp wordt deze plek een fijne plek voor je grote zoon!