Close-up nachtkastje voor tienermeisje

Als meisjes opgroeien tot jonge dames, moet de decoratie in hun kamer aangepast worden. Deze toezegging is echter niet altijd zo gemakkelijk uit te voeren. Een tienerkamer voor meisjes is een ruimte om te leren en te ontspannen, maar ook een persoonlijke retraite en ontmoetingsplaats voor vrienden. Wij vertellen je hier bij Westwing hoe je het beste een tienerkamer of bedsit kunt inrichten en waar je rekening mee moet houden.

De tienerkamer van een meisje: is roze een must?

Tegenwoordig is roze echt de kleur die hoort bij meisjes, kleine prinsesjes – en geen enkele meisjeskamer kan dat negeren! Of wel?

Natuurlijk hoeft de tienerkamer voor meisjes niet persé roze te zijn. Veel ouders proberen dit zelfs tegen te gaan. Maar wat doe je als je dochter haar tienerkamer koste wat kost in het roze wil hebben omdat alle andere meisjes dat ook hebben? Al vroeg leren kinderen zich te oriënteren op de trends en invloeden van hun vrienden. In het algemeen is de kleur roze net zo onschadelijk als het zoeken naar een genderspecifieke identiteit. Daarom is hier een creatieve hand nodig om roze op een mooie manier te integreren in de bedsit of tienerkamer voor meisjes!

Roze & oranje – Stijlvolle combinaties voor meisjeskamers

Een stijlvolle manier om kitsch te voorkomen is de combinatie van delicaat roze en levendig oranje. Roze en oranje doen denken aan limonade, snoep, zomerdagen en exotische plekken. Roze meubels kunnen voor een feloranje wand geplaatst worden zonder dat ze eruitzien als Barbie! Maar niet alleen roze tinten zijn een prachtige manier om een tienerkamer voor meisjes te decoreren. Een meisjeskamer kan vrouwelijk, romantisch en speels zijn zonder dat roze hier de drukke overhand hoeft te hebben. Wij presenteren je verschillende combinaties van kleuren die geen enkel meisje koud laten, maar nog steeds iets fantasierijker zijn dan de stereotiepe prinsessenkamer.

Bijzondere kleurencombinaties voor meisjeskamers

  1. Mintgroen en roze

    Roze aangevuld met koel pastel mintgroen is een prachtige combinatie die de hele ruimte een extra sfeer geeft. Gecombineerd met mintgroen, krijgt roze een hippe, frisse touch. Je kunt bijvoorbeeld een mintgroene wand combineren met een roze ladekast of kies voor bedlinnen in mintgroen met roze kussens. Deze look brengt de tienerkamer van elk meisje tot leven.

  2. Lavendel en geel

    De combinatie van lavendel en zacht vanillegeel is romantisch en delicaat. Paars is net zo populair als roze en veel meisjes verkiezen het zelfs boven de klassieke vrouwelijke tint! Een tienerkamer voor meisjes in deze kleuren, versierd met een beetje Frans chique stijl, zal zeker alle jonge dames overtuigen!

  3. Blauwe tinten met roze

    Blauwe tinten kunnen prachtig worden geïntegreerd in een tienerkamer voor meisjes. Van hemelsblauw tot diep marineblauw; blauw vult roze prachtig aan. Een droom voor meisjes zonder over-the-top roze hysterie!

Inrichting van een tienerkamer voor meisjes: de mooiste decoratieve ideeën

Voordat je begint met het ontwerpen van de tienerkamer, moet je eerst nadenken over het thema, de kleuren en de interieurstijl. Want een themakamer is veel mooier dan een kamer met elementen die zonder nadenken bij elkaar zijn gegooid. Maar hoe moet de tienerkamer voor meisjes eruit zien?

Een huiselijke sfeer voor een tienerkamer voor meisjes wordt gecreëerd wanneer een muur een update krijgt met opvallend behang. Bijvoorbeeld behang met een koninklijk diamantpatroon, met een brokaat-look of zoete strepen! De andere muren moeten dan in een bijpassende kleur geschilderd worden.

Make-up tafel in een tienerkamer voor meisjes

Spiegels, verlichting en andere accessoires voor een tienerkamer voor meisjes

Een spiegel vergroot niet alleen kleine kamers, maar met zijn decoratieve lijst verfraait hij elke tienerkamer voor meisjes. Met een collage van kleine spiegeltjes kan een vrije ruimte boven het bed of de bank er creatief en stijlvol uitzien.

Tieners houden van coole uitspraken en casual ontwerpen. Met stijlvolle posters en doeken verfraai je de meisjeskamer optisch. Misschien heeft je dochter zelfs een favoriete uitspraak die je voor haar op de muur kunt zetten als leuke verrassing?

Lichtslingers, lichtbakken en mooie lichtletters laten de tienerkamer van elk meisje op een originele manier stralen. Gedrapeerd rond een kast of plank of aan het hoofdeinde van het bed, geven de lichteffecten een stijlvol accent aan de meubels.

Prikborden zijn ideaal voor het opslaan en presenteren van herinneringen, foto’s en lijstjes. Een bord met een gouden rand maakt het mogelijk om leuke Polaroid foto’s en oude concertkaartjes als decoratief materiaal in de ruimte te integreren. Zo kan het tienermeisje altijd herinnerd worden aan haar vrienden en herinneringen.

Gezelligheid dankzij textiel in de tienerkamer voor meisjes

Veel textiel maakt een kamer comfortabel. Weet je hoe je een naaimachine moet gebruiken? Dan kunt je zelf decoratieve kussens, spreien en gordijnen maken van mooie en bijpassende stoffen – zo krijgt de meisjes tienerkamer een harmonieuze uitstraling!

Alle tieners, jongens en meisjes, houden van kleine plekjes waar ze zich kunnen terugtrekken. Dat kan onder de hoogslaper zijn, of in een eigen tentje versierd met een romantische lichtslinger!

Deze meubels mogen niet ontbreken in de tienerkamer voor meisjes

Een bed met een opvallend hoofdbord is bijzonder mooi in de jeugdkamer voor meisjes. Hemelbedden zijn trendy. En een hemel boven het bed is de ideale blikvanger in de tienerkamer voor meisjes.

Tip: Over normale bedden kan ook een hemel worden gedrapeerd. Mooie stoffen kunnen gemakkelijk losjes worden bevestigd in een boog onder het plafond!

Naast het bed is de kledingkast het belangrijkste element in de tienerslaapkamer voor meisjes! Een ander leuk idee is om een oude garderobekast te kopen en deze speels en creatief te bewerken. Wat dacht je van een vintage shabby chic afwerking, bijvoorbeeld? Je kunt er ook voor kiezen je dochter gewoon de vrije hand te geven. Dan is zij zeker tevreden.

Met een beetje creativiteit kan elke tienerkamer voor meisjes een echte tienerdroom worden! Samen kunnen we een stijlvolle retraite creëren in de jeugdkamer. Gemaakt voor stijlbewuste, creatieve en veeleisende jonge dames!