Toilet inspiratie

Het is misschien niet de eerste ruimte waaraan je aandacht besteed als je je huis gaan inrichten of een makeover gaat geven. Toch kan je van het kleinste kamertje van je huis een hele leuke en sfeervolle ruimte maken. De toiletruimte verdient het om aandacht te krijgen maar wat kun je dan zoal met het toilet? Wij verzamelden veel wc inspiratie en 10 toilet ideeën voor je waarmee je direct aan de slag kunt. Maak van jouw toilet het mooiste kamertje van je huis met onze toilet inspiratie!

Toilet inspiratie: welke 6 elementen mogen niet ontbreken?

In de toiletruimte zijn er een aantal zaken nodig wanneer je het toilet gaat inrichten. Uiteraard een toilet zelf. Maar ook een wasbak, wc-rol houder en handdoekenhouder zijn van belang. Al die zaken kun je met zorg uitkiezen en op die manier een stijlvol geheel creëren in je toiletruimte. Er is genoeg toilet inspiratie, maar welke elementen mogen zeker niet ontbreken?

6x essentiële elementen voor je toilet ruimte:

  • Wc
  • Wasbak of fonteintje
  • Kraan
  • Toilet tegeltjes
  • Wc-rol houder
  • Handdoekenhouder

Al deze onderdelen bestaan in allerlei stijlen, kleuren en maten. Door ze mooi op elkaar af te stemmen kun je een wonderbaarlijk stijlvolle ruimte creëren. Daarnaast kunnen ook nog wc decoratie en accessoires toevoegen om het geheel stijlvol af te werken.

Toilet ideeën: van stijl tot kleur

Misschien wil je jouw wc wel aanpakken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Er zijn verschillende uitgangspunten die je kunt nemen. Je hebt waarschijnlijk al een stijl gekozen voor je interieur. Voor je woonkamer, keuken en slaapkamer bijvoorbeeld. Deze stijl kun je natuurlijk prima doortrekken in het toilet. Maar je kunt ook van een kleur uitgaan. Misschien vind jij mintgroen bijvoorbeeld wel een mooie themakleur voor je toilet?

Ook een combinatie van materialen en een sfeerbeschrijving kunnen meewerken om je idee concreet te maken. Bedenkt met welke basis je wilt starten. Dan kun je daarna op zoek naar voorbeelden, wc inspiratie en toilet ideeën die jouw stijl of uitgangspunt ondersteunen. Op die manier kun je naar een moodboard toe werken zodat je een helder beeld hebt van je plan. Hierop verzamel je alle wc ideeën, van kleuren, materialen en stijlen tot concrete producten. Nu kun je aan de slag gaan!

Stylingtip!

Het toilet is meestal de kleinste ruimte van het huis. Deze ruimte is vaak niet meer dan twee vierkante meter groot. Meer ruimte is ook niet nodig, want het enige dat je er echt nodig hebt is een wc en een kraantje waar je je handen kunt wassen. Denk na over de muren, tegels, het sanitair en de verlichting. Tot slot kun je ook nog kijken naar de decoratie voor je wc.

Tip: de wc is een kleine ruimte. Zorg er dus voor dat je deze niet volpropt. Dat is zonde!

10x toilet inspiratie voor verschillende stijlen

Omdat elke woning anders is en elke stijl weer om een andere benadering vraagt, laten wij je hier een aantal mogelijkheden zien. Haal eruit wat voor jou interessant of inspirerend is! Met deze 10 wc ideeën kun je jouw wellicht saaie wc een bijzondere touch geven.

1. Kies voor bijzondere tegels

Er is veel mogelijk! Van simpele, pure witte tegels tegen de muur tot een elegant en bijzonder visgraat motief. Je kunt ook denken aan mooie tegels in een stijlvolle kleur zoals grijsblauw of fris groen. Ook mozaïek tegels of tegels met een opvallend patroon kunnen heel mooi werken. Er bestaan zelfs houten tegels of tegels met een houtlook. Deze zorgen voor een fijne warme sfeer in de ruimte.

Meer inspiratie nodig voor het stylen van tegeltjes in deze kleine ruimte? In ons artikel over toilet tegels lichten we 4 styling ideeën uit en in ons artikel over het toilet verbouwen, lees je hoe in 6 stappen zelf je toilet kunt betegelen.

2. Stoer industrieel met beton

Door een vloer en muur te bekleden met beton zorg je voor een stoer en industrieel sfeertje. Door de rest strak en glad te houden krijgt het geheel een moderne look. Beton is bovendien heel praktisch en robuust, prettig in een toiletruimte.

3. Fris en clean Scandi

Een lichte en frisse stijl zet je neer met veel wit, witte tegels tegen de muur, lichtgrijze tegels op de grond of een lichtgrijze gietvloer. Een gladde witte wasbak met een zilveren of koperkleurige kraan. Klein plantje in de hoek en een rotan mand voor alle benodigdheden zoals de voorraad toiletpapier.

4. Knus landelijk met sierlijke details

Een knusse landelijke stijl creëer je met veel wit en hout. De details zijn sierlijk en elegant. Denk aan een grove stenen vloer, tegeltjes tegen de wanden en een stel rustieke kaarsen op een plankje en een sierlijke zilveren kraan.

5. Natuurlijke sfeer

Een rustige, natuurlijke sfeer is voor veel mensen ideaal. Denk hierbij aan veel natuurlijke kleuren als wit, ivoor, beige, maar ook warme aardetinten zijn geschikt. Veel hout en natuurlijke materialen als rotan passen hier ook perfect bij.

6. Ultieme luxe

Een luxe glim en glans touch in de wc? Ook dat kan. Kies hier voor luxe materialen. Bijvoorbeeld een marmeren vloer en wasbak, een goudkleurig kraantje en luxe zeep. Donkere kleuren passen hier mooi bij. Hang een schitterende lamp op, bijvoorbeeld een kleine kroonluchter. Maar ook een paar glanzende moderne lampjes staan hier mooi.

7. Een bijzondere wc-rol houder

Ja, je kúnt van je wc-rol houder een eyecatcher maken. Kies voor een van de vele bijzondere toiletrol houders die er op de markt zijn. Zo zijn er varianten met een stoer scheepstouw, een koperkleurig exemplaar van oude waterbuizen of een opvallend goudkleurig exemplaar. Laat je wc-rol houder én de andere accessoires de show stelen en houd de rest van het toilet interieur rustig.

8. Behang in de wc

Voor een bijzondere touch kun je kiezen voor behang op de muren in het toilet. Dit zorgt voor een speelse en bijzondere sfeer. Er zijn ontelbaar verschillende soorten behang, dus je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. Wat dacht je van vrolijk behang met flamingo’s of een rustgevend groen patroon?

9. Make it modern

Voor een superstrakke en moderne look houd je je interieur heel clean. Niet te veel poespas. Kies voor gladde materialen. Gebruik veel wit en zwart en zorg voor een rustige strakke uitstraling.

10. Stoere bakstenen

Met stoere bakstenen tegen de muur, krijgt het toilet direct een robuuste krachtige sfeer. Combineer dit met veel wit, warm hout en zachte stoffen – handdoeken of een kleedje – om de look sfeervol en zacht te maken.

Geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met je toilet? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste accessoires om van de kleinste ruimte in huis een echte eyecatcher te maken.