witte toilet tegels

Het kleinste kamertje van een huis, is vaak het toilet. Deze ruimte krijgt zeker niet de meeste aandacht wanneer het huis wordt ingericht. Ga je je toilet inrichten? Verzamel dan eerst veel toilet inspiratie, want er zijn veel opties. Je kunt verschillende kleuren combineren, wc decoratie toepassen en een bepaalde wc muur of – vloer doet ook veel met de sfeer. Hier bespreken we het gebruik van toilet tegels. Wc tegels zijn er in allerlei soorten, kleuren en vormen. Hoe kies je de juiste tegel eigenlijk? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pimp je een wc tegel? Welk type tegel voor welke stijl? Dat én op welke manier je met toilet tegels je wc tot de blikvanger van je huis kunt maken lees je in dit artikel. Voor welke toilet tegel ga jij?

De voordelen van toilet tegels

Het fijne aan een keuze voor toilet tegels in de wc? Er zijn veel voordelen op te noemen van toilet tegels die de muur of de vloer bedekken:

 • Allereerst zijn vloertegels en wandtegels voor de wc er in heel veel verschillende soorten en maten. Ze hebben diverse afmetingen, kleuren en zelfs structuren. Ook zijn er bijzondere toilettegels zoals mozaïek tegels.
 • Wandtegels en vloertegels zijn erg hygiënisch, omdat ze heel eenvoudig schoongehouden kunnen worden.

Soorten toilet tegels

Tegenwoordig bestaan er heel veel soorten wc tegels. Uiteraard zijn er de klassieke witte tegeltjes en de zwart-wit combinatie. Maar er zijn veel meer opties. Voor elke stijl bestaat er een soort tegels die past. We hebben ze hier op een rijtje gezet:

 • Vintage
 • Mozaïek
 • Betonlook
 • Houtlook
 • Zeer grote tegels
 • Hele kleine tegels
 • Kleine tegels
 • Metro tegels

Er zijn twee soorten tegels die we graag in de spotlight willen zetten:

 • Keramische tegels hebben als voordeel dat er geen vuil in kan gaan zitten. Ze zijn zeer hygiënisch en waterbestendig.
 • Natuursteen tegels kun je het beste impregneren om ervoor te zorgen dat vuil geen kans krijgt. Ze krijgen dan een beschermlaag waardoor vuil er minder in trekt.

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel voor jouw toilet kunt vinden – bijvoorbeeld zeepdispensers, gastendoekjes en andere toilet accessoires? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw toilet stijlvol in te richten.

Mogelijkheden met wc tegels

De mogelijkheden met wc tegels zijn eindeloos. Je kunt ervoor kiezen om alle wanden in het toilet te betegelen. Maar het is ook prachtig om te kiezen voor alleen het betegelen van de wand waarvoor het toilet zich bevindt en de andere wanden bijvoorbeeld te stuken. Óf je laat de tegels tot halverwege de wand komen en je stukt de andere helft! Je kunt bovendien ook de wc tegels verven om een bepaalde sfeer neer te zetten. En dan kun je ook nog wc tegels gebruiken voor de vloer. Genoeg opties dus! Welke stijl je wilt creëren met de wc tegels is geheel aan jou. 

Toilet tegels kiezen: een 3-stappenplan

Hoe kies je nu geschikte tegels uit? Doorloop onderstaande 3 stappen om een idee te krijgen:

 1. Ga na of je toilet groot is of klein. In een klein toilet kies je eerder voor grote tegels. Deze kunnen een ruimte namelijk groter laten lijken. Minder lijnen zorgen namelijk voor een rustiger beeld. Ook glanzende tegels zijn een betere keuze in een kleine wc. Ook kies je in een kleine wc het beste voor lichte kleuren om het geheel niet te donker (en dus kleiner) te laten ogen.
 2. Kies jouw stijl. In een modern interieur maak je andere keuzes dan wanneer je voor bohemian of Scandi gaat.
 3. Bedenk welk effect je wilt creëren met de tegels. Moeten ze opvallen of juist rust uitstralen? Een glamour look neerzetten of juist een subtiel effect geven?

4x stijlen creëren met toilet tegels ideeën

Vind je het moeilijk om te bedenken welke tegels je kiest voor je wc? Verzamel eerst wc tegels inspiratie, wc ideeën en voorbeelden die bij jou passen. Als je een moodboard hebt gemaakt met toilet tegels ideeën, dan wordt het gemakkelijker om een bepaalde stijl te kiezen. 

 1. Modern

  Voor een strakke moderne look, kies je voor grote tegels. Deze laten de ruimte groter lijken. Kies voor grijze tegels tegen de wand en op de vloer.
 2. Landelijk

  In landelijke interieurs, kies je voor kleinere tegels, bijvoorbeeld in wit. Ook tegels met houtlook passen mooi in landelijke interieurs. Tegels met houtlook bestaan in allerlei tinten en nuances.
 3. Industrieel

  Een industrieel sfeertje wordt gecreëerd door te kiezen voor betonnen tegels of voor stoere ruige tegels in donkergrijs of zwart.
 4. Scandinavisch

  Voor een Scandi sfeertje zijn tegels in visgraatpatroon prachtig. 

Wc tegels pimpen

Er zijn verschillende manieren om je wc tegels te pimpen. Je kunt ze bijvoorbeeld verven. Als je je toilet tegels wilt gaan verven, moet je er rekening mee houden dat je de juiste soort verf kiest en zorgvuldig te werk gaat. Lees meer over tegels verven in ons artikel over dit onderwerp! Zelf aan de slag met tegels leggen? Lees dan ons artikel over het toilet verbouwen en ontdek een 6-stappenplan.

12x tips voor het pimpen van wc tegels

Hieronder vind je alvast een paar tips voor het pimpen van de tegels:

 • Kies voor speciale tegelverf of tegellak die je gemakkelijk schoon kunt houden én die tegen een stootje kan. Je kunt het beste ook kiezen voor een verf die tegen warmte kan.
 • Je kunt tegelverf of tegellak in de gewenste kleur laten mengen bij winkels.
 • Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en vetvrij is. 
 • Schuur de tegels. Hierdoor kan de verf beter hechten.
 • Zorg dat de tegels goed droog zijn.
 • Ventileer de ruimte.
 • Vervang kapotte tegels vooraf.
 • Dek de vloer en omliggende oppervlakken goed af en plak de randen af met tape.
 • Breng eerst een primer aan. Hierdoor dekt de verf beter.
 • Is de primer droog? Dan kun je gaan verven.
 • Breng de verf aan met, bij voorkeur, een roller. Rol van boven naar beneden en werk ook van bovenaf naar beneden toe. Werk het af door nog een maar in lange banen van boven naar beneden te rollen. 
 • Het is meestal nodig om een tweede of soms ook een derde laag aan te brengen. Laat de lagen tussendoor minimaal 24 uur drogen en schuur ze eventueel nog een keertje op tussendoor.

Een andere – hele simpele – manier om je wc tegels te pimpen, is met behulp van stickers. Er bestaan namelijk allerlei soorten stickers die je op je tegels kunt plakken. Of je kunt ervoor kiezen om de voegen van de tegels te verven voor een bijzonder effect.

Extra tip

Zin in iets nieuws? Kies voor een combinatie van kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een donkerblauwe baan over de gebroken witte tegels heen. Of ga voor een bijzonder blokjespatroon.

Als je graag jouw toilet een frisse nieuwe look wilt geven met wc tegels dan kun je dus allerlei kanten op. Je kunt de tegels vervangen voor nieuwe tegels, waarvan er allerlei soorten bestaan. Wil je je wc betegelen? Lees dan ons artikel over het verbouwen van je toilet. Maar je kunt ook de bestaande tegels een opfrisbeurt geven met verf of stickers.

Wil je van jouw toilet een echte blikvanger maken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste toilet accessoires!