Ontdek onze interieur sale -70%!

Ontdek onze interieur sale -70%!

Voortuin met bloemen en 2 ramen

We willen alles in ons huis zo inrichten dat we ons thuis en op ons gemak voelen. Het maakt niet uit of het nu gaat om het interieur, de tuin of de voortuin. Deze voortuin staat hier in de schijnwerpers. De voortuin is immers het deel van ons huis dat we als eerste zien als we thuiskomen. En ook onze gasten krijgen een eerste indruk van onze decoratieve kunsten dankzij het design van onze voortuin.

Stijlvolle ideeën voor het design van de voortuin en onze beste tips en tricks vind je hier!

Design voor de voortuin in elke stijl

Als het gaat het design van de voortuin zijn er vele mogelijkheden. Afhankelijk van je wensen of hoe groen je vingers zijn, kun je verschillende stijlen nastreven in het ontwerp van je voortuin.

Een onderhoudsvriendelijke voortuin met een mediterrane uitstraling

Je wilt jezelf niet verplichten tot veel onderhoud aan de planten en het gazon in je voortuin? Dan hebben we een aantal gemakkelijk te onderhouden en mooie voortuin ideeën voor je!

Wat dacht je van een rotstuin, bijvoorbeeld? Als deze mogelijkheid op het eerste gezicht niet erg dicht bij de natuur lijkt te staan, kunnen wij je tot rust brengen. Je bent van harte welkom om tussen de gedrapeerde stenen gemakkelijk te verzorgen planten zoals vetplanten te planten. Op deze manier kun je het design van je voortuin losser maken en een mediterrane flair oproepen. Als de kleuren van je voortuinplanten op elkaar afgestemd zijn, zal de uitstraling nog beter matchen als geheel.

Voortuin creëren – natuurlijke charme

Een andere mogelijkheid is om te vertrouwen op een wilde look voor het design van je voortuin. En je kunt het hele gebied gebruiken om verschillende planten, struiken en bloemen te planten. Dit creëert een veelzijdig en eclectisch beeld in je voortuin. Een grindpad dat naar de voordeur leidt, past bij de wilde uitstraling van de voortuin. Zo ziet je voortuinontwerp er niet onverzorgd uit.

Voortuin ontwerp – eenvoudige elegantie

Maar het kan ook eenvoudiger! Om het zicht op het huis niet te belemmeren, kun je het zonder planten en struiken stellen. En kies voor een eenvoudig gazon in de voortuin. Je kunt dit design van de voortuin ook combineren met een mooi pad. Prachtige grote en ongelijke stenen tegels die als een pad worden gelegd vormen een bijzondere blikvanger.

Tip: Schittert je voordeur in een opvallende kleur zoals rood of blauw? Integreer dit kleurenschema in je decoratie! Als je je voortuin wilt ontwerpen, kun je de juiste kleur kiezen voor je bloemen en decoratieve items.

Voortuin ontwerpen met stijlvolle accessoires

Je voortuinontwerp is in volle gang, maar je bent nog steeds op zoek naar dat extraatje? Kleine tuinaccessoires kunnen hier helpen! Plaats je selectie van decoratieve artikelen vakkundig in je voortuin. De kleine blikvangers zullen niet direct zichtbaar zijn, maar zullen het totaalbeeld dynamischer maken.

Voortuin in shabby chic look

Met romantische tuinversiering in het wit ziet je voortuin er betoverend en stijlvol uit. Hier maakt het niet uit of de eerste tekenen van verslijting door ouderdom of het weer te zien zijn. Dit maakt de charme van de speelse shabby chic look juist zo bijzonder!

Trendmaterialen voor je voortuin

Natuurlijk kunnen ook andere materialen en stijlen worden gebruikt! Of het nu gaat om glas, metaal of de trendy roestlook: je kunt je favoriete stijl kiezen. Verschillende materialen en stijlen kunnen worden gemengd voor een interessante look. Ga wel voor een uniforme kleurkeuze, anders kan het geheel snel te druk worden.

Lichtbronnen in uw voortuin geven uw buitenruimte een uitnodigende sfeer. Als de zon ‘s avonds ondergaat, baadt uw voortuinontwerp in prachtig licht.

Zoals u kunt zien, kunt u met kleine details en opvallende accessoires uw voortuin echt tot leven brengen. Grote bloempotten van klei of plaatstaal, een houten bankje langs de huismuur of de voor de voortuin karakteristieke tuinkabouters. Er zijn vele manieren om uw voortuin te versieren!

Die besten Pflanzen für Ihre Gartengestaltung

  1. Feit

    Als je de voorkeur geeft aan de klassieke look, kun je terugvallen op beproefde favorieten. Hortensia’s en rozenstruiken hebben het ontwerp van de voortuin altijd al verbeterd. Een huisje in cottage-stijl past perfect bij deze planten.

  2. Feit

    Romantische en speelse accenten kunnen prachtig gecombineerd worden met bijpassende voortuinplanten. Bloemen zoals de ridderspoor of de bruidssluier zijn perfect voor deze stijl. Met de passende decoratieve items en een leuk bankje wordt jouw voortuin het optische hoogtepunt bij jou in de buurt. Beloofd!

  3. Feit

    Liefhebbers van de strakke en sobere woonstijl hoeven niet zonder voortuinplanten door het leven te gaan! Zorg ervoor dat de geselecteerde planten in het voorjaar en de zomer niet te weelderig en kleurrijk bloeien. Planten zoals fluitenkruid en Chinees riet bijvoorbeeld, scoren met hun nonchalante terughoudendheid. Een droom voor elke minimalist!

Het design van de voortuin is en blijft een belangrijk punt in het complete ontwerp van de binnen en buitenkant van onze woning. Met een beetje fantasie en vakmanschap kun je een prachtige, dromerige voortuin creëren.