Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Verschillende plantenpotten witte muur

Kantoorplanten zijn een echt wonderwapen als het gaat om jouw welzijn. Kamerplanten verhogen de luchtvochtigheid en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit. Op deze manier helpen ze om stress te verminderen, je tot rust te brengen en tekenen van vermoeidheid tegen te gaan. Met een kamerplant in het kantoor kan je eigenlijk niets verkeerd doen. Het is de hoogste tijd dat je jouw kantoor groener maakt en een kleine oase van welzijn voor jezelf creëert met kantoorplanten. Jouw gezondheid zal er in ieder geval bij gebaat zijn.

De belangrijkste vragen over kantoorplanten

Bureau in Home Office met veel hout en zwarte decoratie

Bent je geïnteresseerd in het kopen van planten voor jouw kantoor? Ontdek dan de stijlvolle ideeën voor planten voor jouw kantoor of woning van onze interieurspecialisten. In ons Westwing magazine vind je veel leuke ideeën en stijlwerelden die exclusief zijn geselecteerd door ontwerpers, kunstenaars en stylingexperts. Neem een kijkje en laat je inspireren door ons!

Hoe onderhoud je jouw kantoorplanten?

Laat je goed informeren over de geselecteerde kantoorplanten, bij voorkeur op de kwekerij of de plaats waar je ze hebt gekocht. Als je nog steeds meer informatie nodig hebt, of als je het gevoel heeft dat je iets verkeerd doet, kut je het beste nog eens op het internet kijken. Hier is veel te vinden over hoe je de verschillende soorten kantoorplanten moet verzorgen. Om te voorkomen dat een plant te weinig of te vaak water krijgt, moet je jouw collega’s raadplegen. Misschien is er wel iemand die bijzonder groene vingers heeft en met liefde voor de kantoorplanten wilt zorgen.

Als je niemand kunt vinden, denk er dan aan om het schoonmaakpersoneel de zorg voor de kantoorplanten toe te vertrouwen. In dit geval hoef je je geen zorgen te maken en weet je dat alles, van het geven van water tot het kiezen van de juiste grond, goed overwogen is.

De mooiste kantoorplanten

Je hebt besloten om kantoorplanten te halen? Wij hebben enkele ideeën voor kamerplanten voor jouw kantoor onder de loep genomen en presenteren je hieronder de voordelen per plant.

Met deze planten voor op kantoor doe je niets verkeerd.

 1. De cactus

  Waarschijnlijk de eenvoudigste kantoorplant is de cactus. Het is erg zuinig en kan zich met weinig water redden. Als je vergeet het water te geven, is het meestal niet erg.
 2. De ficus

  Hij is een echte blikvanger met zijn vele bladeren in weelderig groen. Bij deze plant moet je er op letten dat hij voldoende licht krijgt, maar niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht.
 3. De rubberboom

  Met zijn grote bladeren is de rubberboom erg mooi om naar te kijken. Deze kantoorplant is uiterst robuust en heeft slechts weinig water nodig. Hij moet echter regelmatig worden gereinigd van stof dat zich op de bladeren verzamelt.
 4. De klimop

  Een andere zeer weinig veeleisende plant is de klimop. Hij kan zich met weinig licht en water redden en kan ook goed gedijen bij tamelijk koele temperaturen.
 5. De varen

  Hij ziet er vooral goed uit als hij in potten aan het plafond kan hangen. Het moet voldoende zonlicht krijgen en regelmatig water krijgen. De bodem van deze plant mag niet uitdrogen.
 6. Het Kaaps viooltje

  Als je een beetje kleur in het kantoor wilt brengen, probeer dan het Kaaps viooltje. Deze kantoorplanten zijn verkrijgbaar met blauwe, paarse, roze of rode bloemen. Kies een mooie plek voor hem uit en geef hem regelmatig water.
 7. De yucca-palm

  Ze luistert eigenlijk naar de naam palmlelie en verspreidt de flair van het strand, de zee en vakantie in je kantoor. Deze plant is vele malen gemakkelijker te verzorgen dan andere palmplanten. Yucca is robuust en kan zowel in de schaduw als op lichte plaatsen staan. Maar wees voorzichtig met water. Zorg dat je de plant niet te vaak water geeft. Hij houdt niet van te veel vocht.