Moederdag gedicht Bureau tegen want met grote spiegel en velvet stoel

Een klein bureau inrichten betekend niet zomaar een kamer waar je elke dag je werk doet. Want vooral in een home office als werkplek komt het welzijn op de eerste plaats! Een mooie sfeer zorgt niet alleen voor een goed humeur, maar stelt ons ook in staat om effectiever te werken. Het neemt niet eens veel ruimte in beslag. Zelfs in de kleinste ruimtes kan de inrichting in kleine kantoren modern en efficiënt zijn. Onze interieurspecialisten geven nuttige tips voor het inrichten van jouw kleine bureau!

Slimme inrichting: tips en trucs voor een klein bureau

 • Haal het beste uit de wandvlakken.
 • Pas de meubels op elkaar aan, zodat er een harmonieus totaalbeeld ontstaat.
 • Multidimensionaal denken is aan te bevelen als de ruimte moeilijk te knippen is.
 • Weinig ruimte betekent niet dat je het zonder bepaalde meubels moet stellen. Multifunctionele meubels zijn bijzonder praktisch en hebben meerdere functies.
 • Maak effectief gebruik van elke hoek en van de hele ruimte! Zo gaat er niks verloren.
 • Met een laptop bent je niet alleen flexibeler, maar het bespaart ook veel ruimte.

Kantoor inrichten

Mocht je op zoek zijn naar de ideale kantoorplanten. Check dan hier ons artikel dat je alles vertelt over de populairste planten voor een perfect binnenklimaat. Soms kan een kantoor ook een kleurtje gebruiken, lees de tips voor kantoorkleuren. Ben je gewoon benieuwd hoe je de ideale werkplek creëert? Die check je hier! Veel plezier met inspiratie op doen!

Een klein bureau inrichten: opslag

Hoe kleiner de ruimte, hoe sneller de chaos kan uitbreken. Daarom is orde een belangrijk punt voor een kleine studeerkamer of kantoor. Gebruik elke hoek effectief en integreer verschillende, maar toch economische opbergmogelijkheden. Hoekrekken, wandrekken en opbergboxen zijn hiervoor ideaal. Bovendien moet de ruimte onder het bureau intensief worden gebruikt. Met stijlvolle manden of opbergtassen van kaftpapier geeft u de ruimte een opgeruimde uitstraling en hoeft u niet zonder een modern interieur.

Het juiste bureau en ruimtebesparend meubilair voor het kleine kantoor

He inrichten van een klein bureau vereist het juiste meubilair om later effectief te kunnen werken. De belangrijkste rol is ongetwijfeld het bureau. Hier vindt een grote verscheidenheid aan processen plaats, dus u moet zeker kiezen voor een model met geïntegreerde opbergmogelijkheden.

Brieven en kleine spullen kunnen snel worden opgeborgen in de lade en er is geen chaos. Bureaus met zo delicaat mogelijke poten lijken optisch licht en niet te massief. Staande bureaus zijn ook een moderne optie. U moet hier echter ook voor geschikte zitplaatsen zorgen om uw benen te ontlasten.

Een ergonomische stoel is ook zeer aan te bevelen. Je zit immers veel tijdens het werk en krijgt weinig beweging. Uw nieuwe lievelingsstuk moet vooral comfortabel zijn – een ergonomische, gestoffeerde bureaustoel. Met verschillende zit mogelijkheden kunt u uw onderrug ontlasten en voorkomt u dat u te lang moet zitten.

Een kleine bank of in ieder geval een zitzak moet ook in een klein kantoor passen. Dit verhoogt niet alleen de ontspanningsfactor, maar nodigt ook uit om af en toe vanuit een heel ander perspectief te werken. Als u met een laptop werkt, kunt u tijdens de lunchpauze uw voeten omhoog zetten en op uw gemak een reeks van uw favoriete series bekijken. Ook kunnen grote (klanten)bezoeken worden ontvangen op een bank.

De kleuren voor een klein kantoor

In kleine kamers zijn lichte en vriendelijke kleuren bijna een must! Toch moet je bij het ontwerpen van kleuren in het kantoor niet alleen terugvallen op klassiek wit. Als u zich niet wilt vervelen op het werk, dompel dan gewoon de muren in de kleine studeerkamer onder in felle kleuren die een stemming versterkend en inspirerend effect hebben.

 • Tip 1: Rode en gele tinten zijn bijzonder stimulerend.
 • Tip 2: Blauw en groen zijn zeer natuurlijke tinten en hebben een harmonieuze en zeer kalmerende werking.
 • Tip 3: Als u liever felle kleuren gebruikt, moet u zorgen voor voldoende wit. Anders kan de kleine ruimte snel vernauwend of benauwend worden.

Een klein kantoor inrichten: de juiste verlichting

Zelfs in kleine ruimtes speelt licht een belangrijke rol in het totaalconcept. Want met de juiste verlichting zorgt u niet alleen voor voldoende helderheid, maar ontlast u ook uw ogen. Als u een klein kantoor opzet, moet u dus op meerdere lichtbronnen letten. Naast de klassieke plafondverlichting zijn kleinere modellen perfect om gezelligheid in de ruimte te brengen.

Tafellampen met een zwenkarm en een draaibare kop zijn bijzonder geschikt voor het effectief werken op het bureau. Hierdoor kan de lichtkegel flexibel worden aangepast aan de respectievelijke behoeften en nauwkeurig worden uitgelijnd. Door de zoneverlichting zijn letters, foto’s etc. makkelijker te zien, wat gemakkelijk is voor uw ogen.

Tip: Plaats uw bureaulamp aan de linkerkant als rechtshandig persoon en aan de rechterkant als linkshandig persoon. Zo vermijdt u een vervelende schaduw die door de handen wordt geworpen. Slim!

De decoratie voor een klein kantoor

Dit zijn onze decoratietips:

 • Planten – ze zijn goed voor het binnenklimaat
 • Foto’s – voor inspiratie en een leukere sfeer
 • Tafellampen – nodig voor effectief werken op het bureau
 • Verse bloemen in een mooie vaas – voor je eigen stemming, ze tillen je meteen op.
 • Manden van natuurlijke materialen – deze zijn praktisch voor het mooi opbergen van kleine en grote spullen
 • Kaarsen – precies goed voor een gezellige sfeer vol warmte
 • Tapijt – voor een huiselijke sfeer
 • Kussens en dekens – goed voor ontspanning tussendoor

Stappenplan: inrichten klein kantoor

Een kleine kamer kan net zo effectief worden gebruikt als een kamer met een grotere oppervlakte. Het moet vooral een creatieve en rustige plek zijn waar je je kunt terugtrekken, je kunt concentreren en je goed kunt voelen. Hier zijn onze slimme tips over hoe je de kleine studeerkamer optimaal kunt inrichten:

 • Tip 1: hou orde – ook op het bureau! Om geconcentreerd te kunnen werken, moet u ook uw directe werkplek bevrijden van onnodige kleine spullen en dingen opbergen in opbergboxen en lades. Pennen, scharen & Co. kunnen ook mooi in je favoriete mok op het bureau worden geplaatst.
 • Tip 2: verberg de kabel! Want verstrengelde kabels vernielen meteen de bestelling. Met praktische organizers kunnen lelijke kabels heel chique worden ondergebracht.
 • Tip 3: praktische accessoires zoals opbergboxen, bureaubakken en archiefmappen zijn essentieel voor een optimaal kantoorgevoel. Om de werktijden te verfraaien, moeten deze dingen ook als decoratie dienen.
 • Tip 4: creëer een retraite! Je moet immers ook thuis verschillende alternatieven hebben. Naast het bureau en een geschikte zitplaats kan een bank of een comfortabele fauteuil voor de nodige ontspanning zorgen. Pluizige tapijten en indirecte lichtbronnen zorgen voor een gezellige flair.
 • Tip 5: De juiste kleurstelling! Maak gebruik van de thuiswerkplek en laat je gaan als het gaat om de kleurkeuze! Hier kun je individueel een kleurconcept kiezen en bent je volledig vrij in de keuze. Kies voor felle kleuren die de ruimte geluk en een frisse uitstraling geven.
 • Tip 6: creatieve wandvormgeving! Voordat je in de studeerkamer begint met het ontwerpen van de muren, moet je je afvragen: Wat inspireert me of helpt me bij mijn werk? Daarop kun je volledig individueel antwoorden. Misschien motiveren mooie foto’s van de laatste vakantie? Of hou je van de flair van abstracte kunst? Alle creatieve deuren staan open.