Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Close-up Home Office bureau met blauwe wandkleur

Het effect van kleur op onze prestaties en motivatie mag niet worden onderschat. Het verbeteren van kantoor- of werkruimtes met een goed doordacht kleurenschema komt zowel ons eigen welzijn als de kwaliteit van ons werk ten goede. Wie zich thuis of op kantoor met aangename kleuren omringt, is productiever en evenwichtiger. Een harmonieuze ruimtelijke sfeer verhoogt het werkplezier. Of je nu alleen of in een groot team werkt.

Het persoonlijke kleurontwerp van de werkplek krijgt niet alleen meer en meer aandacht in studeerkamers. Maar ook op kantoren of bij grote bedrijven speelt het gebruik van kleur een grote rol. Wij hebben nuttige tips voor het kleurontwerp van je werkplek voor je samengesteld. Wij willen je graag inspireren met onze ideeën over kantoorkleuren. En maak van jouw thuiskantoor of bedrijfskantoor een mooiere plek!

Het vinden van de juiste kantoorkleuren

Heb je een kantoor aan huis of een werkplek in de huiskamer? Prachtig, dan heb je zelf de vrije hand over het kleurgebruik in deze werkruimte! Kantoorhoek op de gang, chic thuiskantoor met secretaire, functionele slaap- of woonwerkplek of aparte studeerkamer? Met de juiste kantoor kleuren kunt je nog meer uit je werkplek halen. Vooral in termen van motivatie en productiviteit! Kamers die bewust in bepaalde tinten zijn ingericht, overtuigen over het algemeen met een passende sfeer.

Investeren in het kleurconcept voor werkplekken is zeer de moeite waard. Enerzijds investeer je in je mankracht, anderzijds in de sfeer van je huis. Een rustige kleursfeer met persoonlijk geaccentueerde vlakken garandeert een harmonieus totaalconcept. Het maakt niet uit in welke kamer. Je kunt ook kleuraccenten toevoegen aan moderne effen ruimtes. Als het kleurconcept niet voor iedereen zo positief aanvoelt, kun je wel met persoonlijke accessoires een harmonieus effect op je werkplek bereiken!

Blauw bureau met donker hout

Tips voor het kleurontwerp: accentueer je kantoor en werkplek met kleuren

Persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk voor de keuze van de kantoor kleuren. Maar ook de lichtomstandigheden in de ruimte kunnen niet worden genegeerd. De afstemming van de gewenste schaduwplekken en de ruimtelijke condities is een niet onbelangrijk aspect bij het inzetten van bepaalde kleuren. Kantoor- of werkplekverlichting heeft invloed op het ruimtelijke effect dat hieruit voortvloeit.

Controleer voordat je het gewenste kleurenschema implementeert of de betreffende kleur(en) geschikt en effectief is (zijn) voor het kantoor. Bijvoorbeeld door middel van verfmonsters of behangmonsters. Zo kun je in alle rust beslissen of je het kleureffect bij daglicht en kunstlicht mooi vindt.

Experimenteer met jouw kantoorkleuren

Het kantoor en de werkruimte zijn net zo goed onderdeel van je huis als elke andere kamer. Door aandacht te besteden aan het kleurgebruik, zal je vast en zeker een verschil merken in sfeer en karakter. Hier is een overzicht van de meest populaire kantoor kleuren en hun effecten:

 1. Koele kleuren

  Koele kleuren geven de ruimte een meer objectieve, functionele look. Ze hebben een kalmerend en verruimend effect.
 2. Warme kleuren

  Warme kleuren zorgen voor een vrolijke, gezellige sfeer. Ze hebben een stimulerend en harmoniserend effect. Ze zijn bijzonder geschikt voor ruimtes waar zitactiviteiten worden uitgevoerd.
 3. Ingetogen & wit

  Ingetogen wit of gemengd met kleuren straalt je werkruimte comfort en rust uit.
 4. Geel

  Geel heeft een warm effect en is een stimulerende kleur.
 5. Oranje

  Oranje heeft een vergelijkbaar stimulerend en opwarmend effect. Het is geschikt voor kantoren van mensen met communicatieve beroepen.
 6. Rood

  Rood heeft een signalerende werking en bevordert bij spaarzaam gebruik de concentratie.
 7. Blauw

  Blauw heeft een ontspannende werking en helpt je om je te concentreren op je doelen.
 8. Groen

  Groen heeft een regenererende en vitaliserende werking.
 9. Wit

  Wit is een neutrale kleur die als helder en zuiver wordt ervaren.

Afhankelijk van de tint roepen kleuren min of meer allemaal verschillende gevoelens op. Geef je kantoor het kleurrijke karakter dat je wilt met een muurverf! En geef je werkplek meer kleur!

Wist je het al? Blauw en geel kunnen goed gecombineerd worden. Deze twee complementaire kleuren vullen elkaar perfect aan in je thuiskantoor!

De juiste kleurencombinatie op kantoor

Stel je voor dat je kantoor maar in één kleur ontworpen zou zijn? Dat zou best saai zijn. In feite heeft de combinatie van verschillende kleuren een goede invloed op onze stemming en productiviteit in werkruimtes. Interieurspecialisten raden aan om op kantoor minimaal drie verschillende wandkleuren te combineren. Eén kleur moet de overheersende kleur zijn. De andere twee kantoorkleuren zouden minder in de kantoorruimte aanwezig moeten zijn en alleen accenten moeten zetten. Als drie kantoorkleuren te veel voor je zijn, kun je ook kiezen voor twee centrale kleuren. Maar zelfs hier zou één kleur de kamer moeten domineren. Dee andere tint moet alleen discreet gebruikt worden.