Woonkamer in natuurlijke kleuren

Na het afronden van je studie of opleiding wil je op eigen benen staan en de wereld intrekken. We keren de kinderkamer thuis de rug toe en we zijn voor de nieuwe avonturen bereid. Aangezien dat er vaak niet genoeg geld voor eigen woning is, worden veel jongeren naar cohousing getrokken. Als je over het algemeen niet graag alleen wil wonen of een nieuwe plek met jouw beste vriend wil huren, dan is cohousing een goede optie. Het hoeft geen puur facilitair gemeenschappelijk leven te zijn. Zodat je een gezellige sfeer met jouw huisgenoten kan creëren, hebben onze interieurspecialisten nuttige tips voor jou bedacht en daarnaast vertellen ze je welke meubels je nooit mag missen.

Indeling en regels bij cohousing

 1. Regel 1

  Vind een gemeenschappelijke stijl! Natuurlijk kan je jouw slaapkamer volgens jouw stemming en smaak inrichten. Maar om het concept te harmoniseren in de hele woning die door alle bewoners gebruikt wordt, moet je het eens worden over een gemeenschappelijk concept. Dit zal een oase van welzijn creëren en daardoor ziet een rommelige omgeving er minder chaotisch uit.
 2. Regel 2

  Houd orde! Dit geldt zowel voor de klassieke schoenenchaos als voor dingen die graag rondvliegen. Voeg ruimtebesparende opties toe die de zaken op lange termijn netjes houden. Een gemeenschappelijke schoenenkast bij de ingang of een metalen plank met dozen voor kleine spullen in de woonkamer zorgen voor echte wonderen.
 3. Regel 3

  Voordat je met het inrichten van jullie gemeenschappelijke woning begint, moet je eerst de stand van zaken bekijken. Welk meubilair bezit je of jouw huisgenoten? En wat moet er gekocht worden? Met kleine trucjes creëer je een egaal totaalbeeld zonder dat je een nieuw meubelstuk hoeft aan te schaffen. Verschillende kasten en ladekasten met bijpassende knoppen kunnen gemakkelijk bij elkaar passen.

5 tips voor het organiseren van een gemeenschappelijke keuken

 1. Als je voorzichtig wil zijn, kan je jouw voedsel in de koelkast van een etiket voorzien. Zo weten de huisgenoten wat er voor iedereen bedoeld is en van welke producten alleen jij mag genieten.
 2. Een klein doosje of een metalen mandje is handig om te voorkomen dat er kruiden door de kasten vliegen. Zo heb je de kruiden direct bij de hand en hoef je niet alle kasten tijdens het koken te doorzoeken.
 3. Zorg voor opslagruimte! Combineer een modulaire koelkast met een open plank waarop je ook de magnetron kwijt kan. Keukenaccessoires zoals soeplepels, pollepels of spatels vinden hun plaats in een stijlvolle bar.
 4. In het algemeen moet alles in een gemeenschappelijke keuken altijd op zijn plaats teruggezet worden, zodat de persoon na jou ook ontspannen kan koken. Je kan orde in de lades creëren door de bergruimte binnenin met een paar smalle ladeverdelers te organiseren. Op deze manier voorkom je een rommellade.
 5. Afval naar beneden brengen is vervelend, maar het maakt toch een deel van het dagelijks leven uit. Verwijderbare vuilnisbakken zijn perfect om het afval in de keuken te bewaren. Vaak worden deze zelfs direct in de keuken gepland en zo geïnstalleerd dat ze achter een kast verdwijnen.

Cohousing: deze meubels mogen zeker niet ontbreken

Cohousing ruimte onder dak met bed
 • Feit 1: Creëer een gezellige oase van rust waarin je kan ontspannen en je goed voelen. Het licht speelt hierbij een centrale rol. Indirect licht en mooie kaarsen creëren een gezellige sfeer.
 • Feit 2: Met planten kan je jouw kamer prachtig inrichten. Snijbloemen zorgen voor levendigheid en frisheid. Heb je te weinig opbergruimte of wil je een kleine ruimte inrichten? Dan kan je ook kamerplanten stijlvol aan het plafond hangen.
 • Feit 3: Het moet pluizig en zacht zijn. Met wollen dekens, decoratieve kussens en vloerkleden in verschillende patronen en materialen kan je jouw kamer nog comfortabeler maken.
 • Feit 4: Geen verlangen naar muurverf? Maar je wil ook niet dat je muren te kaal zijn? Elegante kunstprints of stijlvolle foto’s in zwart-wit zorgen voor een mooi contrast.

Extra tip om kleine kamers praktisch in te richten! Jouw kamer is te klein, maar bed en bureau zijn twee absolute must-haves? Met een hoogslaper maak je jouw kamer op een praktische manier compleet en hoef je niets te missen.

Met onze tips richt je niet alleen jouw cohousing woonst mooi in. De tijd die je erin doorbrengt kan ook ten volle benut worden. Bij Westwing vind je prachtige interieurstukken en decoratieve accessoires die voor een echt thuisgevoel in jullie gezamelijke woningt zorgen.