Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Koppel met hond in bed voor behang met blauw patroon

Het inrichten van jouw eerste eigen woning is een spannende aangelegenheid. Maar als je dan ook nog gaat samenwonen, geeft het je extra adrenaline. Laat je niet afleiden en vind een gemeenschappelijke basis voor jullie woning. Naast meubilair en decoratie zijn er nog een aantal andere zaken waar je zich bewust van moet zijn. Onze interieurspecialisten geven je niet alleen nuttige tips voor het inrichten van jullie gemeenschappelijke woning maar ze hebben ook alle belangrijke aspecten in een checklist verzameld.

Gemakkelijk samenwonen – De veelgestelde vragen

Samenwonen: meubeltips

Als je bij jouw partner intrekt, is het hart van jouw gemeenschappelijke woning het gezellig bed, waar jullie ook op zondag samen kunnen ontbijten. Het maakt geen verschil of het nu om een modern boxspringbed of een klassiek gestoffeerd bed gaat – bij Westwing vind je alles wat jouw hartje begeert. Een comfortabele fluwelen zitbank en een grote massief houten eettafel zijn ook onmisbaar voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Onze interieurspecialisten raden ook mooie stoelen aan die het uiterlijk van jouw eetkamer zullen vervolledigen. De eenvoudige fauteuils worden voor een monochrome scandi stijl aanbevolen. Wil je de kamer elegant en glamoureus inrichten? Kies dan voor fluwelen eetkamerstoelen die net zo comfortabel als een fauteuil is.

Tip: Een mix maakt wonderen! Het hoeft niet altijd alles helemaal nieuw te zijn. Investeer in een paar kwalitatief hoogwaardige stukken die jaren lmeegaan en combineer deze met je geliefde vintage schatten!

Geschikte woonstijlen voor de eerste gemeenschappelijke woning

Voordat je bij je partner introk, zag jouw woning er toen als een echt vrijgezellenplek uit? Zou de stijl van jouw slaapkamer nauwelijks als “girly” beschoud kunnen worden? Waarschijnlijk moet je hiervan nu afscheid nemen – tenzij jouw partner ervoor open staat. Vaak wil je echter een nieuwe woning volledig van de grond af aan inrichten. Daar hoort ook een nieuwe manier van samenwonen bij!

  • Stijl 1: Industrieel chic combineert rustieke elementen die bijzonder populair zijn bij mannen. Daarnaast kunnen vrouwen hier ook hun stoom afblazen. Ruwe materialen zoals hout en metaal kunnen uitstekend gecombineerd worden met mooi textiel van zacht katoen of linnen.
  • Stijl 2: Nonchalant, ontspannen en luchtig – dat is de moderne boho stijl! De franjes, lichte kleuren, natuurlijke materialen en frisgroene planten vormen deze woonstijl. Met een barcart uitgerust met kristallen glazen en een bijpassende karaf zorgen jullie voor een volledig beeld.
  • Stijl 3: Een klassieker onder de inrichtingsstijlen is de herenhuis stijl. Hier kan je absoluut niets verkeerd doen! De lichte houten meubels, natuurlijke tinten en kleurrijke decoraties met delicate bloemmotieven zijn essentieel voor deze moderne stijl.

Heb je nog niet voor een woonstijl gekozen? Laat je dan inspireren door de verschillende stijlen in de online shop op Westwing! Hier vind je stijlvolle meubels en bijpassende decoratie voor elke smaak en elke portemonnee. Zoek en vind jouw nieuwe interieurstukken! Zo kan er niets misgaan als jullie gaan samenwonen.