Koppel met hond in bed voor behang met blauw patroon

Het inrichten van jouw eerste eigen woning is een spannende aangelegenheid. Maar als je dan ook nog gaat samenwonen, geeft het je extra adrenaline. Laat je niet afleiden en vind een gemeenschappelijke basis voor jullie woning. Naast meubilair en decoratie zijn er nog een aantal andere zaken waar je zich bewust van moet zijn. Onze interieurspecialisten geven je niet alleen nuttige tips voor het inrichten van jullie gemeenschappelijke woning maar ze hebben ook alle belangrijke aspecten in een checklist verzameld.

Gemakkelijk samenwonen – De veelgestelde vragen

Een van de belangrijkste punten is de financiële situatie. Hoeveel is maandelijks haalbaar voor de betaling van de huur? Jullie kunnen samen de komende kosten afrekenen en dan beslissen hoeveel huur jullie willen en kunnen betalen.
Als de woning in de buurt van jouw werkplek moet zijn, is het een goed idee om daar ergens in die buurt te gaan kijken. Als je dicht bij jouw familie of dicht bij het centrum wil wonen, kijk dan in de buurt van die gebieden voor leegstaande woningen.
Als je een stad hebt gekozen, dan rijst vooral de vraag welke wijk het uiteindelijk moet zijn. Als je de stad al kent, weet je misschien al precies waar je graag zou willen wonen. Als je nieuw in de stad bent, raden wij je aan om een ontspannen wandeling met jouw partner te maken om de afzonderlijke wijken te verkennen.
Twee, drie of vier kamers – hoe groot jouw nieuwe woning of huis moet zijn, hangt van het aantal mensen die erin gaan samenwonen af. Wat je nodig hebt is ook een bepalende factor. Als je bijvoorbeeld van thuis uit werkt, is een extra kamer een voordeel. Zelfs voor een inloopkast wordt meer ruimte aanbevolen.
Vooral in grote steden is het belangrijk om te weten waar je jouw auto kan achterlaten als deze niet gebruikt wordt. Veel nieuwe gebouwen bieden ondergrondse parkeerplaatsen. Als je afhankelijk van een parkeerplaats ben, kan je vaak individuele garages of open parkeerplaatsen huren. Hier is het de moeite waard om alles gronding te onderzoeken en te praten met de eigenaar of verhuurder.
Een ingerichte keuken, balkon of terras, bad of douche… Helaas is niet alles altijd mogelijk, zeker niet in de meest gewilde wijken. Hier moet je bereid zijn om compromissen te sluiten als jullie absoluut in een bepaalde stad of wijk willen wonen.
Wie gaat er winkelen, wie maakt de badkamer schoon en wie brengt het afval naar beneden? Deze zijn de vragen die snel tot geschillen in een partnerschap kunnen leiden. Opdat jullie beiden in staat kunnen zijn om alles op een ontspannen manier te benaderen, is een budgetplan dat alles precies regelt enorm belangrijk.
Ja, ook hier moet je wat compromissen sluiten. Die kast van je omaheb je echt nodig? Dan moet je jouw partner niet het recht ontzeggen om zijn platencollectie mee te nemen. Dus gezamenlijke beslissingen nemen waarmee beide partijen blij zijn.
Zelfs als jullie samenwonen, is er niets verkeerd in een plek alleen voor jezelf. Jullie hoeven niet in aparte bedden te slapen. Een klein hoekje, waarin je in alle rust kan lezen en werken, maakt wonderen.
Met de feestdecoratie van WestwingNow kan je jullie gezamelijke woning in de schijnwerpers zetten. Nodig vrienden en familie uit voor lekkere hapjes en een drankje!

Samenwonen: meubeltips

Als je bij jouw partner intrekt, is het hart van jouw gemeenschappelijke woning het gezellig bed, waar jullie ook op zondag samen kunnen ontbijten. Het maakt geen verschil of het nu om een modern boxspringbed of een klassiek gestoffeerd bed gaat – bij WestwingNow vind je alles wat jouw hartje begeert. Een comfortabele fluwelen zitbank en een grote massief houten eettafel zijn ook onmisbaar voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Onze interieurspecialisten raden ook mooie stoelen aan die het uiterlijk van jouw eetkamer zullen vervolledigen. De eenvoudige fauteuils worden voor een monochrome scandi stijl aanbevolen. Wil je de kamer elegant en glamoureus inrichten? Kies dan voor fluwelen eetkamerstoelen die net zo comfortabel als een fauteuil is.

Tip: Een mix maakt wonderen! Het hoeft niet altijd alles helemaal nieuw te zijn. Investeer in een paar kwalitatief hoogwaardige stukken die jaren lmeegaan en combineer deze met je geliefde vintage schatten!

Geschikte woonstijlen voor de eerste gemeenschappelijke woning

Voordat je bij je partner introk, zag jouw woning er toen als een echt vrijgezellenplek uit? Zou de stijl van jouw slaapkamer nauwelijks als “girly” beschoud kunnen worden? Waarschijnlijk moet je hiervan nu afscheid nemen – tenzij jouw partner ervoor open staat. Vaak wil je echter een nieuwe woning volledig van de grond af aan inrichten. Daar hoort ook een nieuwe manier van samenwonen bij!

  • Stijl 1: Industrieel chic combineert rustieke elementen die bijzonder populair zijn bij mannen. Daarnaast kunnen vrouwen hier ook hun stoom afblazen. Ruwe materialen zoals hout en metaal kunnen uitstekend gecombineerd worden met mooi textiel van zacht katoen of linnen.
  • Stijl 2: Nonchalant, ontspannen en luchtig – dat is de moderne boho stijl! De franjes, lichte kleuren, natuurlijke materialen en frisgroene planten vormen deze woonstijl. Met een barcart uitgerust met kristallen glazen en een bijpassende karaf zorgen jullie voor een volledig beeld.
  • Stijl 3: Een klassieker onder de inrichtingsstijlen is de herenhuis stijl. Hier kan je absoluut niets verkeerd doen! De lichte houten meubels, natuurlijke tinten en kleurrijke decoraties met delicate bloemmotieven zijn essentieel voor deze moderne stijl.

Heb je nog niet voor een woonstijl gekozen? Laat je dan inspireren door de verschillende stijlen in de online shop op WestwingNow! Hier vind je stijlvolle meubels en bijpassende decoratie voor elke smaak en elke portemonnee. Zoek en vind jouw nieuwe interieurstukken! Zo kan er niets misgaan als jullie gaan samenwonen.