Zolder met woonkamer, bank in zwart en zwart gemarmerde salontafel en lamp

Zolderwoningen hebben zonder twijfel een zeer bijzonder effect, dat voor een buitengewone woonsfeer bij interieurliefhebbers zorgt. Ondanks de vele obstakels, zoals te weinig ruimte, lage plafonds en schuine daken, zijn mansardes populairder dan ooit. Onze interieurspecialisten vertellen je hoe je jouw woning met schuine plafonds optimaal kan inrichten en hoe je je onder het dak volledig thuis kan voelen!

Tips en trucs – Een zolder eenvoudig inrichten

  • Keuken: De klassieke bovenkasten zullen nauwelijks plaats vinden in een keuken met schuine plafonds. Maar dat betekent toch niet dat je helemaal geen keukenkast kan inbouwen. Als je gebruik maakt van alle hoeken van jouw schuine plafond, kan je jouw droom van keukenkasten vervullen door middel van de speciale producten op maat te installeren. Vanwege het feit dat er niet altijd veel ruimte in een zolderwoning is voor verschillende keukenapparatuur, kan het open dakraam zelfs de afzuigkap vervangen. Als de schuine wand in jouw keuken erg laag is, hoef je niet zonder een gezellige eethoek te zitten. Plaats jouw eettafel gewoon in het midden van de kamer. Een kookeiland met barstoelen kan hier ook eenvoudig geïntegreerd worden.
  • Slaapkamer: De slaapkamer is waarschijnlijk de kamer die het beste onder het dak ontworpen kan worden. De schuine plafonds zorgen voor een extra portie gezelligheid! Plaats jouw bed direct onder het schuine plafond en zet het op elegante wijze in scène met een mooie sprei. De heldere kleuren zorgen voor een aangenaam gevoel van ruimte zonder beklemmend te zijn. Met indirecte verlichting kan je van jouw rustplek het hoogtepunt van jouw zolder maken.
  • Badkamer: Op een mooie en functionele badkamer te creëren, moet je alleen investeren in badkamermeubilair dat echt in de ruimte past. Natuurlijk speelt ook het uiterlijk een rol, maar bovenal moeten de afzonderlijke meubels praktisch zijn en opbergruimte bieden. Een hoekwastafel met bijpassende badmeubels is absoluut plaatsbesparend en geeft jouw badkamer een karakteristieke uitstraling. Je moet ook op multifunctionele meubels vertrouwen. Voor bijvoorbeeld opbergruimte voor borstels, haardrogers enz., maar ook als een aangename plek om in een mum van tijd te zitten. Hetzelfde geldt voor een spiegelkast die voor licht en veel opbergruimte zorgt.
  • Woonkamer: Opbergruimte is noodzakelijk bij een zolderwoning. De muren laten de installatie van een grote kast niet toe, waardoor je de schuine plafonds in de woonkamer op een andere manier moet benutten. Met een kast die individueel afgestemd is op jouw schuine daken, laat je geen bergruimte onbenut. Daarnaast kan je er allerlei dingen zonder problemen opbergen. Om je woonkamer groter te laten lijken, raden onze interieurspecialisten je aan om de schuine plafonds in een lichte kleur te verven.

Een zolderwoning ingericht door Westwing-oprichter Stefan Smalla

Onder het dak: Hoe kan je een ruimte met schuine plafonds inrichten

  • Nu wordt het gezellig! De hellende plafonds hebben hun eigen charme en zo kunnen de wanden in een zolderwoning voor bijzondere inrichtingsideeën gebruikt worden. Als je graag van lezen geniet, raden wij je aan om een leeshoek te ontwerpen. Een rustige hoek, een comfortabele fauteuil en het juiste licht vormen de basis voor jouw nieuwe leeshoek. Let er bij de verlichting op dat het licht jouw ogen niet te veel belast!
  • Als je geluk hebt en je open balken in je schuine plafonds kan zien, kan je ze versieren met lichtslingers en stoffen panelen in de romantische shabby chic stijl. Een fluwelen boxspring bed of een vintage zitbank met bijpassende decoratieve kussens in ruitdesign maken het geheel compleet.
  • Een schuin geplaatste garderobe is iets ingewikkelder in aankoop en constructie, maar nog steeds niet onmogelijk. Je kan jouw schuine plafonds ook ombouwen tot een open doe-het-zelf kast. Met een helpende hand en wat handleiding kan je zelf eenvoudig erin de kledingrails bevestigen. Dus als je altijd al gedroomd hebt van een kledingkast – hier is het dan!

Extra tip: Bij schuine daken zijn inbouwkasten echtde moeite waard, omdat ze exact op de afmetingen afgestemd zijn en de ruimte dus perfect benutten.

Een zolder inrichten: passende meubels

Als je op zoek bent naar meubilair voor jouw zolderwoning, moet je een paar dingen in overweging nemen. Alleen met de juiste inrichting komt jouw zolderwoning tot zijn recht. Vanwege het feit dat mansardes meestal plafonds hebben die enkele meters hoog zijn, moet je bij de keuze van het juiste meubilair niet op volumineuze voorwerpen vertrouwen. Stel je jouw zoldert met uitgebreide meubels voor – de gedachte alleen is al zeer overweldigend.

In plaats daarvan moet het meubilair voor schuine wanden laag, vlak en filigraan zijn. Als je de juiste interieuroplossingen kiest, zal jouw zolder er in een mum van tijd luchtiger en ruimer uitzien. Een goed idee is altijd meubilair dat voldoende opbergruimte voor kleine voorwerpen biedt. Zeer populair zijn de lage dressoirs en ladekasten, die perfect onder de schuine plafonds geplaatst kunnen worden. Weelderige vloerkleden en veel woningtextiel zoals kussens en dekens zorgen voor een gezellige sfeer.

Onze favoriete producten voor het inrichten van jouw zolder

Vind in onze exclusieve selectie op WestwingNow jouw nieuwe favoriete stukken voor het inrichten van een zolder en laat jouw rijk schitteren in een compleet nieuwe pracht en praal. Blader door de verschillende themawerelden van onze online shop en kies stijlvolle meubels en hoogwaardige woonaccessoires! Meld je aan op Westwing en ontvang exclusieve deals van top interieurmerken!