Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Close-up design wandplank en dressoir in zwart, wit en hout

Een stijlvolle design woonkamer inspireert en fascineert op het eerste gezicht met haar verfijnde interieur. Hier komen je gasten samen om te eten, drinken en praten. De juiste balans tussen gezelligheid en hedendaagse elegantie is bepalend voor een geslaagde avond (en dag). Wij laten je zien hoe je een indrukwekkend design voor je woonkamer kunt maken met designklassiekers, originele accessoires en kleuraccenten.

Je design woonkamer inrichten: Hoe het werkt

  1. Stap

    Denk goed na over waar je de highlights in je design woonkamer wilt plaatsen. Moet het een opvallende plafondlamp zijn of moeten alle ogen naar de bank worden getrokken?

  2. Stap

    Laat je voor de basisinrichting inspireren door de grote keuze, die te vinden is op WestwingNow. Vervolgens stel je een digitaal moodboard samen of print je alle items uit en plakt ze op een groot stuk papier. Zo zorg je ervoor dat de combinatie in de design woonkamer past en er niet overbelast uitziet.

  3. Stap

    Herhaal dezelfde procedure voor de decoratie en plaats dan beide moodboards naast elkaar om een totaalbeeld te krijgen van de mogelijke design woonkamer.

Kunstzinnige decoratie voor een persoonlijke sfeer in je design woonkamer

Concentreer je decoratie in de woonkamer op een paar, elegante elementen die highlights kunnen zetten. Het is zonde als de design woonkamer overvol wordt waardoor de afzonderlijke decoratieve objecten geen indruk meer maken. Geef grote, elegante vazen, schalen en vooral kunstobjecten zoals sculpturen voldoende ruimte om effect te hebben. Dit geeft hen een totaal andere waarde en positie in de woonkamer. Kunst aan de muren is ook een must in een design woonkamer, want volledig witte muren zijn wel heel saai. Het hoeven ook geen originelen te zijn, een kunstprent in een elegante lijst geeft de ruimte al een charismatische en persoonlijke sfeer.

Design verlichting voor een stimulerende sfeer

De juiste lampen moeten de design woonkamer aangenaam verlichten en ook glans geven met hun bijzondere design als ze uit staan. Ontdek bij Westwing een grote selectie van stijlvolle vloer- en plafondverlichting, die op zich al echte kunstobjecten zijn. Zo zorgen bijvoorbeeld twee elegante hanglampen op verschillende hoogtes voor een geraffineerde designlook boven de eettafel of in het midden van de zithoek. Ongebruikelijke decoratieve verlichting op de bijzettafel werkt als mooie blikvanger.

Een (plafond)lamp is in principe voldoende om de ruimte te verlichten, maar meerdere lichtbronnen zorgen meestal voor een aangenamere sfeer. Ga naast je (dimbare!) plafondlamp voor een indirecte lichtbron zoals een wandlamp en een klein lampje naast de bank om te lezen.

Design stukken en puristische meubels voor een harmonieuze look

Goed geselecteerde meubels vormen de basis van je moderne design woonkamer. Zorg ervoor dat de afzonderlijke meubels een harmonieus totaalbeeld vormen. Dit betekent echter niet dat alle stukken dezelfde stijl moeten hebben. Een extravagant design stuk of een klassieker van jouw favoriete ontwerper maakt de look met verder eenvoudige, elegante meubels interessant en origineel. Schik een stijlvolle zithoek met een grote bank met uitzicht op twee fauteuils. Zo kunnen je gasten een gezellig gesprek voeren en ontspannen te midden van het fijne gezelschap.

Een ronde salontafel in het midden biedt ruimte voor drankjes en inspirerende salontafelboeken. De opbergruimte wordt geboden door een strak dressoir met deuren waarachter alles wat niet zichtbaar moet worden, verdwijnt. Een open wandrek is ook een must in elke design woonkamer. Hier kun je mooie items presenteren; denk aan boeken en decoratieve objecten.

Kostbare materialen met verfijnde kleuraccenten in je design woonkamer

Elegante materialen met een zorgvuldige afwerking zijn essentieel in de design woonkamer. Een bank van glanzend katoenfluweel in diep donkergroen of blauw is een elegante blikvanger, die er tegelijkertijd modern uitziet door zijn eenvoudige vormgeving. Gouden, zilveren of koperkleurige accenten op de poten of handgrepen van meubels en accessoires zorgen voor discrete glamour in de ruimte. Kostbare details van natuursteen zoals marmer of exotisch massief hout zijn een fantastische manier om de hele woonkamer te upgraden met een vleugje bijzondere stijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salontafel met een natuurlijk groen marmeren blad of een dressoir van elegant mangohout? Voor een harmonieus totaalbeeld kies je voor een grote kleurenfamilie – zoals grijs – voor het gehele kleurenschema. Dit wordt dan gecombineerd met een secundaire kleurenfamilie zoals blauw. Bovendien zet een warm mosterdgeel als contrastkleur op een slimme manier moderne accenten.