Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Verschillende grijze poefs van fluweel met franjes

Herken je dit? Jouw woning of kamer is niet erg groot. Toch wil je voor veel gasten voldoende zitplaatsen creëren. Ook als je maar één tweezitter in de kamer kunt plaatsen. Met een poef, hocker of ottoman heb je een variabele hulp, die weinig ruimte in neemt, multifunctioneel inzetbaar is én als extra zitplek kan worden gebruikt. In deze ‘how-to’ laten we je zien hoe je meer zitplaatsen in je woonkamer kunt creëren met een poef. Zitplaatsen die er stijlvol uitzien en tegelijkertijd harmonieus in je interieur passen!

Drie tips voor de poef in de woonkamer

Je wilt niet op een reserve stoel of een krukje uit de opslagruimte moeten wachten wanneer er bezoek voor de deur staat. In plaats van ons te richten op pure functionaliteit, combineren we bij Westwing graag mooi design met functionaliteit en decoratie. Deze drie tips helpen je bij het bedenken van praktische opties met poefs, wanneer je deze nodig hebt. De comfortabele hocker kan op elk moment mooi in de ruimte worden geïntegreerd.

  • Opbergkisten onder een sidetable
    Is er een dressoir of een mooie sidetable in de ruimte? Plaats dan je poefs hieronder! Dit is een perfecte opbergplaats voor je hocker of ottoman. Het is vooral mooi als de verschillende poefs allemaal dezelfde stijl hebben. Zo ziet de praktische zitter er ook decoratief gezien stijlvol uit en zullen ze – ook als ze niet gebruikt worden – indruk maken. Ze passen mooi bij het interieur.
  • Ottoman ombouwen tot bijzettafel
    Onze favoriete optie voor een zitplek met praktische functie is de poef of de ottoman. Deze kunnen ook gebruikt worden als bijzettafel. Prentenboeken of een dienblad met kaarsen kunnen decoratief op de ongebruikelijke tafel worden geplaatst. En zodra er bezoekers komen en je extra zitplaatsen nodig hebt, kun je de bijzettafel vrijmaken. Zo heb je een comfortabele zitplaats voor je onverwachte gasten.
  • Poefs decoratief opstapelen
    Als je de hocker of poef niet in een tafel wilt veranderen, kun je de vloerkussens of poefs ook op elkaar stapelen. En bijvoorbeeld naast de bank bewaren. Deze manier van opslaan, bespaart je waardevol vloeroppervlak. Dit stoort je in het dagelijks leven niet en kan wel snel extra zitplaatsen voor je gasten creëren indien nodig.

Onze mooiste poefs

Wanneer je bezoek voor de deur staat, kun je vanuit de opbergplaats de poef, hocker of ottoman tevoorschijn toveren. Zo kun je direct een gezellige, gastvrije sfeer creëren voor alle aanwezigen. De verborgen poefjes integreren stijlvol in je inrichting, zijn zeer multifunctioneel en zien er niet uit als krukjes die een vast doel dienen. Bij Westwing hebben we een grote selectie aan mooie poefs, hockers en ottomans voor jou beschikbaar. Deze kunnen worden opgeborgen om ruimte te besparen of als bijzettafel worden gebruikt. Hier vind je onze favorieten: