Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Woonkamer met bijzondere decoratieve objecten aan de wand

Naast meubilair en decoratie mag je zeker ook de wand niet vergeten. Wanddecoratie in de woonkamer zorgt voor een comfortabele sfeer en maakt van de woonkamer een gezellige plek. Welke variaties zijn mogelijk? Er bestaat behang, muurverf, foto’s of je kan zelf een collage van foto’s en wandprints maken. De wanden in de woonkamer kunnen zo op verschillende manieren worden verfraaid, zodat voor elke inrichtingsstijl een optie te vinden is. Onze interieurspecialisten geven je tips voor het ideale wandontwerp voor jouw woonkamer.

Behang wanddecoratie voor in de woonkamer

Tegenwoordig is behang meer dan alleen maar bloemetjespatronen. Ga je voor papier of is vliesbehang meer jouw ding? Met verschillende soorten behang kan je jouw woonkamer omtoveren tot een compleet nieuwe ruimte. Als je kiest voor een expressief patroon, wordt je wand een coole blikvanger.

Een goede eerste stap, is het behangen van slechts één wand. Zeker wanneer je kiest voor een opvallende print.

Ga voor klassiek papierbehang dat je met behangerslijm en een helpende hand snel aan de muur kan bevestigen. Het is nog makkelijker als je voor een mooi vliesbehang kiest. Hier heb je namelijk niet eens een behangtafel bij nodig.

Door te kiezen voor een combinatie van monochrome wanden met een behangen plafond kan je een bijzonder hoogtepunt creëren.

Wanddecoratie woonkamer – foto’s en schilderijen

Ben je op zoek naar ideeën voor wanddecoratie in je woonkamer? Hebben het behang, de muurverf en fotocollages je nog niet overtuigd maar wil je toch graag je muren verrijken met indrukwekkende foto’s en schilderijen? Zoals met alle ideeën voor de wanden, ben je volledig vrij om te doen en laten wat jij wilt. Zorg er alleen voor dat de stijl van de foto overeenkomt met de rest van de interieurstijl. Dit zorgt voor eenheid. Abstracte schilderijen passen bijvoorbeeld uitstekend bij een modern interieur.

Zo maak je een fotocollage:

Zijn muurverf of behang niet jouw ding? Ga voor een doe-het-zelf fotocollage op je woonkamerwand. Deze brengt persoonlijkheid en, afhankelijk van de kleur- en motiefkeuze, kleurrijke accenten in de ruimte. Meng uniforme, rechte of juist verschillende vormen en stijlen voor een persoonlijke stijl van je fotocollage. Een kleurrijke potpourri van kleuren en materialen zorgt ook voor een moderne look. Natuurlijk kun je jouw fotocollage ook een uniforme uitstraling geven door soortgelijke afbeeldingen en foto’s te selecteren. Zo zijn zwart-wit foto’s een mooi thema. Dit zorgt voor een rustige uitstraling. Zoek een geschikte plaats voor je fotocollage. Bijvoorbeeld een vrije woonkamerwand boven de bank.

Eenvoudige monochrome schilderijen daarentegen maken een puristische stijl perfect compleet. Romantische landschappen worden vaak geassocieerd met een speelse landelijke stijl. Als je een creatieve hand hebt, kan je natuurlijk ook zelf met de kwast zwaaien of er met je fototoestel op uit gaan om eigen werk te maken.

Interieurfans die liever op een comfortabele manier door de online winkels bladeren, zullen op WestwingNow zeker vinden waar ze naar op zoek zijn. Moderne zwart-witte foto’s, ontspannen stillevens of romantische motieven. Laat je inspireren door onze exclusieve selectie foto’s en schilderijen!

Welke wandkleur past bij welke stijl?

Of het nu gaat om behangpapier of een expressieve wandkleur – in de woonkamer kunnen de wanden van veelkleurig tot monochroom worden vormgegeven. Jij bepaalt zelf hoe kleurrijk je het wilt hebben. Bovendien hangt deze keuze af van de heersende interieurstijl. Met blauw, grijs, beige en nudes bijvoorbeeld, kun je de Scandinavische frisheid in jouw interieur onderstrepen. In plaats van felle kleuren geeft de Scandi-look de voorkeur aan gedempte tinten.

De klassieke stijl flirt met pastelkleuren in de woonkamer. Hetzelfde geldt voor de landelijk chique look die perfect werkt met lichte kleuren en effen witte muren. Een donkere wandkleur in antraciet of zelfs zwart in een mix met gouden versiering doet de trends van de jaren ’20 herleven. Zo kun je gemakkelijk de elegante glamour look in huis halen.

DIY: Geometische muur

DIY: Wolken muur

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Dressoir met spiegels en prints op de wand erboven

Een spiegel aan de wand van je woonkamer? Waarom niet! Spiegels moeten overeenkomen met de stijl van jouw interieur. Dit is vooral belangrijk qua vorm, decoratie en keuze van de lijst. Een bijkomend voordeel: je vergroot je ruimte visueel uit!

Een spiegel in de woonkamer? Let op:

  • Feit 1: Een spiegel is bijzonder geschikt voor kleine woonkamers, omdat deze de ruimte groter doet lijken. Uiteraard kunnen er in elke woonkamer op stijlvolle wijze spiegels geplaatst worden.
  • Feit 2: Momenteel zijn decoratieve en zonnespiegels, of sunmirrors, in goud met metalen details erg populair. We zien ze ook veel van gevlochten materialen met een natuurlijke look. Boven het dressoir in de woonkamer vind je een mooie plek op de muur voor zo’n spiegel.
  • Feit 3: Als je vrije muren in de woonkamer hebt, is een weelderige staande spiegel of wandspiegel een elegante optie als wanddecoratie