Wandrek in wit met schuine kanten

Het voordeel van planken en wandrekken in de woonkamer is duidelijk: ze bieden een enorme hoeveelheid opbergruimte! Dit praktische interieurstuk is een echte allrounder. Ze slaan een goed figuur in elke stijl. Onze interieurexperts zullen je vertellen waarom wandplanken in de woonkamer absoluut goud waard zijn. Met handige tips en geweldige decoratie ideeën, kun je ook een visueel hoogtepunt op de muur van je woonkamer creëren! Uiteraard kun je de bijpassende meubels ook hier in onze online shop van WestwingNow vinden. Zoek en vind jouw nieuwe wandrek voor de woonkamer!

Gesloten of open wandrek voor de woonkamer?

Wandrekken in de woonkamer hebben het duidelijke voordeel dat ze elke centimeter van de ruimte in de hoogte benutten en nauwelijks ruimte in beslag nemen. Gesloten of open rekken zijn bijzonder geschikt voor het plaatsen van boeken, maar ook persoonlijke voorwerpen of decoratieve objecten kunnen hier een mooi plekje vinden. Als je servies of een kleine hobbycollectie in de schijnwerpers wilt zetten, zijn gesloten planken aan te bevelen. Deze beschermen de objecten tegen stof en vuil. Als je ze op open wandplanken of zou presenteren, zou je bijvoorbeeld elke week stof moeten verwijderen. Erg vervelend! Open rekken daarentegen zijn geschikt voor boeken, kratten en mappen die je vaak bij de hand moet hebben. Met een vochtige doek wordt de plank snel schoongeveegd.

Top 5 toepassingen voor het boekenrek in de woonkamer

  • Boeken: : De klassieke invulling voor een boekenrek in de woonkamer is het gebruik als boekenkast. Bijna geen enkel ander meubelstuk biedt zoveel opbergruimte en laat je favoriete boeken optisch indruk maken. Een boekenrek in de woonkamer is de ideale plek om kleine en grote boeken in de juiste stijl op te bergen. Daarnaast kunnen sommige mooie of bijzondere items ook perfect geënsceneerd worden door ze als blikvangers tussen de boeken te zetten.
  • Kantoorbenodigdheden: Een bureaukast kan ook in de woonkamer wonderen verrichten. Dit geldt vooral als je weinig ruimte beschikbaar hebt en je de woon- en werkruimte in één ruimte moet integreren. Waar bewaar je de onaangename kantoorbenodigdheden? Archiefbestanden, technische literatuur & naslagwerken moeten ook zorgvuldig worden opgeslagen. Een boekenrek in de woonkamer kan eenvoudig worden geüpgrade met stijlvolle kartonnen dozen en archiefmappen.
  • Kamerverdeler:Hoewel kleine appartementen goed scoren met veel gezelligheid, vereist de juiste indeling van de kamers een beetje vaardigheid. De praktische en toch moderne oplossing: een boekenkast als ruimteverdeler. Zo kun je bijvoorbeeld je eethoek scheiden van de rest van de woonkamer.
  • Decoratie: Een boekenkast in de woonkamer kan niet alleen praktisch nut hebben, maar kan ook overtuigen met een decoratief aspect. Speciale planken alleen voor foto’s zetten je mooiste foto’s, schilderijen en afbeeldingen in een stijlvol licht. Plaats verschillende foto’s in verschillende formaten naast elkaar op de plank om een stijlvolle mix te creëren.
  • Barbenodigdheden: Decoratieve karaffen en indrukwekkende flessen zien er natuurlijk mooi uit op een barcart, maar ook op wandplanken of in een boekenrek in de woonkamer. Ontwerp jouw DIY-Bar op een stel

Decoratieve ideeën voor een wandrek in de woonkamer

Een stel planken of een wandrek in de woonkamer is niet alleen geschikt als praktische opbergruimte, maar doet het ook fantastisch als indirecte verlichting. Om een gezellige sfeer in je woonkamer te creëren, kunnen LED lichtlijsten uitstekend worden gebruikt in een wandrek. Ze besparen niet alleen elektriciteit, ze zijn ook zeer duurzaam en kunnen bijna overal worden geïnstalleerd. Het indirecte licht van een klassieke lichtslinger, die je om de schappen wikkelt, is ook een geweldige blikvanger. Dit idee is bijzonder geschikt om de decoratie in het schap op een voetstuk te zetten.

Tip: Op dit moment is ook de “Backward Bookshelve”-trend erg populair. Hier zijn de boeken gepositioneerd met de rug naar de muur en de papieren pagina’s naar voren gericht. Zeer stijlvol en zeer aan te bevelen voor minimalistische fans! Nadeel is, dat je niet snel kunt zien welk boek je te pakken hebt.

Goed gesorteerd: zo blijft het wandrek in de woonkamer netjes!

  • Feit 1: Bewaar kleine voorwerpen zoals oplaadkabels, enveloppen of kaarsen in kratten en manden op de plank van je boekenrek in de woonkamer. Beide opslagmogelijkheden zorgen voor een nette structuur.
  • Feit 2: Boeken die je op kleur sorteert, brengen visueel meer rust op de volle plank. Bovendien zorgen monochrome oppervlakken ervoor dat het schap er opener en netter uitziet.
  • Feit 3: Dankzij een systeem op het schap vind je elk boek snel weer terug. Zo kun je onderwerpen creëren en de boeken alfabetisch sorteren op auteur.
  • Feit 4: Elk object heeft zijn eigen vaste plaats – zelfs op de plank! Als je klaar bent met iets, laat het dan niet gewoon ergens liggen. Sorteer het terug naar zijn oorspronkelijke plaats.
  • Feit 5: Vergeet niet om regelmatig stof af te vegen! Ja, zelfs een boekenrek in de woonkamer moet regelmatig worden schoongemaakt. Haal alles één keer per week naar beneden en veeg het grondig af met een microvezeldoekje.

Tip: Voordat je de planken van de boekenkast te vol maakt, kunt je ze beter uitbreiden met passende modellen, bijvoorbeeld uit dezelfde serie. Zo’n grote kast ziet er bovendien erg indrukwekkend uit in de woonkamer!