Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
koloniaal interieur Mosterdkleurige zitbank in de woonkamer met decoratie in een jaren 70 interieur

De zitbank is het absolute hart van de woonkamer. Geen wonder! Hier kun je je na een stressvolle dag op het werk ontspannen of in het weekend luieren en kletsen met vrienden of familie. Ja, zo’n bankstel in de woonkamer is een mooie plek in uw eigen huis. De bank vormt meestal zo’n beetje het hart van de zithoek. Met dit meubels wordt het interieur ondergedompeld in een harmonieuze stijl, waarbij de bank centraal staat. Om de juiste zitbank voor je woonkamer te vinden, vertellen onze interieurspecialisten waar je op moet letten bij de aankoop van een bank. We geven je ook tips voor de juiste plaatsing en onze checklist helpt je snel je nieuwe bank te vinden!

Welke zitbank voor welke woonkamer?

Niet elke zitbank past in elke woonkamer – helaas! Als de ruimte zeer beperkt is, is het onpraktisch en onverstandig als je een groot bankstel gaat plaatsen. Als relax-eiland voor het dagelijks leven moet je de bank niet alleen kiezen op basis van zijn uiterlijk en comfort, maar ook op basis van de beschikbare ruimte. Om de juiste zitbank voor je woonkamer te kiezen, moet je jezelf eerst een vraag stellen: waar moet de bank eigenlijk komen te staan? Als je die vraag zelf hebt beantwoord, dan kan het zoeken naar de juiste zitbank voor de woonkamer beginnen!

Hoekbanken voor kleine woonkamers

Kleine woonkamer is gelijk aan kleine bank? Niet noodzakelijkerwijs. Vaak lijkt de kamer door een kleine bank meer op een poppenhuis. Kies in plaats daarvan voor een royaal model of een hoekbank. Zorg ervoor dat de bank voeten heeft en zodoende van de grond af komt, zodat hij lichter lijkt. Om de loopruimte in de kleine woonkamer niet te blokkeren door de hoekbank, kun je investeren in kleine bijzettafels die in elkaar geschoven kunnen worden. Heb je genoeg ruimte en wil je naast de hoekbank nog een andere zitplaats, dan is een poef of een fauteuil ideaal. Maar: Kies niet de fauteuil die bij de bank past (uit dezelfde lijn). Dit ziet er snel saai uit. Koop liever een fauteuil die optisch harmonieert met de hoekbank, maar die ook op zichzelf zeer stijlvol is.

Tip: Combineer zitbank en poef! Als de woonkamer niet te groot is, ziet een bank zonder armleuningen er sierlijker en opener uit en kan deze stijlvol worden gecombineerd met een ronde poef.

Bankstellen voor grote woonkamers

Ben je een van die gelukkige mensen die een grote woonkamer heeft? Je kunt veel doen met een zitbank in de woonkamer! Haal het meeste uit de ruimte met een grote bank. Hier past een modern bankstel, bestaande uit verschillende onderdelen of een elegante lederen salonbank zeer stijlvol. Je kunt de hoekbank visueel afbakenen door er een vloerkleed onder te leggen – dit zorgt voor gezelligheid en geeft de ruimte een huiselijke flair!

Checklist: zo vind je een geschikte zitbank voor in de woonkamer?

  1. Definieer het budget! Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe zitbank voor de woonkamer, moet je zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan het nieuwe meubelstuk. Vind de perfecte zitbank voor je woonkamer voor jouw budget.
  2. Meet de woonkamer op! Om te weten hoe groot de bank kan zijn, is het belangrijk om de kamer of ruimte die beschikbaar is voor de nieuwe bank in de woonkamer van tevoren op te meten.
  3. Bepaal de vorm van gebruik! Dient de bank alleen om te zitten of ook als slaapplaats voor overnachtende gasten? Deze vraag is cruciaal om in de volgende stap de juiste bankvorm te kiezen.
  4. Kies de vorm van de bank! Hoekbank, ronde bank, bank zonder armleuning, slaapbank… In onze winkel Westwing vind je banken voor elke woonstijl. Ontdek nu jouw favoriet!

Ontdek onze selectie zitbanken voor de woonkamer van de interieurspecialisten:

Plaats de zitbank op de juiste manier in de woonkamer

  • Naast een muur geplaatst is de klassieker. Vrijstaande is trendy! Of het nu als ruimteverdeler of als centraal punt in de woonkamer is, test de trend uit!
  • Overweeg hoe je wilt zitten in de ruimte. Neem een plattegrond van de kamer en teken de verschillende mogelijkheden in.
  • Zelfs diagonaal voor een hoek kan een bank in een passend formaat een mooie plek in de woonkamer vinden. Bij deze variant moet je er alleen voor zorgen dat je voldoende ruimte tussen de bank en de hoek vrij laat.

Deel je nieuwe zitbank in de woonkamer met ons op Instagram en met een beetje geluk ontdek je snel je foto op onze feed!