Meld je aan en ontvang een €50 voucher!
Casual woonkamer met lichtgrijze wanden, beige bank landscape zwart marmer, zwarte fauteuil en discrete zwarte plafondlamp.

Modern, lineair en discreet – is dit de stijl die je voor jouw huis wenst? Dat snappen wij! Casual living is een populaire trend waarin moderne salontafels, tijdloze banken en fauteuils en strakke huiskamerverlichting de hoofdrol spelen. Moderne meubels zijn een verrijking voor elke woonkamer. Puristische accessoires in discrete kleuren zoals grijs, zwart en wit zorgen voor een onopvallende moderne stijl in je interieur, waarmee je absoluut jouw stijlgevoel bewijst!

Onze interieurspecialisten hebben de juiste tips voor de inrichting van de woonkamer in Casual Living stijl verzameld en delen kennis die je direct thuis kunt toepassen. Laat je inspireren en creëer een prachtig look en sfeer in de woonkamer waarin je je helemaal thuis voelt!

Casual Living? Kies deze kleuren

Een casual look voor de woonkamer, een ongedwongen stijl met onopvallende kleuren die warmte en karakter geven aan de sfeer. Gedempte tinten die een magische sfeer creëren zijn net zo populair als de klassiekers wit, grijs, zwart en beige. Belangrijk is dat je hierbij ook de decoratie in je woonkamer modern houdt en deze aan de betreffende hoofdrolspeler – de dominante kleur – aanpast.

Kleurrijk en opzichtig is hier niet op zijn plaats! Het Casual Living concept speelt met klassieke, natuurlijke nuances en vormt een harmonieuze look. Monochrome kleuren zijn ook zeer populair in combinatie met metalen woonaccessoires. Monochrome kleuren zijn de gradaties van een enkele kleur. Door ze in je woonkamer te herhalen, creëer je een harmonieus totaalbeeld.

Sofaecke mit modernem Metall Couchtisch und Metall-Lampe

Casual Friday, Casual Living! In de toekomst zullen we de casual stijl niet meer alleen associëren met een relaxte look op werk op een bepaalde dag in de week. Ook thuis passen we de casual look toe. Maak het jezelf gemakkelijk! Met zachte kleuren en materialen die je tot rust laten komen kun jij ook je interieur verrijken met de Casual Living look.

Do’s and don’ts voor Casual Living

  • De moderne woonkamer overtuigt door een consequente kleurstelling, gebruik dus kleuren die je telkens weer in de ruimte toepast. Ontdek wat de dominante kleuren zijn, voordat je meubels en decoratieve objecten koopt. Woonkamermeubels in casual stijl moeten worden afgestemd op de betreffende kleur of in elk geval binnen een kleurenfamilie blijven.
  • Een andere factor die essentieel is bij Casual Living, is het perfecte licht. Zorg ervoor dat je woonkamer is uitgerust met voldoende lichtbronnen. Woonkamerlampen met zacht licht maken moderne woonkamers warm en gezellig.
  • Daarnaast moet je een huis in Casual Living stijl inrichten met functionaliteit en tijdloos design dat je vervolgens combineert met gezellige decoratie. Pastelkleuren zijn hier een no-go. Deze zachte en zoete tinten passen niet in een casual living.
Moderner Casual Wohnen Essbereich mit gedecktem Tisch und vier Stühlen

Makkelijk stylen met onze must-haves

Goed nieuws voor alle interieurfans: als je je woonkamer in Casual Living stijl wilt inrichten, hoef je deze ruimte niet helemaal opnieuw in te richten. Vaak is het voldoende om je te concentreren op een nieuwe, gedempte wandkleur en bijpassende woonaccessoires. Fotolijsten, huiskamerverlichting en moderne vazen van gerookt glas z| ijn stijlvolle must-haves die je kamer de juiste flair geven.

De bank en ladekast maken indruk met hun moderne look. Een goede investering is een woonkamerlamp in een puristische stijl. Zo zorg je niet alleen voor een comfortabele sfeer, maar geef je ook een extra portie stijl aan je casual living! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je interieur van een casual moderne touch te voorzien.