Tafel zilver kleur met industriële lampen, hippe plantenbakken en hout tafelblad.

Het ziet er stroef, robuust en stoer uit :de onafgewerkte stijl van industrieel design. De opmars van deze stijl creëert ruimte voor versleten stalen onderdelen, gestuukte muren, onbehandelde houtsoorten en ruimtes die elkaar vlekkeloos overvloeien. Ook al heb je geen zolder in Brooklyn, de charme van de fabrieksstijl zorgt voor een gezellige sfeer binnen de vier muren. De combinatie van zuivere oppervlakken in combinatie met ruwe materialen maakt het dat deze trend over de hele wereld rond gaat!

Wij laten u 5 manieren zien hoe je industrieel design in huis haalt! Door middel van kleine designelementen die effectief en vakkundig werken creëer jij een modern interieur. Veel plezier met het opdoen van inspiratie en het inrichten van je huis!

Het inrichten van de zolder met meubels

Industriële meubels hebben allemaal een ding gemeen: uniekheid in combinatie met een vintage karakter. Wil je een inrichting op basis van industrieel design? Kies dat voor interieur van onbehandeld hout en een mix van versleten metaal en staal. De vormen en afmetingen kunnen sterk variëren dus er is ruimte voor individualiteit en karakter naar jouw eigen smaak.

Door de grove verwerking van de materialen in een antieke look wordt elk meubelstuk uniek. Als u de zolder wilt inrichten op basis van industrieel design met meubels dan moet je houden van imperfectie.

Dit zijn de kleuren van het industrieel design

Gebruik de volgende kleuren om een industriële look te creëren:

  1. Mannelijke elementen

    Omdat industrieel design een mannelijke uitstraling heeft zijn kleuren als donkerblauw, donkerrood, kaki, grijs, zwart en houtkleuren ideaal als basiskleuren voor in de woning. Ze creëren een robuuste sfeer die bekend is van de grote lofts in New York. Deze kleuren geven net even dat vintage karakter.

  2. Kleurrijke accenten

    Heel hip zijn de felgele of sterk rode accenten. Zij creëren een sfeervolle accenten en brengt u ondanks de rustieke charme toch een beetje warmte en gevoel van veiligheid in het industrieel design.

  3. Warme kleuren

    Kleine verschillen in oranje, roestrood, donker en lichtbruin zijn heel populair. Maar ook de pasteltint in mint, lichtblauw of poeder roze zijn kleuren combinaties die welkom zijn in het fabrieksdesign.

Kenmerken van het industrieel design: gestucte wanden

De afwerking van de wanden speelt net zo’n grote rol in het industrieel design als de gekozen kleurencomponenten. Deze wanden geven de ruimte het onmiskenbare vintage look waar je op uit bent. Een of meerdere muren met zichtbaar metselwerk of beton geeft de ruimte die koele uitstraling.

Tip: Ja kan het effect van gestuucte wanden ook creëren met bepaalde schilderstechnieken of nabootsen met behang. Dat scheelt je best wat werk met bakstenen. Dit is natuurlijk vooral handig als je woont in een huurhuis en niet zo maar een muurtje mag plaatsen. Op deze manier heb je toch nog die authentieke charme in huis.

Ja zeker. Waar het vroeger niet kon kan je nu goud en zilver combineren of een van de twee metalen in combinatie met koper of brons. Dit geeft het interieur net wat extra’s.

Deze materialen dragen bij aan industrieel design

Groen, wit en grijse eetkamer

Een belangrijk element van industrieel design is het gebruiken van metaal en beton. Ook accessoires als kandelaars, kratten, en vazen zijn goed. Hiermee alleen al kan je een duidelijke scheidingslijn creëren en blijft jouw interieur puur, ruw en robuust. De verwerking van artistieke stalen en metalen elementen is het hoofdonderdeel van industrieel design.

Onbehandeld hout, ruw leer en fluwelen bekleding zijn ook populair. Een succesvol materiaalconcept, volledig in de industriële stijl. Combineer alle materialen zonder veel moeite en creëer een harmonieus totaalbeeld.

Bi het kiezen van de juiste materialen voor uw persoonlijk industriële uitstraling is het belangrijk dat je vintage meubels toevoegt voor de charme. Wees niet bang en combineer gebruik ruwe materialen.

Inspiratie: verlichting, stoelen, krukken in de industriële stijl

Vergeet die oude lampenkamp niet voor het industriële design! Ze zien er niet alleen cool uit maar maken het robuuste design net af.
Lampen met een zwarte lampenkamp van staal of een metalen rooster. De fabriekslamp is het decoratieve element dat eenvoudig te integreren is in de kamer.

Industriële stoelen zijn ook onmisbaar omdat ze charme in de fabriek brengen. Mannelijk en gemaakt van eenvoudig staal. In de kleuren rood, zwart, grijs of zilver.

Industrieel design is niet alleen schoon en sterk het is ook een vaardigheid en smaak die charme brengt in de woonkamer!

Als je op zoek bent naar industriële ontwerpen in interieur en decoratie, wees dan gerust want wij hebben een selectie voor je gemaakt. Voor meer inspiratie kan je eens een kijkje nemen op WestwingNow. Veel plezier met het aankleden van jouw eigen huis en unieke stijl.