Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
Woonkamer in puristische kleuren en met minimalistische decoratie

Purisme fascineert momenteel veel interieurfans. Geen wonder! Minimalistische meubels geven een moderne woonkamer extra allure. Zowel in het interieur als in de modewereld zijn subtiliteit en elegantie helemaal on trend. De vraag naar minimalistisch design groeit meer en meer. Maar waarom is puristisch design zo bijzonder? Onze interieurspecialisten komen tot de kern van deze vraag. En dat is nog niet alles: met hun eersteklas knowhow geven ze je stylingtips voor een puristisch interieur.

Purisme in jouw eigen huis

Een beperkt kleurenpalet, strakke lijnen en minimalistische vormen … Rust, ruimte en openheid zijn de belangrijkste kenmerken van een puristisch interieur. Afgezonderd van de drukke buitenwereld, kom je in een minimalistisch interieur helemaal tot rust.

Minimalisme is een manier van leven. Vooral wanneer ons dagelijks leven wordt gekenmerkt door stress, willen we na het werk een comfortabel, modern en opgeruimd huis binnengaan. Geen overbodige spullen, alles heeft zijn plaats. Wanneer je een puristisch interieur wilt hebben, zou je alles uit huis kunnen gooien, maar dan wordt het huis sfeerloos en kaal. De kunst van het minimalisme is dus niet om weinig te bezitten, maar om te focussen op de juiste dingen. Om ervoor te zorgen dat je woonkamer of slaapkamer er niet te saai of te leeg uitziet, moet je kiezen voor op een vakkundig samenspel van strakke lijnen, discrete kleuren en functionele meubels.

Hoe creëer je een puristisch interieur?

 1. Kwalitatieve materialen

  Kwaliteit en hoogwaardig vakmanschap – dat zijn de basisprincipes van het purisme. Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van de materialen die je gebruikt. Stoffen als zijde, katoen, kasjmier en linnen hebben een rijke uitstraling die ervoor zorgt dat een minimalistisch interieur er alsnog sfeervol uitziet. Hetzelfde geldt voor marmer, hout en hoogwaardig kunststof. Door de kwalitatieve materialen te mixen, geef je het puristische interieur spanning.
 2. Minimalistisch ontwerp

  Eenvoud siert. Minimalistische meubels hebben strakke lijnen, simpele vormen en een tijdloze uitstraling. Hier heb je een leven lang plezier van. Minimalistische meubels zijn niet per definitie saai, juist de eenvoud zorgt ervoor dat je ernaar blijft kijken.
 3. Subtiele decoratie

  Less is more. Ook in een puristisch interieur hoort decoratie thuis, maar niet te veel. Een paar hoogwaardige blikvangers is voldoende om je interieur een rijke uitstraling te geven. Kies dus bewust je accessoires en vervang deze zo nu en dan zodat ze niet gaan vervelen.
 4. Pure kleuren

  Goed nieuws voor alle interieurfans: het kleurenpalet van de puristische stijl bestaat niet alleen uit grijstinten, zwart en wit. Ook wanneer je van kleur houdt kan je kiezen voor een puristisch interieur. Pure kleuren in natuurlijke nuances zijn welkom in het minimalistische interieurbeeld. Denk aan karamel, beige, bordeauxrood, oranje etcetera.

Het effect van een puristisch interieur

Wanneer je een puristisch interieur binnenstapt, kom je gelijk tot rust. De afwezigheid van prikkels is een fijn contrast met de drukke buitenwereld. Een rommelig interieur met veel spullen zorgt voor chaos in je hoofd. Het minimalistische interieur in slow living stijl doet het tegenovergestelde. Het gebrek aan overdaad en rommel zorgt ervoor dat je ruimte in je hoofd hebt om goed te kunnen functioneren. De ‘ontspullen’-trend past dan ook helemaal bij het purisme. Deze trend houdt in dat je alles wat overbodig is, de deur uit doet.

Purisme in de keuken: functioneel en modern

Een minimalistische keuken overtuigt vooral door een strak design en veel ruimte om te koken en te bakken. Hoe leger de keuken, hoe meer rust. Dus laat bovenkastjes weg en vermijd open kasten en wandplanken. Deze zorgen er al snel voor dat de keuken rommelig oogt. Strakke lijnen, grote lades en een minimaal aantal kleuren geeft de keuken een lichte, luchtige en open uitstraling.

Minimalistische woonkamer

Strakke meubels en een monochroom kleurenpalet maken de minimalistische woonkamer het hoogtepunt van je interieur. Met witte muren creëer je een prachtige basis voor een puristische woonkamer. Als dat te kil voor je is, kan je de woonkamer aankleden met natuurlijke tinten. Zoals kussens op de bank, fluwelen gordijnen in een warme natuurlijke kleur en een groot zacht vloerkleed. Hoekige en geometrische vormen en strakke lijnen zorgen voor die minimalistische look waarin we helemaal tot rust komen na een lange dag werken.

Haal het minimalisme in huis  

Wil je van je huis een oase van rust maken? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw huis te decoreren volgens deze interieurtrend!