Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
welk woontype ben jij

Hoe creëer je een woonruimte waarin je je écht thuis voelt? Simpel: door je persoonlijkheid te vertalen naar je interieur. Want wanneer jouw interieur een weerspiegeling is van wie jij bent, maak je binnen een handomdraai een thuis van je huis. Om je hierbij te helpen, hebben onze interieurexperts een aantal vragen opgesteld die leiden naar een van de drie woontypes: romantisch, industrieel of Scandinavisch. Sta je al te popelen om erachter te komen welk woontype jij bent? Maak dan direct de quiz hieronder! Verderop in dit artikel gaan we dieper in op elke uitkomst en geven we tips hoe je de uitkomst kunt toepassen op je huidige interieur.  

Quiz: welk woontype ben jij? 

Welk woontype je bent, gaat niet alleen om esthetiek. Het gaat ook, of juist, om wat je leuk vindt. Waar jij blij van wordt, waar je energie van krijgt en hoe jouw levensstijl eruitziet. Aan de hand van deze pijlers hebben onze interieurexperts een aantal vragen opgesteld die leiden tot een van de drie woontypes: romantisch, industrieel of Scandinavisch.  

Hoe de quiz werkt? Start van boven naar beneden. Tel het aantal A’s, B’s, en/of C’s die je hebt gekozen. De letter met de hoogste frequentie is jouw woontype. Succes!

Uitkomsten: romantisch, industrieel of Scandi woontype

En, tevreden met de uitkomst? Of misschien zelfs een beetje verrast? Hieronder gaan we dieper op elke uitkomst in, en leer je meer over jouw woontype.

Romantisch

Jij bent een romanticus in hart en nieren. Jouw zorgzame en zachte karakter, uit zich in hechte vriendschappen en liefdevolle relaties. Geen wonder dus dat je zo geliefd bent door je dierbaren. Jij bent immers uniek in het creëren van een fijne sfeer waarin iedereen zich goed voelt. Zo ook in je interieur, waar jij je het meest thuis zal voelen wanneer je omringt bent door sierlijke vormen, aaibare stoffen en warme kleuren in zachte tinten. Ook de nodige knusse hoekjes met sfeervolle kaarsen en dromerige kunst dragen hieraan bij. 

Meer inspiratie opdoen over deze woonstijl? Lees dan ons artikel over een romantisch interieur.  

Industrieel

Een stoer persoon met een flinke dosis lef: zo zouden jouw vrienden jou omschrijven. Je bent avontuurlijk, vol pit en bovendien staat ‘what you see is what you get’ jou op het lijf geschreven. Je bent niet bang om de meest pure en rauwe versie van jezelf te laten zien, en dit vertaalt zich ook in jouw interieur. Het liefst werk je met sobere aardetinten en robuuste, onbewerkte materialen die, net als jij, puur en authentiek zijn. Met vintage accenten, en aaibare items zoals een leren bank en schapenvachtjes laat je zien dat jouw stoere karakter ook over een zachte kant beschikt.   

Meer tips over deze woonstijl? Je leest alles over deze stijl in ons artikel over een industrieel interieur.

Scandi

Puur, praktisch en rustig zijn drie woorden die jou goed omschrijven. Zo ben je praktisch ingesteld, maar weet ook dat je voor functionaliteit niet hoeft in te leveren op stijl. Jij ontdekt schoonheid in eenvoud en bent het meest op je gemak in een omgeving met lichte kleuren en natuurlijke elementen. Maar in welke ruimte je jou ook zet, jij weet als geen ander een knusse ‘hygge sfeer’ te creëren. Zo ook in je interieur, die bestaat uit subtiele, warme kleuren, sfeervolle verlichting, natuurlijke materialen en aaibare items.

Meer tips over een Scandi interieur? Dan tippen wij de volgende artikelen:

Ik weet mijn woontype, en nu?

Als je de quiz hebt gedaan en meer over je woontype hebt gelezen, vraag je je misschien af hoe nu verder. Als jouw interieur al volgens je uitkomst is ingericht, kun je dit zien als een bevestiging van je woonstijl. Maar het kan natuurlijk ook dat je nu een (compleet) andere stijl hebt aangehouden. In dit geval hoef je echt niet alles in één keer overhoop te gooien. Wat je dan wel kunt doen? Lees het in de tips hieronder!

3x tips voor het stylen van je interieur naar jouw woontype

  1. Begin klein

    Begin met het toevoegen van kleinere items in de woonstijl van jouw uitkomst. Bij romantisch kun je denken aan sierlijke kandelaars in goud. Bij industrieel aan een groene kamerplant in een stoere, betonnen pot, en bij Scandi aan sierkussens in een subtiele tint en van een natuurlijk materiaal.
  2. Pak de verfkwasten erbij

    Word je blij van de kleine toevoegingen uit tip 1? Dan is het tijd om de verfkwasten erbij te pakken. Kies een kleurpalet uit die past bij jouw gevonden woonstijl, en bekijk welke muren je gaat verven. Ook leuk: als je meubelstukken hebt staan die niet bij de nieuwe stijl passen, hoef je deze echt niet meteen op de straat te zetten. Een likje verf doet vaak al wonderen en geeft het meubelstuk een nieuwe, frisse uitstraling.  
  3. Mix en match

    Kun je je op zich wel vinden in de uitkomst van de quiz, maar heb je toch het idee dat er nog iets mist? Dan kun je ook voor een stijlenmix gaan. Denk aan Scandi in combinatie met een Japanse stijl = Japandi, Scandi gemixt met boho = Scandi boho, of met een vleugje groen en natuur = Botanisch. Romantisch en rustiek wordt samen landelijk of Provençaals. Industrieel past goed bij urban: een urban jungle of een urban interieur

Maar misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven, is dat je jouw persoonlijkheid als leidraad gebruikt voor je inrichting. Doe je dit, dan zal je zien dat je altijd goed zit.

Ook jouw romantische, stoere of rustige persoonlijkheid in je interieur integreren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw huis van een flinke dosis persoonlijkheid te voorzien.