Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
horeca interieur met groene stoelen en gouden hanglampen

Een horecabezoek is tegenwoordig meer dan alleen een hapje eten of een drankje nuttigen. Anno nu, verwachten de bezoekers een totaalbeleving: van lekker eten tot aan een vriendelijke service en een stijlvolle inrichting. Want met de komst van social media is de inrichting van een horecagelegenheid nog belangrijker geworden. Zo dient het café ‘instagrammable’ te zijn om uit te groeien tot favoriet– en tot dé hotspot van de stad. Onze binnenhuisarchitecten van de Westwing Studio helpen horecaondernemers hierbij. Zo kunnen onze experts binnenkort ook jou adviseren bij het realiseren van een uniek en stijlvol horeca interieur.

Bar inrichten: waar moet je op letten?

Bij het inrichten van een bar of restaurant interieur zijn er verschillende aspecten om op te letten. Wil je bijvoorbeeld dat jouw café-inrichting een bepaald thema heeft? Zijn er bepaalde gerechten of drankjes waar het bekend om staat? Of verandert het café ‘s middags in een chique bar voor borrels in de namiddag? Allemaal aspecten om rekening mee te houden en die tevens kansen bieden. Zo kun je al deze uitgangspunten verweven in de inrichting van jouw café.

Een stijl die past bij de doelgroep

Zowel het type horeca als de beoogde bezoekers hebben invloed op de stijlkeuzes die je in de ruimte doorvoert. Wanneer jouw café een koffiezaak is, kun je bijvoorbeeld voor een natuurlijke, modern klassieke inrichting gaan. Qua kleuren kun je hierbij denken aan veel aardetinten, en qua materialen kiezen voor linnen, jute, leer en katoen. Voor een luxere uitstraling kun je nog wat elegante elementen in het ontwerp integreren. Denk aan het toevoegen van fluwelen en velours meubels, marmer en wat gouden accenten. 

De juiste kleuren kiezen

Wist je dat elke kleur weer een ander effect heeft? Onze Westwing Studio experts passen daarom in al hun ontwerpen kleurenpsychologie toe. Zo hebben bijvoorbeeld lichte tinten en aardetinten een kalmerend effect, zijn pasteltinten lieflijk, felle kleuren chique, en koele, donkere kleuren elegant. Tegelijkertijd moeten kleine ruimtes vrij licht worden gehouden, terwijl je in grotere ruimtes ook donkere tinten kunt gebruiken. 

Verder is het bij de kleurkeuzes essentieel dat je het totaalplaatje in de gaten houdt. Ga dus altijd na of een bepaalde kleur ook bij de anderen tinten matcht en of het binnen het geheel past. 

Functionele én sfeervolle verlichting

Nu remote werken de standaard is geworden, is het interessant om op deze groter wordende doelgroep in te spelen. Wil je dat jouw café ook als werkplek gebruikt kan worden? Zorg er dan voor dat je voldoende lichtbronnen en stopcontacten voor elke afzonderlijke tafel installeert. Wanneer je de sfeer wel knus en gemoedelijk wilt houden, kun je ervoor kiezen om met meer sfeerverlichting te werken. Zoals wandlampjes, staande lampen en andere lichtbronnen die afzonderlijk in de ruimte worden verspreid. 

Tip! Alles over een functionele en stijlvolle werkplek lees je ook in ons artikel over een kantoor inrichten.

Horeca meubilair: ideale inrichting en interieurtrends

Elke look, inrichting en concept trekt weer een andere doelgroep aan. Extra belangrijk dus om bewuste keuzes te maken als het aankomt op de café inrichting. En ook qua interieurtrends is het essentieel om dichtbij het bedrijf en diens identiteit te blijven. Goed nadenken dus welke trends passen, en welke trends je aan jouw horecaruimte voorbij laat gaan.

Café inrichting

De ideale inrichting verschilt natuurlijk per café. Zo speelt ten eerste ruimte en grote rol. Als je bijvoorbeeld zoveel mogelijk gasten wilt ontvangen, bieden kleine bistrotafels met ruimtebesparende stoelen uitkomst. Als je weinig ruimte hebt, kunnen vensterbanken als zitplaats worden gebruikt of bartafels worden neergezet. Ook heeft de gewenste doorlooptijd grote invloed. Als je wilt dat jouw café mensen uitnodigt om langer te blijven, zijn gezellige fauteuils in combinatie met een bank een goed alternatief. 

Horeca interieur trends

De belangrijkste trends op horeca interieur gebied zijn:

 • Trend I: een modern klassiek interieur 
  Deze stijlen komen tijdloos en modern samen wat resulteert in een interieur vol elegante elementen en een overheersende uitnodigende, ‘feel-good’ sfeer’.
 • Trend II: een eclectisch interieur
  In deze trend worden verschillende stijlen met elkaar gecombineerd. Denk aan gouden accenten en velvet zitmeubelen uit de hotel chique stijl in combinatie met neonverlichting en planten uit een urban jungle stijl.  

Horeca interieur inspiratie per ruimte

Wil je de hele ruimte van jouw horecazaak aanpakken? Of slechts een gedeelte? Bij Westwing Studio kunnen onze experts je met elk project helpen – hoe groot of klein deze ook is. Hieronder kun je alvast wat inspiratie opdoen over verschillende horecaruimtes.  

De bar

Maak van de bar dé blikvanger van het horeca interieur. Kies bijvoorbeeld voor een statement piece die zorgt voor visuele opwinding. Hierbij kun je denken aan behang of asymmetrische schappen achter de bar. Een andere manier om aandacht op ruimte te vestigen, is door een neonbord of krijtbord met het café menu te plaatsen boven de bar

Wil je wél de aandacht vestigen achter de bar, maar niet één statement piece gebruiken? Dan kun je er ook voor kiezen om wandplanken op te hangen die je decoreert met een aantal items. 

Modern klassieke bar

Eclectische bar

Het zitgedeelte

Onmisbaar in elke horecazaak is natuurlijk de zitruimte. Maar deze tafels, stoelen, banken, fauteuils en/of sofa’s worden pas echt bijzonder als ze stijlvol worden gekozen, passend bij het grotere concept. Vervolgens kun je de zithoeken aankleden en sfeervol maken door er decoratie in te verwerken, zoals XL-vazen met pampagras, schermen, planten en kussens.

Modern klassieke lounge

Eclectische lounge

Toiletten

Ook deze ruimte mag niet worden verwaarloosd en maakt deel uit van de totaalbeleving in een café. De sanitaire voorzieningen moeten niet alleen schoon zijn, maar ook modern en chic. In deze ruimte kun je sfeer creëren door zowel functionele als sfeerverlichting te gebruiken. Ook zijn wandplanken ideaal om de ruimte te decoreren en te voorzien van een heerlijke geur middels geurstokjes en -kaarsen. 

Horeca interieur design x Westwing Studio

Westwing Studio helpt cafés en andere horecagelegenheden bij het inrichten van hun interieur. Via onze Studio bieden we je de mogelijkheid om in korte tijd een individueel designconcept uit te werken waarbij je gericht telefonisch advies krijgt van een van onze binnenhuisarchitecten.

Stap voor stap: zo werkt het plannen van uw horeca interieur met Westwing Studio

 1. Boek een persoonlijk consult

  Klik op de banner hieronder of op deze link naar de Westwing Studio om een persoonlijk consult te boeken met een van onze designers. 
 2. Online vragenlijst

  Vul nu via een online vragenlijst jouw wensen, behoeften en ideeën in voor de inrichting.
 3. Telefonisch overleg met jouw persoonlijke binnenhuisarchitect

  Samen met jouw persoonlijke binnenhuisarchitect lopen jullie de vragenlijst na en worden de eerste ideeën concreet gemaakt.
 4. Fotorealistisch 3D-conceptontwerp (incl. individuele winkelpagina)

  Naar aanleiding van het telefoongesprek en de vragenlijst, ontvang je nu het afgewerkte ontwerpconcept. Deze krijg je ook in 3D zodat je goed kunt visualiseren hoe het design eruit zou komen te zien. Ook krijg je een lijst met alle gebruikte Westwing items uit het ontwerp. 

Meer weten over de Westwing Studio en onze projecten? Lees dan ons artikel over een winkelinrichting, hotelkamer inrichting of kinderdagverblijf inrichting. Ook hebben we cases uitgeschreven over een etalage inrichten en over verkoopstyling.  

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een prachtig interieur!

westwing studio